Microsoft Surface mishandelingen in de NFL

Microsoft Surface mishandelingen in de NFL

Tom Brady is de volgende die zijn tablet vernielde

Vorig artikel Volgend artikel

Vanochtend zag ik het bericht over NFL speler Tom Brady die enkele dagen geleden op live tv een Microsoft Surface tablet, uit frustratie, tegen de grond smeet. Inmiddels is de Messi van het American Football door de bond gewaarschuwd dat hij dat niet nog een keer moet doen, want dan staat hem een forse boete te wachten. Of hij daar echt wakker van zal liggen is nog maar de vraag. Hij kan zich, met een jaarsalaris van zo’n 25 miljoen dollar en een geschat vermogen van een kwart miljard, een eventuele boete makkelijk veroorloven.

Surface abuse

Sinds Microsoft een mega sponsordeal sloot met de NFL, in 2014, is de tablet vaker onderwerp van mishandeling geweest. Behalve Tom Brady hebben zijn voormalige coach, Bill Bellichick en Quarterback collega Aaron Rodgers ook als eens een Surface voor een miljoenenpubliek op de grond gesmeten. Ook die tablets overleefden die mishandelingen niet. Het lijkt er op dat de NFL daar nu een eind aan wil maken door Brady een boete in het vooruitzicht te stellen als hij het nog een keer doet.

De ‘iPad’

In de beginjaren van de deal tussen Microsoft en de NFL, waarbij de Surface dus een vast onderdeel werd voor coaches en spelers om hun tactiek en ‘plays’ te bekijken, was nog lang niet iedereen bekend met de tablet van Microsoft. Commentatoren noemden de tablet op tv vaak een iPad. Microsoft was daar natuurlijk niet blij mee. Al kan ik me ook best voorstellen dat ze met die verpreking in het geval van acties zoals die van Tom Brady afgelopen week, minder moeite zouden hebben gehad.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...