​Meta toont meerdere VR-brillen en AI tijdens Meta Connect

​Meta toont meerdere VR-brillen en AI tijdens Meta Connect

Vorig artikel Volgend artikel

We wisten al dat het kwam, maar nu ook officieel wanneer: Meta Quest 3. De VR-bril verschijnt op 10 oktober en kost 569 euro. Dat en meer aankondigingen die Meta tijdens zijn jaarlijkse presentatie deed.


Meta Quest 3

Een van de meest bijzondere dingen die deze bril kan is direct als je hem opzet een digitaal beeld van wat je zonder bril zou zien weergeven, maar dan met iconen erop waarmee je kunt kiezen wat je wil doen. Je kunt die combinatie van VR en realiteit ook inzetten in apps, want je kunt een 3D-scan van de kamer maken waarbij het apparaat bijvoorbeeld een tafel ook echt in zijn formaat weergeeft en deze deel kan uitmaken van het spel(en).

De schermen aan de binnenzijde zijn twee lcd's van elk 1064 x 2208 pixels. De schermen verversen op 90 en 120 Hz. Alles wordt in goede banen geleid door de Snapdragon XR2-processor. De headset wordt voorzien van Microsoft 365-apps, met volgend jaar Augments, dat zijn een soort holografische objecten die je op een specifieke plek zet en die daar niet meer weggaan, zoals een fotolijstje.


Nieuwe Ray-Ban Stories

Daarnaast is er ook een opvolger aangekondigd van Ray-Ban Stories, de bril met camera voor het opnemen van content. Nu kan die content ook livestreamen. Er zit een 12 megapixel-camera in en de processor is een Snapdragon AR1 Gen 1. Meta stopt ook zijn nieuwe, op ChatGPT-gebaseerde digitale assistent in de bril, zodat je het via het zeggen 'Hey Meta' kunt aansturen. De bril komt vooralsnog alleen uit in de VS en daar kost hij 299 dollar.

2006128416
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...