​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Vorig artikel Volgend artikel

Huawei komt in de tweede helft van 2022 met een nieuwe slimme zonnebril, in samenwerking met het merk Gentle Monster. Dat zegt Huawei countrymanager Carlos Wubilin in een interview met ons.

Virtual Reality-bril Huawei

Hij kan nog geen details geven, maar er komt een nieuwe slimme bril aan van Huawei in de de tweede helft van 2022. Het Chinese merk is de laatste tijd wat minder aanwezig in het smartphonesegment, maar komt met des te meer overige gadgets op de proppen. Zo lanceerde het recentelijk de nieuwe Huawei Watch GT 3 en Huawei GT Runner en de FreeBuds Lipstick oordopjes werden recentelijk aangekondigd.

Er is ook al zo’n anderhalf jaar het plan om een fysieke winkel te openen in Nederland, maar na veel uitstel door het coronavirus komt die er toch. Carlos: “We zijn twee maanden met de verbouwing bezig geweest en we plannen nu de opening. We wilden eigenlijk in januari open, maar door de maatregelen is dat naar februari verplaatst.” Daarnaast heeft Huawei een online winkel, waardoor je direct bij het merk gadgets kunt kopen.

In die online winkel is er vooral veel aandacht voor de wearables, zegt Carlos. “Je ziet dat onze GT-serie het meest populair is.” De smartwatch-serie zal vooral populair zijn bij mensen die niet steeds hun smartwatch af en om willen doen voor opladen: hij heeft een accuduur van twee weken, wat we niet vaak zien in smartwatches.

Van WearOS naar HarmonyOS

“De eerste versies van onze smartwatch had nog de integratie met Google WearOS. Toen was de batterijduur maar één tot twee dagen. Inmiddels draaien onze horloges op ons eigen HarmonyOS en is de batterij verbeterd waardoor je er twee weken mee vooruit kunt. Een groot voordeel, want als je een horloge vaak moet opladen, dan vergeet je hem sneller weer om te doen.”

Het grote verschil volgens HarmonyOS en WearOS is naast die batterij dat het een meer vloeiende ervaring is, mede omdat het een goede match is met de rest van de Huawei-producten. “Bovendien kun je er ook heel veel mee: meer dan 100 sportmodi. We zijn van plan om binnenkort ook een smartwatch in Nederland uit te brengen met ECG-functionaliteit (waarmee je hartfilmpjes kunt maken, red). Het is een medische mogelijkheid, dus hier hebben we de juiste certificering voor nodig.” In China is dit type watch wel al uit. Er is er bovendien een met een bloeddrukmeter, iets wat we nog niet in andere smartwatches zagen.

Huawei Watch GT 3 en de Huawei Watch GT Runner

Huawei heeft net nieuwe smartwatches aangekondigd, namelijk de Huawei Watch GT 3 en de Huawei Watch GT Runner. Smartwatches met als sterke punten de eerder genoemde batterij duur, een modieus uiterlijk maar ook de continue gezondheids- & fintessmonitoring . Daarbij komt er ook een BALR.-GT 3. “Onze collega’s die het ecosysteem van HarmonyOS bouwen waren in gesprek met ze rondom hun voetbalapp 433. Ik zag BALR en ik dacht: dit is een geweldig modemerk. Ik belde de CEO en vroeg hem om samen te werken. Hij was erg enthousiast over onze watch en juist nu onze horloges wat meer fashionable worden, past deze samenwerking erg goed bij ons.”

Huawei’s smartwatches waren vroeger nogal bonkig, maar dat is met GT 3 voorbij. Dit horloge is veel smaller en een flinke upgrade qua design. “Als je een diner hebt of een evenement, dan moet je de smartwatch niet alleen willen dragen om de gezondheidsmogelijkheden, maar ook omdat het er goed uitziet.” Huawei zette al eerder stappen in de moderichting, door met brillenmerk Gentle Monster samen te werken. “We brengen er dit jaar weer één uit, want het is een succesvol apparaat waarmee je je muziek kunt luisteren zonder handen en zonder dat er iets in je oor zit.”

Kortom, naast de vele gadgets staat er meer op stapel bij Huawei in 2022, waarvan we ongetwijfeld onder andere meer kunnen gaan zien in de nieuwe fysieke winkel die eraan komt in Nederland.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...