​Huawei komt met nieuwe smartwatches: GT3 en GT Runner

​Huawei komt met nieuwe smartwatches: GT3 en GT Runner

Vorig artikel Volgend artikel

Huawei kondigt twee nieuwe smartwatches aan. Het gaat om de Watch GT3, de opvolger in de bestaande GT-lijn, maar ook de GT Runner, een op hardlopers toegespitst horloge dat de concurrentie aangaat met Garmin en Polar. Wederom is het de batterijduur van de GT3 die hoge ogen gooit: je kunt hiermee wel twee weken voort.

Huawei Sport

Huawei Watch GT3

Huawei maakt al jaren smartwatches en normaliter blijft het vooral bij de GT’s, maar nu is er dus een speciaal hardloophorloge aangekondigd. Daarover later meer, want eerst duiken we in de Huawei Watch GT3. Deze komt in een 46mm- en een 42mm-versie, zodat je ook met een wat dunnere pols een smartwatch kunt dragen van de Chinese leverancier.

Sowieso zijn ze wat minder bonkig dan we gewend zijn van Huawei en dat is een grote plus in zowel design als draagcomfort. De 46mm-variant heeft een AMOLED-scherm van 1,43 inch en de 42mm-versie heeft een 1,32 inch AMOLED-scherm. Wel is de batterijduur van de 42mm-versie aanzienlijk lager: hiervoor staat bij normaal gebruikt een accuduur van 7 dagen.

Hardloopcoach

De horloges draaien op HarmonyOS 2.1, het besturingssysteem van Huawei. Ze bevatten een nieuwe hartslagsensor en kunnen zowel je bloedzuurstof, hartslag, stress, slaap als menstruatie helpen bijhouden. Daarnaast kun je rekenen op een hardloopcoach gebaseerd op kunstmatige intelligentie en allerlei mogelijkheden om je workout in bij te houden.

Die hardloopcoach kan een wekelijks trainingsplan maken en kijken hoe het lichaam erop reageert om vervolgens het trainingsplan weer aan te passen. Het idee is dat de sporter hierdoor meer uit zijn training kan halen. Ook is er de Running Ability Index die kijkt naar de hartslag tijdens het hardlopen. Hij vergelijkt de data met eerdere hartslagen tijdens het hardlopen en kijkt naar het tempo om te zien hoe je jezelf ontwikkelt. Zo heb je sneller inzicht in verbeteringen.

BALR

BALR.

Er is zelfs een verbeterde workout-monitoringfunctie, die meer dan 100 workout-modi biedt, zoals 18 professionele workout-modi, 12 outdoor workouts (hardlopen, wandelen, bergbeklimmen, wandelen, fietsen, zwemmen in open water, triatlon, skiën, snowboarden, langlaufen en golfen) en 6 indoor workouts (wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen in het zwembad, vrije training, crosstrainer en roeimachine).

De horloges blijven waterdicht tot 50 meter diep. Er is bovendien een unieke BALR.-variant beschikbaar met een speciaal zwart design. Deze heeft een extra leren band, met hexagon-patroon aan de binnenkant en debossed BALR. logo’s aan de buitenzijde. Er is een BALR. Watch Face te downloaden in de Huawei Health App. Met de samenwerking met Huawei hoopt BALR groter te worden in Azië.

Huawei Watch GT Runner

Huawei heeft daarnaast een horloge aangekondigd voor de semi-professionele hardloper, die naast de hartslagsensor van de GT3 een zwevende antenne heeft met een GNSS-chip waarmee de locatie nog specifieker kan worden bijgehouden. GT Runner is geïnspireerd door op het luchtinlaatrooster van een supercar en heeft een OLED-scherm van 1,43 inch en is 46mm groot. Er zijn lichtgewicht materialen gebruikt, zodat je het horloge zo min mogelijk voelt tijdens het hardlopen. Ook dit horloge heeft een accuduur van 14 dagen.

Huawei Watch GT3 46mm verschijnt in drie opties: zwart, bruinleer en roestvrij staal voor 250 euro, 270 euro en 330 euro. De 42mm Watch GT3 verschijnt in zwart, wit leer en 'Milanees goud' voor 230 euro, 250 euro en 300 euro. De BALR-variant kost 289 euro. GT Runner is er tot slot in grijs of zwart en kost 300 euro.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...