De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

Vorig artikel Volgend artikel

Dyson heeft een nieuwe föhn gemaakt die allerlei slimme toepassingen heeft om je haar sneller te stijlen zoals jij wil. De Supersonic r is een kleiner, lichter apparaat en heeft een bijzonder slank design met een ‘bocht’ erin.

RFID-extra's

Dat klinkt vreemd voor een Supersonic, want die is al heel veel jaren hetzelfde qua design. Het is een handvat met een soort ronde vorm erop en dat is het. Je kunt er wel toevoegingen op doen, maar je kunt hem ook zo gebruiken om je haar te drogen. Het is nu tijd voor heel wat anders: het verbaast ons zelfs dat het dezelfde naam draagt (maar met een r erachter). Dat r’etje verwijst naar de vorm van het apparaat: het is een r, met inderdaad die ronde bocht erin.

Hiermee lijkt de haardroger bijna een soort buis. Echter is het wel de bedoeling dat je er extra’s op plaatst, waarmee je het haar wat steiler kunt föhnen of juist je krullen extra krullerig kunt maken. Die tools maken gebruik van RFID en dat maakt ze slim. RFID is Radio Frequency Identification en hierbij worden radiogolven gebruikt om mensen of objecten te identificeren. Het idee daarvan is dat daarmee automatisch de hitte wordt aangepast. Het ene zit immers veel dichter op je haar dan het andere en je wil je haar liever zo min mogelijk schade toebrengen.

Dyson Supersonic r

Daarnaast is het apparaat ook wat lichter dan de Supersonic die we kennen: 30 procent kleiner en 20 procent lichter. Het apparaat weegt 325 gram en dat scheelt wanneer je steeds met je handen boven je hoofd staat te föhnen. Zeker als je vaak föhnt, dan wil Dyson dat je het apparaat makkelijk kunt gebruiken en daarom heeft het het hele design flink aangepast om het een echt makkelijk grijpbare föhn te maken. De knop voor koud is ook van plek veranderd: die zit nu aan de achterkant van het handvat.

De motor van het apparaat is klein genoeg gemaakt om in het handvat te passen en dat maakt het een heel handzaam apparaat met het zwaartepunt op de goede plek. Dyson maakte het apparaat vooral voor kappers, die in een salon enorm veel met föhns werken. Er zitten ook allerlei filters in waardoor product dat je in je haar hebt, zoals een serum of haarspray, niet in de föhn terechtkomt. En ja, een apparaat dat wordt gemaakt voor professionals, komt ook met een vrij flink prijskaartje. In de Verenigde Staten is een adviesprijs van 569,99 dollar aangekondigd.

In ieder geval schijnen er nog veel andere producten van Dyson in de pijplijn te zitten: het heeft in 2022 aangegeven dat het in vier jaar tijd 20 nieuwe beauty-producten wil introduceren. Dat is vrij flink en daarin investeert het een half miljoen Britse pond, wat dus nog veel meer is in euro (585.000 euro). Er zit dus nog veel meer aan te komen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...