Apple ontwikkelt slimme ring voor bij AR-bril

Apple ontwikkelt slimme ring voor bij AR-bril

Vorig artikel Volgend artikel

Apple wil dat je zijn aankomende augmented realitybril aanstuurt met behulp van een slimme ring. Als het tenminste het patent dat het heeft vastgelegd ook daadwerkelijk zelf doorontwikkelt. Apple heeft de augmented realitybril ook nog niet officieel aangekondigd, maar het is gezien de huidige ontwikkelingen niet ondenkbaar dat die er binnen enkele jaren komt.

Slimme ring van Apple

Apple zou volgens een patent werken aan een slimme ring waarmee je die AR-bril kunt aansturen. De ring zou je kunnen helpen om gebaren te gebruiken en in augmented reality zo opdrachten te kunnen geven. Daarnaast is het voor Apple belangrijk dat mensen vanalles kunnen meten in augmented reality, waaronder hun eigen polsen om zo te ontdekken welke Apple Watch het beste bij ze zou passen: natuurlijk kun je die waarschijnlijk straks ook ‘zien’ door de augmented reality-bril om vast een idee te krijgen hoe dat staat.

Het is natuurlijk de vraag of de ring er echt komt: vaak genoeg leggen bedrijven patenten vast op apparatuur waarvan ze het idee wel heel goed vinden, maar ze vooral niet willen dat anderen ermee weglopen. Hoewel, in het geval van de ring is Apple wel een beetje laat. Google en Microsoft zouden ook aan slimme ringen werken. Wat daar precies mee kan, is echter nog de vraag. Het is ook te hopen dat het een subtiel ding is: een dikke ring om je vinger(s) is immers niet zo comfortabel.

Augmented Reality

Toch is het ook geen ring om standaard te dragen, zoals je dat bij een trouwring wel zou doen. De ring is niet apart te gebruiken, maar alleen als je ook de augmented reality-bril hebt. Die bril is nog nooit officieel aangekondigd: het schijnt een combinatie te zijn van augmented reality en virtual reality, waarover we recent al schreven wat het verschil is. De bril zou in ieder geval al vrij snel op de markt moeten komen: hij zou gepland staan voor release in het tweede kwartaal van 2023. Apple zal er tijdens de aankomende iPhone 14-onthulling waarschijnlijk nog niets over zeggen, maar dat zou dan volgen in januari.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...