​5 x inspiratie voor je Sinterklaas-surprise van 2023

​5 x inspiratie voor je Sinterklaas-surprise van 2023

Vorig artikel Volgend artikel

Het is bijna Sinterklaas en hoewel kinderen allemaal cadeaus ontvangen -als ze lief zijn geweest-, zijn er ook mensen die zelf aan de knutsel gaan en surprises maken. Het is alleen in een jaar als 2023 niet heel makkelijk om leuke, luchtige onderwerpen te bedenken om een actuele surprise van te maken. Gelukkig hebben we vijf dingen bedacht die toch wel geschikt zijn voor een surprise.

Twitter als zinkend schip

We zijn bij DutchCowboys natuurlijk vooral van de tech en als er iets is dat dit jaar een hoofdrol speelde in de techwereld, dan is dat wel hoe Twitter van ‘Let that sink in’ naar een soort ‘sinking ship’ is gegaan. Elon Musk doet er vanalles aan om het medium te veranderen en een nieuwe weg in te slaan, maar wat vooral zichtbaar wordt is hoeveel mensen er niet meer op Twitter aanwezig zijn. ‘Volg me maar op Mastodon’ is vaak het devies. Ook helpt de opkomst van Telegram en Threads Twitter waarschijnlijk niet, al is Threads nog niet officieel in Nederland beschikbaar. Maar goed: Twitter is inmiddels in nogal ondiep vaarwater terecht aan het komen en het zou natuurlijk enorm grappig zijn om een zinkend schip te maken, met daarop een kapitein met een blauwe Twitter-vogel op zijn schouder. Of dat dan Elon is of misschien de ontvanger van de surprise, dat laten we over aan de hulpsinterklazen.

Formule 1 - autoband

Formule 1 is mede dankzij Max Verstappen weer helemaal op de kaart gezet in Nederland. Hij doet het ontzettend goed, ook al laat hij zich in de laatste races ook wel wat vaker van een wat zeurende kant zien. Een leuke surprise voor een Formule 1-fan is bijvoorbeeld het maken van een autoband die de ontvanger dan echt moet lekprikken om bij het cadeautje te komen. Of je maakt een circuit waarbij je met een autootje de surprise als het ware openritst door een ‘circuit’ te rijden. Het hangt van je eigen handigheid af, maar de Formule 1 leent zich natuurlijk fantastisch voor een surprise. Een surprise van Ajax dat onderaan de ranglijst bungelt zou ook grappig zijn -zeer afhankelijk van de ontvanger-, maar inmiddels schijnt de club het tij langzaam te zijn gaan keren en dan is een ander sportonderwerp toch net even veiliger.

Volgevreten wolf

De wolf is officieel terug in Nederland en in sommige gezelschappen zoek je met een wolf-surprise wel het randje op. Echter is het wel bijzonder dat er een echt wild dier in Nederland rondscharrelt. Je kunt bovendien met een wolvensurprise ook de boze wolf-kant op. Je kunt voor deze surprise bijvoorbeeld allemaal watjes gebruiken die dan plukjes schaap moeten voorstellen, en de wolf kan dan gepapiermachéd zijn, met natuurlijk in zijn buik een in watten ingepakt cadeau. Eventueel met wat ketchup eroverheen, al moet je wel goed weten wat je publiek is die avond.

Crompouce

Iedereen heeft het maar over de crompouce. Of de frikanpouce, of de kibbelpouce. De originele maker van de tompouce-croissant-hybride schijnt er zelfs rechtszaken over aan te spannen. Het zou natuurlijk hilarisch zijn om een aantal Danarolles aan elkaar te plakken, daar een soort supercroissant van te maken en een volledige crompouce na te maken waar je vervolgens een cadeautje in stopt. Een groot succes bij mensen die houden van ‘vieze’ surprises, al is het natuurlijk altijd afwachten hoe de ontvanger daarover denkt.


Verrassingsparaplu voor de regen

Het moge duidelijk zijn, het is herfst: iemand heeft ergens een kraan opengedraaid en inmiddels giet het al twee maanden. Je kunt je bijna niet meer voorstellen hoe een zomerse dag er ook alweer uit hoort te zien. Een surprise creëren die iets met regen te maken heeft, dan moet je eigenlijk al snel met water werken, maar gezien het gedoe dat daarbij komt kijken is een ander soort surprise waarschijnlijk beter. Bijvoorbeeld een paraplu die je dan vult met allemaal confetti en nepcadeautjes, waarbij je het echte cadeautje dan verschuilt in het handvat. Een beetje clownesk, maar wel heel feestelijk wanneer de ontvanger de paraplu boven het hoofd moet openen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...