Events19.06.2008

Verslag Lifehacking Academy Groningen


verslag-lifehacking-academy-groningen.jpg
verslag-lifehacking-academy-groningen.jpg

Afgelopen dinsdag 17 juni vond in bioscoop Images in Groningen de vierde editie van Lifehacking Academy plaats. Lifehacking is een term die slimme manieren beschrijft om zowel zakelijk als privé taken beter te organiseren, tools te gebruiken en op een andere manier naar werk te kijken met als doel het leven leuker, makkelijker, goedkoper en sneller te maken.

Het event was volledig ingericht op de multimediale professional die wilde leren en inspireren. In de Twitterfountain werden meningen en ideeën live gedeeld. De ‘Palace of Wisdom’ was ingericht om bezoekers te laten brainstormen over nieuwe ideeën of even lekker bij te komen van de workshops.

Martijn Aslander opende de dag om 13:00 met de presentatie van het allereerste Lifehacking boek. In dit boek staan de 100 leukste en meest interessante blogposts van lifehacking.nl. Het boek is te koop, maar ook gratis te downloaden via lifehacking.nl.

Hierna volgden er drie workshoprondes waarbij er in elke ronde gekozen kon worden tussen 4 zalen waarin verschillende typen workshops aangeboden werden. Een grote variëteit aan sprekers bood een breed scala aan workshops aan. Van Microsoft tools tot Web 2.0, van het organiseren van je inbox tot het vinden van een kamer middels nieuwe media. Zelf heb ik de workshops van Taco Oosterkamp ‘Elke dag je inbox leeg’, Marijke Blommendaal ‘De vijand van het beste is het goede’, Peter de Haas ‘Microsoft Tools uitgelicht’ en Matthijs Roumen ‘Slimmer, leuker en efficiënter communiceren met social media’ gevolgd.

-412.jpg
-412.jpg

Taco Oosterkamp vertelde op een interessante manier hoe je GTD kunt combineren met het snel verwerken van email. Veel nuttige tips die maar met moeite in een uur besproken konden worden. Absoluut de moeite waard om aan te horen. Marijke Blommendaal vertelde een abstracter verhaal over het bereiken van doelen en het maken van keuzes. Naar mijn mening was dit verhaal wel erg algemeen, waardoor ik moeite had er een duidelijke moraal / boodschap uit te halen. Peter de Haas vertelde vooral over Windows Media Center (in het eerste half uur). Het tweede half uur ben ik naar de presentatie van Matthijs Roumen geweest. Hij vertelde het –voor mij bekende- verhaal over zijn zoektocht naar een kamer en het gebruik van sociale media daarbij. Alhoewel ik daar zelf natuurlijk moeilijk objectief over kan schrijven, had ik het idee dat de zaal geïnteresseerd was in zijn verhaal en serieus inging op de vraag naar interactie.

Eigenlijk was er zoveel te doen, dat je haast verplicht bent om nog een keer te komen. Zoals Marijke Blommendaal in haar workshop zei; ‘Kies je voor het één, dan mis je het ander’. Deze uitspraak was ook zeer van toepassing op de Lifehacking Academy: kies je voor de ene workshop, dan mis je drie anderen. Wellicht is het in het vervolg verstandig de dag wat verder uit te trekken zodat je niet zoveel hoeft te missen. Anderzijds is dit natuurlijk ook een compliment; de Lifehacking academy is een uiterst leerzame dag voor iedereen die z’n productiviteit wil verhogen en zijn werk- en priveleven leuker en makkelijker wil maken!

Verslag: Koen Roumen (AdLantic)

Foto: Lykle de Vries