Entertainment14.03.2020

Wie is de mol?: de ontknoping! En de eerste mol van 2020 is……


Eindelijk weten we wie de mol is! Voor de onthulling werden Nathan en Rob het meest verdacht en Miljuschka en Buddy veel minder. Helaas was een finale met publiek bij Vondel CS nu geen optie, maar dat maakte de ontknoping natuurlijk niet minder spannend. Overigens lezen we op Twitter dat fans die ontknoping in de studio eigenlijk wel waarderen. 9 afleveringen lang volgden we de groep in hun zoektocht naar de mol in China.

Wie is de mol? – korte terugblik

Het 20e seizoen was absoluut vermakelijk, maar misschien toch iets minder spectaculair dan veel fans hadden gehoopt. De opdrachten waren onduidelijk en heel lastig, de uitleg door Rik was beknopt. Er waren maar weinig jokers en vrijstellingen te verdienen en in 3 van de 9 afleveringen hoefden er geen kandidaten te vertrekken. Normaal gesproken starten we de finale met een winnaar, verliezer en de mol, maar dit jaar stonden ze met z’n viertjes voor Rik. De pot was dit jaar bedroevend laag, maar de winnaar gaat alsnog naar huis met € 13.400,-.

Naast de onthulling van de mol was een van de grootste verrassingen dat we dit jaar nóg een seizoen van Wie is de mol? te zien krijgen. Na de zomer komt het 21e seizoen al op tv.

Everybody loves Nathan

Ex-profvoetballer Nathan Rutjes was vanaf aflevering 1 de gangmaker in de groep. Hij begon echt elke opdracht enthousiast en maakte goede grappen. Misschien wel het hoogtepunt van dit seizoen is het fragment van Nathan en Rob die proberen te communiceren met een taxichauffeur terwijl ze Chinese restaurants in Amsterdam bellen. Gelukkig konden we 9 afleveringen lang genieten van de onuitputtelijke energie van Nathan.

Hints tijdens 9 afleveringen Wie is de Mol?

Wekelijks hebben we alle hints en opvallende acties op een rijtje gezet. Conclusie? Iedere kandidaat deed ‘verdachte’ dingen en waarschijnlijk heeft de productie dit heel slim in elkaar gedraaid. Zo werden wij als kijkers ook heen en weer geslingerd tussen verschillende mollen. De echte molloten ontdekten allerlei hints, die soms wat vergezocht leken. We verzamelden er 4.

Deze hint naar Nathan bleek na aflevering 9 toch wat lastiger uit te leggen, maar was wel goed gevonden door de fans.

Rob heeft behoorlijk wat tattoo’s en fans zagen hints en linkjes tussen zijn plaatjes en de opdrachten.

Buddy werd vooral aan het begin van het seizoen vaak verdacht, later in het spel lag de focus vooral op Leonie.

Er waren verschillende hints naar Miljuschka als mol. Zo kwam er dit seizoen opvallend vaak eten voorbij en ontcijferde een fan onderstaande rekensom.

Rob Dekay is de mol!

We hoeven het natuurlijk niet langer spannend te houden, want de ontknoping is achter de rug. En die was weer behoorlijk spectaculair. Net zoals de acties van de mol, die we als kijker echt niet allemaal hebben gespot tijdens de afleveringen. Singer/songwriter Rob Dekay is de mol van dit 20e seizoen en nooit eerder werd de mol pas zo laat ontmaskerd. Buddy Vedder kreeg een glimlach niet meer van zijn gezicht en dat begrijpen we wel. Hij is namelijk de winnaar van het 20e seizoen.

Geniet nog even na van de finale met de leukste tweets en dan zien we elkaar volgend seizoen weer! En dat is dus nog dit jaar :).

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Serie

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Beelden gelekt van Dina en Ellie in The Last of Us seizoen 2

In nieuwe beelden die zijn gelekt krijgen we een glimp van hoe Dina en Ellie erbij lopen in het tweede seizoen The Last of Us.

Entertainment11.07.2024

Beelden gelekt van Dina en Ellie in The Last of Us seizoen 2

Eén van de grootste anime-torrentsites verdwijnt plotseling

Het lullige is dat veel mensen Animeflix niet alleen gebruikten om de anime te kijken, maar ook om bij te houden waar ze waren gebleven met hun series.

Cybercrime08.07.2024

Eén van de grootste anime-torrentsites verdwijnt plotseling

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

Belgisch goud op Prime Video: de twee seizoenen tellende serie F*** You Very Very Much staat erop.

Entertainment06.07.2024

5 redenen om F*** You Very Very Much te kijken

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Tulsa King, met Sylvester Stallone in de hoofdrol, keert terug voor een tweede seizoen

De voor een Oscar-genomineerde Sylvester Stallone keert terug als Dwight Manfredi in het langverwachte tweede seizoen van de hitserie Tulsa King, die je vanaf 18 september ziet op SkyShowtime. De streamingdienst deelt tevens een eerste teaser van het nieuwe seizoen dat momenteel wordt opgenomen in Oklahoma en Atlanta.

Entertainment01.07.2024

Tulsa King, met Sylvester Stallone in de hoofdrol, keert terug voor een tweede seizoen

vanaf 18 september te zien op SkyShowtime
Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Deze nieuwe HBO-original serie speelt zich af in een tijdperk ruim 100 jaar voor de gebeurtenissen van "Game of Thrones" waarin de Targaryens nog steeds de IJzeren Troon in handen hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit het geheugen zijn verdwenen.

Entertainment19.06.2024

Serie ‘A Knight of the Seven Kingdoms’ nu in productie

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Verder lezen over TV

RTL & Buienradar komen met het energieweerbericht op tv

Op welk moment is de opbrengst van je zonnepanelen het hoogst? Hoeveel energie leveren al onze windmolens vandaag? Wanneer kan je het beste thuis een wasje draaien? Hoe kan jouw groene stroom zo optimaal mogelijk worden...

Media06.03.2024

RTL & Buienradar komen met het energieweerbericht op tv

​Dit mag niet ontbreken in een mancave

Voor mannen die op zoek zijn naar een eigen plek om te ontspannen, te gamen, te socializen of gewoon even weg te zijn van de alledaagse drukte, is de mancave de ultieme ontsnapping. Of je nu een liefhebber bent van sport...

Lifestyle31.05.2023

​Dit mag niet ontbreken in een mancave

Gaat LG OLED schermen leveren aan Samsung?

LG en Samsung hebben meer concurrenten, maar de concurrentiestrijd tussen de twee Koreaanse merken is er een waar voor beide merken het meeste van afhangt. Zowel Samsung als LG willen niet onder doen voor elkaar, en ze d...

Gadgets16.05.2023

Gaat LG OLED schermen leveren aan Samsung?

Het is bijna ondenkbaar dat de ‘L-company’ en ’S-Company’ gaan samenwerken
WTF?!? ‘Supportersgeweld’ bij Snooker

De afgelopen weken zijn supportersrellen, vuurwerk ‘veldbestormers’ en het gooien van aanstekers, bier en batterijen naar spelers weer volop in het nieuws. Het een terugkerend fenomeen in het voetbal en we slagen er...

Entertainment18.04.2023

WTF?!? ‘Supportersgeweld’ bij Snooker

Activisten springen op het veld… uhm… de tafel in Sheffield
Mediatrends 2022: Lineaire content consumptie verliest meer terrein

Deze week is een nieuw rapport van het Nationaal Media Onderzoek (NMO) voor 2022 gepubliceerd. Daarin wordt gekeken naar het bezit en gebruik van media-apparaten en consumptie van video, audio en andere vormen van conten...

Entertainment22.03.2023

Mediatrends 2022: Lineaire content consumptie verliest meer terrein

Glasvezel heeft koper ingehaald

De Autoriteit Consument & Markt heeft haar meest recente uitgave van de Telecommonitor gepubliceerd. Daaruit blijkt dat 2022 het jaar geworden is waarin glasvezel koper heeft ingehaald. Dit betekent dus dat er in Nederla...

Online11.01.2023

Glasvezel heeft koper ingehaald

​Maakt Philips TV weer een afstandsbediening op zonne-energie?

Philips kennen we als het bekende Nederlandse techmerk uit Eindhoven, maar inmiddels is het een heel ander bedrijf: meerdere bedrijven zelfs. De Hue-verlichting wordt bijvoorbeeld gemaakt door een ander bedrijf dan Phili...

Gadgets14.12.2022

​Maakt Philips TV weer een afstandsbediening op zonne-energie?

Een kijkje in de toekomst
Vier op de vijf Europeanen kiest liever voor connected tv

On demand (streaming) videodiensten zijn onder Europeanen inmiddels een stuk populairder dan het ‘ouderwetse’ lineaire tv kijken. Dat is een van de conclusies van een onafhankelijk ondezoek, uitgevoerd door COG Resea...

Entertainment09.06.2022

Vier op de vijf Europeanen kiest liever voor connected tv

Reclames op CTV-diensten worden ook beter bekeken, en gewaardeerd