Wie is de Mol aflevering 7 - de leukste tweets en hints

Wie is de Mol aflevering 7 - de leukste tweets en hints

Vorig artikel Volgend artikel

De avonturen van de Wie is de Mol?-kandidaten in Zuid-Afrika gaan weer verder. Nadat er vorige week een heleboel struisvogeleieren zijn gebroken, wat toch een beetje een rare situatie was. Is de nieuwe aflevering wat dat betreft iets beter? Eerst nog even terugkijken op vorige week.

Aflevering 7: Inzichtelijk

Nabil is weg en de kandidaten verblijven nu op een droomlocatie, aldus Anke. Volgens Jurre hangt de dronkere grijze wolk van verdachtmakingen boven zelfs de gezellige momenten tussen de kandidaten. Anke hoopt vooral niet dat ze moet kanoën in deze aflevering.

Opdracht 1: Uitvlakken

In Tsitsikamma gaan de kandidaten ditmaal paraglyden. Typisch iets waar je enorm lomp mee kunt doen en dus allemaal geld misloopt. Echt een ideale plek voor de mol. Ze moeten precies in een bepaald vak landen: vak 5 bevat 3 jokers, en zo zijn er meer vakken met inhoudt. In elk vak mag maar één kandidaat landen, behalve in vak 2, daar moeten er twee landen. In de lucht moten ze dat overleggen. Nou ja, als er iets vraagt om storing, mollen en ellende, dan is dit het wel. Soy zegt het ook al: "Je kunt met deze groep afspraken maken, maar ik denk dat dat totaal misgaat."

Ranomi ging voor 4: het vak met twee jokers. Daniël wil ook op de jokers zitten, met de prachtige uitleg dat dan niet iemand anders zoveel jokers (en de macht) krijgt. Uiteindelijk is er 1.000 euro voor de pot verdiend ondanks wat gedoe over geld en Anke en Daniël (je zou het zelfs een beetje ruzie kunnen noemen), terwijl we allemaal weten: iedereen is uiteindelijk voor zichzelf bezig. Jurre, Ranomi en Soy hebben jokers verdiend.

Opdracht 2: Zandlopers

De link met Expeditie Robinson is al eerder gelegd, maar tijdens de strandopdrachten is dat nog iets makkelijker. Een spannende beloning staat op het spel: degene die overblijft na alle opdrachten, die mag met de bekende telefoon uit de eerste aflevering van dit seizoen bellen met de Mol. De kandidaten werden om dat te verdienen onder andere met een touw aan een paal gebonden, om zichzelf zo snel mogelijk te bevrijden. Iets waarbij iedereen zijn eigen manier erop nahoudt, waarbij de manier van Jurre weer knullig is altijd altijd.

De kandidaten moeten ook graven in het zand, wat natuurljk een zware bezigheid is. De regie kiest hierbij voor enorm dramatische beelden met een zon die ondergaat terwijl er flink wordt geschept. Uiteindelijk is het Jurre die de prijs wint: contact met de Mol. Interessant, want veel mensen denken dat hij de Mol is... Hij blijkt het geld dat hij heeft verzameld te moeten meenemen.

Jurres afspraak met de Mol was wederom een belafspraak. De zinnen op het Molgeld zeggen allemaal iets over wat er nog komen gaat of de Mol in een Afrikaanse taal. Jurre wordt ook als de Mol gezien, wat het logisch zou maken dat het een belafspraak is: hoe kan hij anders met zichzelf een afspraak hebben?

Opdracht 3: analoge test

Uiteindelijk is de test ditkeer niet op een laptop, maar lekker analoog. Kandidaten gaan met een vlaggetje op hun rug een soort doolhof in om vragen te zoeken. Uiteindelijk blijkt dat Anke het programma moet verlaten. Ze vindt het jammer om weg te gaan terwijl ze de finale kan ruiken, maar ze heeft het erg naar haar zin gehad, zegt ze. Ook geeft ze het penningmeesterschap nog even over, namelijk aan de laatste vrouw die nog staat: Ranomi. In een heel lullig laatste shot zien we haar blauwe vlaggetje achter een heg weglopen.

Volgende week belooft een heel leuke aflevering te worden met enerzijds een safari en anderzijds de lasergamechallenge. Zin in!


Beeld credit: AVRO TROS

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...