Entertainment21.01.2023

Wie is de Mol aflevering 3: de leukste tweets en hints


Vorige week hebben we genoten van aflevering 2 van Wie is de Mol, waarin er overduidelijk mollenstreken werden uitgehaald. Froukje is eruit, Sarah is eruit, en nu? In deze nieuwe aflevering genaamd spelbreker blijven we nog even in Kaapstad. Daar zijn nog drie opdrachten te doen, inclusief de eerste jokers. Altijd verleidelijk, maar is het ook verstandig?

Eerst nog even de tweets die we gedurende de week voorbij hebben zien komen:

Opdracht 1: Om Leiding

Etherdiscipline is heel belangrijk in de eerste opdracht. Hierbij moeten de kandidaten op quads rijden in de duinen van Atlantis. Een prachtig gebied op 40 minuten rijden van Kaapstad waar je heuvels vindt van wel 40 meter hoog. De kandidaten moeten eerst het terrein verkennen, op zoek naar geld. Vervolgens zijn er 7 stations waarbij aangegeven staat wie er tegelijkertijd op knoppen moeten drukken. Maar: elk station mag maar 1 keer gebruikt worden. Er is 2.500 euro te verdienen in dit spel.

Soy wil liever alles overleggen, maar de anderen, waaronder Nabil, die racen liever weg. “Moeten we niet opsplitsen in twee groepen?” wordt er geroepen door een wanhopige Soy, maar het is aan dovemansoren gericht. Daniël vindt dat ze als één groep moeten gaan. Maar hoe het ook zij: het is wel handig om bij te houden hoeveel stations je al hebt gehad. Anke roept dat er al zeven zijn geweest, maar klopt dat wel?

Uiteindelijk blijken de kandidaten alle stations te hebben gevonden: 2.500 euro voor de pot! Later hebben Annick en Soy een momentje samen. Soy zou het niet oke vinden als Anke de Mol is. Anke blijkt ook te hebben aangegeven dat ze graag de Mol zou willen zijn. Sander en Nabil praten liever over voetbal. Ondertussen onthult Annick dat ze het het ergst zou vinden als Nabil de Mol was.

Opdracht 2: Per Definitie

In het Centre for the Book komen de kandidaten samen voor de tweede opdracht. Daar zijn de jokers te verdienen. Twee stuks, schoon aan de haak. Ranomi wil ze. Rik legt uit dat Zuid-Afrika veel talen kent en dat de meest gesproken taal Afrikaans is. Een taal die op Nederlands lijkt, waardoor de kandidaten in duo’s in deze opdracht een Afrikaans woord te zien krijgen en in een soort poker-achtig spel moeten zorgen dat ze het goede antwoord geven en niet een antwoord kiezen dat door een ander duo is bedacht. Er is 2.000 euro voor de pot te verdienen, maar dus ook 2 jokers (als duo’s het vaakst het door dat duo bedachte antwoord kiezen)…

Ze moeten antwoorden geven op vragen over wat een glansgans is: is het een vliegtuig, of is het een model? Helaas, iedereen heeft het fout: het is een beroemdheid. Geen geld in de pot. Suurstofdiffies, is dat roken, senioren? Yes, het is senioren en dat is zowaar door een duo goed geraden: 50 euro in de pot. Blerkas, is dat een geitenhok, telefoon, een jukebox? Het laatste: het is een jukebox. Twee keer 50 euro in de pot, yes!

Het gaat zo nog wel even door, NPO kiest ook voor een snelle montage. Tot het laatste woord: molafspraak. Een spraakmakend woord in een serie is deze. Het heeft een leuke betekenis, het is een blind date. Zou de Mol al veel blind dates hebben gehad in dit programma? Jurre en Annick verdienen uiteindelijk allebei een joker, in de pot gaat 750 euro, wat het totaal van de pot op 8.050 euro zet.

Opdracht 3: Het Schip Ingaan

Soy blijkt zijn molboekje mee te nemen naar de badkamer. Of is het een slinkse manier om even te worden gefilmd met een blote bast? Hoe dan ook is het opvallend. Daniel zegt: “Je moet nooit 100 procent iemand wel of niet vertrouwen hier.” Klinkt logisch, bedoelt hij er iets extra’s mee?

Het lijkt niet zo warm te zijn in Zuid-Afrika, voor de derde opdracht moeten de kandidaten warm gekleed in de haven op zoek naar een codewoord. Het is verspreid over een ijsbreker en de kandidaten moeten bedenken waar. Eerst moeten ze op zoek naar ijsblokjes om te vertellen waar de hints liggen. Gelukkig bepaalt het programma hier hoe de groep verdeeld wordt: in drie groepen. Snel is besloten dat het een soort mannen tegen de vrouwen wordt. Is dat verstandig? Gaan ze zo het maximum van 2.000 euro voor de pot wel halen?

De hele aflevering is al niet bepaald druipend van de potentiële mollenstreken. Is deze opdracht dat wel? Sander doet wat verdacht rondom de kistjes, maar het lijkt meer knulligheid dan de streek van een echte Mol. Nabil roept daarna ook nog dat Sander iets in zijn zak moet steken. De twee zitten de boel duidelijk te saboteren. Is het slechts om zichzelf verdacht te maken? Het lijkt er wel op. Of je moet wel een heel enorm bijdehante Mol zijn.

Ze komen er op tijd achter dat het codewoord schip moet zijn, al was schip-peren in eerste instantie een beetje gek, tot je het als schipperen leest. Er wordt vrolijk ge-highfived, voordat het team naar Rik gaat voor het laten weten van het codewoord. Maar niet voor de grote twist van de aflevering: Nabil en Sander hebben een dilemma gevonden: 2.000 euro in de pot of drie jokers. Er wordt gekozen voor de pot. Lachend gaan ze naar Rik.

Maar vervolgens: Jurre, Soy en Daniel kiezen natuurlijk keihard voor de jokers. Springend en lachend gaan ze in het rond, voordat ze de jokers in hun binnenzak steken. Er is blijkbaar nog helemaal geen fysiek geld in het spel, waardoor er meteen een antwoord op de vraag is waarom er toch nog geen penningmeester is gekozen. Glashard liegen ze vervolgens tegen de rest: “Nee hoor, we hebben niet voor de jokers gekozen.” Joker, met de J van Judas.

De test

Met zoveel jokers in het spel is het spannend, deze test. Vooral de mannen hebben jokers in handen, maar we hebben de aflgelopen twee afleveringen al vrouwen zien gaan. Sommige mensen denken dat er daardoor geen vrouw naar huis gaat. Ranomi krijgt in ieder geval een groen scherm. En Anke? Die ook. Nabil krijgt ook groen. En ja, er gaat toch echt een man naar huis ditmaal. Sander moet weg. We hebben niet enorm veel van hem gezien in deze afgelopen afleveringen, maar zijn tunnelvisie blijkt hem teveel te zijn geworden. “It’s all in the game”, zegt hij met opgeheven hoofd.

Rik wil weten waarom Sander niet met die envelop meteen naar Rik is gegaan, maar Sander wilde toch te graag helpen. Te graag inderdaad, want met zijn oranje rugzakje waggelt hij zo het programma uit.

Volgende week gaan we iets doen met bananen, vliegtuigen en koffers met hoge bedragen. Tot dan!

Fotocredits: AVROTROS

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Het internet heeft een nieuwe obsessie: de Megatron-tank-speelgoedrobot van Robosen. Dit is wat het zo'n aantrekkelijk stuk speelgoed maakt.

Gadgets26.04.2024

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Verder lezen over Nederland

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Getir, gezien als een van de pioniers op het gebied van flitsbezorgingen van boodschappen, heeft vandaag (29 april 2024) aangekondigd dat zij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten.

Nieuws29.04.2024

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Ook weg uit de UK, US en Duitsland
Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Alles wat je moet weten over het casino zonder Cruks

Welkom in de dynamische wereld van online gokken, waar iedere klik je kan brengen naar een nieuw avontuur. Precies in het midden van deze digitale ontdekkingsreis vinden we het casino zonder Cruks, een oase voor spelers...

Entertainment09.04.2024

Alles wat je moet weten over het casino zonder Cruks

De grootste hyperloop van Europa ligt in Nederland

Het is 420 meter lang en daarmee de langste hyperloop van Europa. We hebben het over het gloednieuwe European Hyperloop Center in Veendam. Het is te vinden bij Husa Logistics en kostte 7,5 miljoen euro om te bouwen. Spec...

Technology28.03.2024

De grootste hyperloop van Europa ligt in Nederland

Witte Donderdag, Pasen, Pinksteren: zo zit het met de feestdagen

We hebben komend weekend lekker een dagje langer vrij, omdat het Pasen is. Een welbekende vraag tijdens deze feestdag is natuurlijk: wat gebeurde er eigenlijk met Pasen? Je hoeft niet een hele bijbel door te akkeren om d...

Nieuws26.03.2024

Witte Donderdag, Pasen, Pinksteren: zo zit het met de feestdagen

​Dit zijn de beste Nederlandse steden voor padellers

Er is tennis, er is squash en er is padel. Steeds vaker zien we in Nederland padelbanen verschijnen en dat is niet vreemd: het is een enorm goede sport. Nu blijkt volgens een onderzoek van Holidu dat er bepaalde steden i...

Lifestyle20.03.2024

​Dit zijn de beste Nederlandse steden voor padellers

Wie is de Mol S24 – Finale: wie is uiteindelijk De Mol?

Het was weer een mooie reis die we als kijker met de kandidaten van Wie is de Mol? hebben meegemaakt. Mexico natuurlijk, maar ook de reis die we elke week weer doormaakten met het ontdekken wie dan toch De Mol is. Er zij...

Entertainment09.03.2024

Wie is de Mol S24 – Finale: wie is uiteindelijk De Mol?

En de Mol is...

Verder lezen over Serie

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Prime Video heeft gisteren bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee op donderdag 29 augustus exclusief op Prime Video in première gaat. Onderstaande teaser trailer neemt je als kijker mee op een reis vol actie, naar het Tweede Tijdperk van J.R.R. Tolkien.

Entertainment15.05.2024

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Terugkeer van favoriete personages
Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

Op 17 juni gaat het achtdelige tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon in première op HBO Max. De eerste beelden zagen we al in december 2023 voorbij komen.

Entertainment14.05.2024

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

War is coming
Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

We weten waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt: in Oman. En ook met wie: of nou ja, juist niet. Onbekende Nederlanders.

Entertainment14.05.2024

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Orphan Black komt terug met spin-off Echoes

De serie liep van 2013 tot en met 2017 en draaide om een vrouw die ontdekt dat er erg veel ‘tweelingzussen’ zijn. Nu komt er een spin-off: Orphan Black: Echoes.

Entertainment10.05.2024

Orphan Black komt terug met spin-off Echoes

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Verder lezen over Televisie

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

We weten waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt: in Oman. En ook met wie: of nou ja, juist niet. Onbekende Nederlanders.

Entertainment14.05.2024

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

​4 dingen die je moet weten als je aan een tv-programma meedoet

Ben je kandidaat in een televisieprogramma? Erg leuk! Probeer te ontspannen, denk goed na over wat je zegt en bedenk je dat de camera er altijd 4 kilo bijdoet en vooral dat je zelf weinig invloed hebt over hoe je in beel...

Entertainment28.03.2024

​4 dingen die je moet weten als je aan een tv-programma meedoet

​Vijf veelgestelde vragen over tv’s beantwoord

Je hebt net een televisie gekocht of wilt er eentje gaan kopen. Er zijn dan veel vragen die op je afkomen, naast de keuze welk toestel en merk je wenst, plus het schermtype, zijn er nog heel veel praktische overwegingen....

Gadgets15.03.2024

​Vijf veelgestelde vragen over tv’s beantwoord

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

Eerst waren het sociale netwerken die het op televisie gemunt hadden, maar nu zijn het de sociale netwerken. Elon Musk wil natuurlijk dat X een ‘alles’-app wordt en het is dan ook niet gek dat er binnenkort de optie...

Social Media13.03.2024

​X wil het plekje van YouTube innemen met lange video’s op tv

YouTube op televisie krijgt meer focus op reacties

YouTube zet een nieuwe stap dichterbij social media: het gaat op zijn televisie-app nu een belangrijkere plek geven aan de reacties. Als je op de titel van een video tikt, dan krijg je rechts de reacties te zien en de be...

Video13.03.2024

YouTube op televisie krijgt meer focus op reacties

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

1000 woorden per dag, dat is wat een kind dat niet vaak schermen om zich heen heeft wel meekrijgen, maar kinderen met schermen niet. Peuters zouden door schermgebruik zo’n 1000 woorden per dag missen en dat verstoord d...

Gadgets12.03.2024

Schermen veroorzaken communicatie-achterstand bij kinderen

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led

Wanneer je een televisie wilt aanschaffen, dan zijn er veel overpeinzingen. Eén van de belangrijkste overwegingen is het type scherm. Daarin kun je steeds meer keuzes maken en er komen daarbij veel afkortingen je kant o...

Gadgets11.03.2024

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led