Vanaf vandaag op Prime: Tom Clancy's Without Remorse

Vanaf vandaag op Prime: Tom Clancy's Without Remorse

Michael B. Jordan in de rol van John Kelly

Vorig artikel Volgend artikel

Vanaf vandaag kunnen we op Amazon Prime Video kijken naar Tom Clancy's Without Remorse. Deze nieuwe actiethriller met Michael B. Jordan (Black Panther) in de hoofdrol is eigenlijk de spin-off van de populaire Jack Ryan-filmreeks. Without Remorse (zonder berouw) is ook het verhaal over John Kelly (uiteindelijk bekend als John Clark), een man die niets meer heeft te verliezen.

Without Remorse

De film is geïnspireerd op de roman van wijlen auteur Tom Clancy uit 1993 en vertelt het oorspronkelijke verhaal van een soldaat die CIA-agent John Clark werd. Michael B. Jordan speelt hierin de Navy SEAL John Kelly, die uiteindelijk gedwongen wordt zijn identiteit te veranderen. Buiten de hoofdrolspeler lijken het boek en de film verder niet overeen te komen. In plaats van een strijd tijdens de Vietnam-oorlog hebben regisseur Stefano Sollima (Suburra) en zij schrijvers gekozen het te plaatsen in deze tijd en zien we vergaande spanningen tussen de Rusland en de Verenigde Staten in de straten van Moermansk.

Michael B. Jordan

In deze versie van "Without Remorse", is Michael B. Jordan een Navy SEAL die op het punt staat zijn militaire leven in te ruilen voor een job als privé-beveiliger wanneer zijn zwangere vrouw (Lauren London) bruut wordt vermoord in hun huis in Washington D.C. Dit terwijl John Kelly zelf op de bank met een koptelefoon naar muziek ligt te luisteren. Kelly raakt uiteindelijk bij de aanslag toch gewond en zweert wraak op een van de overgebleven moordenaars.

De moord staat niet op zichzelf want ook andere leden van het team worden door huurmoordenaars vermoord. Aanleiding voor de moorden lijkt een missie in Aleppo, waar zijn SEAL's team onbewust een Russische eenheid vermoord in plaats van Syriërs.

Jodie Turner-Smith

Na de actie in Aleppo en de moordaanslagen in Amerika volgen de actie scenes elkaar in een hoog tempo op. John Kelly is overduidelijk het middelpunt van de film. Zijn personage draagt wel het verhaal al moet je hier geen zenuwslopende spannende thriller verwachten. Dit is uiteindelijk een actiefilm. Jammer is dat er weinig is gedaan met de ontsnapping uit Moermansk. Juist die plek had zich bij uitstek geleend om wat meer spanning tussen de grootmachten te laten zien. Veel van de overige rollen blijven letterlijk ‘bijrollen’. Enige die hier bovenuit speelt is Jodie Turner-Smith in de rol van luitenant Karen Greer. Haar aanwezigheid draagt mede het verhaal. Zij is het enige sterke (vrouwelijke) personage naast Michael B. Jordan in Without Remorse. Jamie Bell speelt de rol van een twijfelachtige CIA-agent.

Actiefilm

Without Remorse blijft als je alle films en series over de boeken van Tom Clancy hebt gezien wel wat wringen. Als actiefilm scoort de film echt een dikke voldoende. Wat je mist is de echte snijdende spanning maar dat zal ongetwijfeld een bewuste keuze van de regisseur zijn geweest. Michael B. Jordan bewijst wederom een geweldige acteur te zijn, ongeacht de rol die hij speelt.

Tip: De film bevat een after credits-scène dus blijf nog even kijken! het wordt nu wachten op Tom Clancy's Rainbow Six wat het vervolg is van Without Remorse.

Jodie_Turner_Smith
Jodie Turner-Smith in de rol van luitenant Karen Greer

Cast

Naast Michael B. Jordan spelen ook Jamie Bell (Fantastic 4, Billy Elliot), Guy Pearce (LA Confidential, Jack Irish), Jodie Turner-Smith (Queen & Slim), Lauren London (ATL), Brett Gelman (Stranger Things), Jacob Scipio (Bad Boys For Life), Jack Kesy (Claws) en Colman Domingo (Fear the Walking Dead) in deze film. Regie: Stefano Sollima.

Tom Clancy's Without Remorse is vanaf vandaag (30 april) te streamen via Amazon Prime Video. Duur 109 minuten.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....