Entertainment19.12.2023

Pareltjes van 2023 – deze Disney+-series moet je gezien hebben


Er komt elke maand zoveel uit op streamingdiensten, dat je het amper kunt bijbenen. Zonde, want zo mis je misschien iets wat helemaal bij je past. Met de kerstdagen voor de deur hopen we dat je wat tijd hebt om wat pareltjes van 2023 op de streamingdiensten te kijken. Elke dag raden we je de parels aan van een andere streamingdienst en vandaag is Disney+ aan de beurt. Deze series (en een paar films) uit 2023 op Disney+ moet je zeker kijken.

Brawn: The Impossible Formula 1 Story

Als we aan documentaires en Formule 1 denken, dan gaat het vaak over Drive to Survive van Netflix (hoewel het laatste seizoen wel wat minder is). Echter zijn er ook heel veel andere Formule-producties die de moeite waard zijn, zoals Brawn: The Impossible Formula 1 Story, waarin we het verhaal meekrijgen over de Brawn GP, een team dat mensen nu misschien weinig zegt, maar dat in 2009 een nogal bizar seizoen in de Formule 1 draaiden. Het mooie aan deze docureeks (vier delen) is dat er ook echt veel belangrijke personen voorbij komen die er daadwerkelijk bij waren in die tijd. En Keanu Reeves: dat helpt ook.

Quiz Lady

Quiz Lady is met Awkwafina: wat meer wil je weten? Kijken, het is een doldwaas avontuur over dromen en nachtmerries, over quizsucces op televisie en klein falen als het gaat om de meest standaard dingen, zoals zelfs het claimen van een stopcontact in een drukke zaal vol mensen. Een heerlijke film waarin niks te gek is, maar het nooit ongemakkelijk gek wordt.

A Small Light

A Small Light is een bijzondere serie omdat het het Anne Frank-verhaal van een heel nieuwe kant laat zien. Geen dagboek, maar de secretaresse van Anne’s vader speelt hier een rol. Miep Gies was namelijk niet alleen een assstent, ze heeft haar baas en zijn gezin enorm lang in leven gehouden in het achterhuis. A Small Light laat zien wat er eigenlijk omging in de mensen die de familie Frank onderdak bood. Niet alleen interessant qua onderwerp, maar ook enorm goed gemaakt.

The Muppets Mayhem

De kans is groot dat je de kerstvakantie gebruikt om even die films en series uit 2023 te bekijken, zodat je het jaar kunt afsluiten, wetende dat je helemaal up-to-date bent. Ben je omringd door familie? Geen probleem, want dan is deze serie ideaal. Het vertelt het verhaal over The Muppets die met een busje op een muzikale reis gaan om hun eerste studioalbum op te nemen. Hoewel, het verhaal maakt eigenlijk niet uit, het gaat natuurlijk gewoon om die Muppets die zich altijd in rare situaties werken en er zelf nog vreemder op reageren. Heel gezellig.

Dear Mama

We raden nog een documentairereeks aan, omdat die ook precies de prominente mensen wist te strikken om het verhaal te vertellen. Dear Mama is de docureeks over de rapper en poëet Tupac Shakur die in de jaren ‘90 werd vermoord in een auto in Las Vegas. Zijn muziek leeft echter voort en deze documentaire laat zien uit wat voor milieu Tupac kwam. Maar ook het milieu waaruit veel Amerikanen komen en de grote verschillen tussen mensen. Misschien wel te groot, waardoor Tupac ook gehaat was: hij legde vaak de vinger op de zere plek.

Vigilante

We schreven het al in de pareltjes van Netflix: Koreaanse films en series zijn enorm hot en dat hebben we ook op Disney+ kunnen zien dit jaar. Eén van de tophits aldaar is Vigilante, een serie over een jongeman die een nogal heftig dubbelleven leidt als een student aan de politie-academie en een soort superheld die het heft in eigen hand neemt als het gaat om het ‘berechten’ van criminelen. Het toffe aan Vigilante is dat het niet alleen om deze jongeman gaat, maar ook veel over de mensen om hem heen. En die hebben niet altijd het beste met hem voor.

Once Upon A Studio

Eén van de dingen die we heel tof vinden aan Disney+ is dat het echt moeite doet om de wonderlijke wereld van Disney te laten zien. Daar is Once Upon A Studio ook een goed voorbeeld van. De korte animatiefilm is maar 9 minuten en smaakt ontzettend naar meer. Het gaat over twee Disney-animatoren die overnachten un de studio en wel heel bijzonder ‘dromen’. Een soort moderne, ultrakorte Fantasia dus, waarbij menig bekend Disney-personage de revue passeert.

Miley Cyrus: Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)

Disney+ heeft veel toffe muziekdocu’s en vertoningen, zoals Black is King van Beyonce en de Ed Sheeran-docu. Onze favoriet dit jaar was echter Miley Cyrus’ achtertuinsessie waarin ze haar nieuwste en enorm populaire nieuwe album ten gehore brengt. Ze blijft een fascinerende vrouw, een rasartiest en niet voor niets het petekind van Dolly Parton. Heerlijk om aan te zetten en even de zomer te voelen, ook als het hartje winter is. Of gewoon lekker in de achtergrond als er gasten over de vloer komen.

Flamin’ Hot

Het is kwalitatief gezien niet de beste film ooit, maar het verhaal dat verteld wordt is simpelweg zo vermakelijk en uiteindelijk ook feel good, dat Flamin’ Hot wat ons betreft thuishoort in de pareltjes. Het is een live action-film die het verhaal vertelt van Richatd Montanez die zich steeds verder op wil werken in de fabriek van Frito Lay. Uiteindelijk begint hij echter thuis te experimenteren en vindt hij de Flamin’ Hot Cheetos uit, zoutjes die enorm worden gewaardeerd over de hele wereld. Het leuke aan deze film is dat je ook wat meekrijgt over hoe het is om als Mexicaans-Amerikaanse man in Amerika te wonen. Leuk detail: Eva Longoria is de regisseur.

Guardians of the Galaxy Vol 3

Dit is geen pareltje, dit is eigenlijk gewoon een dikke parel. Het laatste deel in de huidige vertelling over Guardians of the Galaxy is afsluitend, maar komt met zoveel emotie en nog steeds toch ook wel die bekende groep gekkies waar we zo van zijn gaan houden, dat het moeilijk is om deze film niet tof te vinden. De superhelden gedragen zich wederom meer als een soort antihelden, maar dat staat Star Lord, Gamora, Rocket Raccoon en co ook het beste. Lees ook onze review als je nog iets meer overtuiging kunt gebruiken.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Disney

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?)....

Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

We hebben al een teaser gekregen, maar nu is er ook een trailer. Een volle trailer waarin we nog meer kunnen genieten van Ncuti Gatwa als de doctor. Doctor Who is terug op 14 mei en is dan te zien op Disney+. Hoewel, de...

Entertainment25.03.2024

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-serie The Acolyte speelt zich 100 tot 500 jaar voor de Star Wars-films die we zo goed kennen af. Een tijd die Star Wars-fans niet heel bekend is, waardoor er weer een flink arsenaal aan nieuwe personages kan wo...

Entertainment19.03.2024

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

We houden van streamingdiensten en vraag de gemiddelde Nederlander of die een abonnement heeft op zo’n dienst en de kans is groot dat het antwoord ‘ja’ is. Maar hoeveel hebben we per maand over voor dat kunnen beki...

Entertainment13.03.2024

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

Oscars 2024: hier stream je alle winnaars

De Oscars zijn vergeven: de beste films van 2023 hebben hun prijzen gekregen en hierbij viel vooral op dat Oppenheimer goed op stoom was: 7 Oscars gingen er naar die film, waaronder de meest begeerde, namelijk die van Be...

Entertainment11.03.2024

Oscars 2024: hier stream je alle winnaars

Verder lezen over Movie

Transformers One: Autobots bijna onherkenbaar door flinke facelift

Transformers One is voorzien van een nieuwe trailer en daarin zien de robots er flink anders uit. En er is een nieuwe cast.

Entertainment22.04.2024

Transformers One: Autobots bijna onherkenbaar door flinke facelift

Quentin Tarantino schrapt zijn tiende film The Movie Critic

Quentin Tarantino gooit het bijltje erbij neer: hij stopt met het maken van zijn tiende film. Hij gaat niet vervroegd met pensioen, hij zoekt nog naar een ander project.

Entertainment19.04.2024

Quentin Tarantino schrapt zijn tiende film The Movie Critic

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

Ze lijkt een perfect klein meisje, maar als ze ontvoerd wordt, dan blijkt dat de ontvoerders een groter probleem hebben dan haar vader die de topman in de criminele onderwereld is... We interviewden de cast van de nieuwe horrorcomedy Abigail.

Entertainment17.04.2024

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

In een bos, in een tentje, de weg kwijt, in de hoek staan: je weet vast over welke film dit gaat. The Blair Witch Project. Het krijgt een nieuw vervolg.

Entertainment11.04.2024

The Blair Witch Project krijgt een vervolg: dit is wat we nu weten

'I'm afraid to close my eyes'
Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

De Joker heeft een vriendinnetje. De man waarvan je vooral door het eerste deel zou denken dat hij maar eenzaam en alleen blijft, ontmoet in het tweede deel van deze moody filmfranchise de vrouw van zijn dromen.

Entertainment10.04.2024

Eerste trailer van Joker: Folie à Deux brengt melancholie

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Verder lezen over Serie

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien

Verder lezen over Streaming

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Het gonst van de geruchten over de uitzendrechten van de Formule 1: er wordt gezegd dat die eer straks aan Ziggo is, maar dat is nog niet definitief. Wel is er een kleine verhuizing: de Formule 1-uitzendingen zijn straks...

Entertainment02.04.2024

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

HBO Max wordt vanaf 17 juni samengevoegd met Discovery+. Dat is elders al gebeurd, maar onder andere in Nederland nog niet. In andere landen heet het ook Max, maar dat schijnt door onze eigen Omroep Max niet te kunnen....

Entertainment21.03.2024

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

Terwijl mensen inmiddels steeds vaker afhaken van Spotify omdat het zijn belofte op Hi-Fi maar niet waarmaakt, zien we dat Spotify wel met allerlei andere zaken blijft komen. Denk aan een medium om je levensvragen te bea...

Online13.03.2024

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

We houden van streamingdiensten en vraag de gemiddelde Nederlander of die een abonnement heeft op zo’n dienst en de kans is groot dat het antwoord ‘ja’ is. Maar hoeveel hebben we per maand over voor dat kunnen beki...

Entertainment13.03.2024

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming