Entertainment19.12.2023

Pareltjes van 2023 – deze Disney+-series moet je gezien hebben


Er komt elke maand zoveel uit op streamingdiensten, dat je het amper kunt bijbenen. Zonde, want zo mis je misschien iets wat helemaal bij je past. Met de kerstdagen voor de deur hopen we dat je wat tijd hebt om wat pareltjes van 2023 op de streamingdiensten te kijken. Elke dag raden we je de parels aan van een andere streamingdienst en vandaag is Disney+ aan de beurt. Deze series (en een paar films) uit 2023 op Disney+ moet je zeker kijken.

Brawn: The Impossible Formula 1 Story

Als we aan documentaires en Formule 1 denken, dan gaat het vaak over Drive to Survive van Netflix (hoewel het laatste seizoen wel wat minder is). Echter zijn er ook heel veel andere Formule-producties die de moeite waard zijn, zoals Brawn: The Impossible Formula 1 Story, waarin we het verhaal meekrijgen over de Brawn GP, een team dat mensen nu misschien weinig zegt, maar dat in 2009 een nogal bizar seizoen in de Formule 1 draaiden. Het mooie aan deze docureeks (vier delen) is dat er ook echt veel belangrijke personen voorbij komen die er daadwerkelijk bij waren in die tijd. En Keanu Reeves: dat helpt ook.

Quiz Lady

Quiz Lady is met Awkwafina: wat meer wil je weten? Kijken, het is een doldwaas avontuur over dromen en nachtmerries, over quizsucces op televisie en klein falen als het gaat om de meest standaard dingen, zoals zelfs het claimen van een stopcontact in een drukke zaal vol mensen. Een heerlijke film waarin niks te gek is, maar het nooit ongemakkelijk gek wordt.

A Small Light

A Small Light is een bijzondere serie omdat het het Anne Frank-verhaal van een heel nieuwe kant laat zien. Geen dagboek, maar de secretaresse van Anne’s vader speelt hier een rol. Miep Gies was namelijk niet alleen een assstent, ze heeft haar baas en zijn gezin enorm lang in leven gehouden in het achterhuis. A Small Light laat zien wat er eigenlijk omging in de mensen die de familie Frank onderdak bood. Niet alleen interessant qua onderwerp, maar ook enorm goed gemaakt.

The Muppets Mayhem

De kans is groot dat je de kerstvakantie gebruikt om even die films en series uit 2023 te bekijken, zodat je het jaar kunt afsluiten, wetende dat je helemaal up-to-date bent. Ben je omringd door familie? Geen probleem, want dan is deze serie ideaal. Het vertelt het verhaal over The Muppets die met een busje op een muzikale reis gaan om hun eerste studioalbum op te nemen. Hoewel, het verhaal maakt eigenlijk niet uit, het gaat natuurlijk gewoon om die Muppets die zich altijd in rare situaties werken en er zelf nog vreemder op reageren. Heel gezellig.

Dear Mama

We raden nog een documentairereeks aan, omdat die ook precies de prominente mensen wist te strikken om het verhaal te vertellen. Dear Mama is de docureeks over de rapper en poëet Tupac Shakur die in de jaren ‘90 werd vermoord in een auto in Las Vegas. Zijn muziek leeft echter voort en deze documentaire laat zien uit wat voor milieu Tupac kwam. Maar ook het milieu waaruit veel Amerikanen komen en de grote verschillen tussen mensen. Misschien wel te groot, waardoor Tupac ook gehaat was: hij legde vaak de vinger op de zere plek.

Vigilante

We schreven het al in de pareltjes van Netflix: Koreaanse films en series zijn enorm hot en dat hebben we ook op Disney+ kunnen zien dit jaar. Eén van de tophits aldaar is Vigilante, een serie over een jongeman die een nogal heftig dubbelleven leidt als een student aan de politie-academie en een soort superheld die het heft in eigen hand neemt als het gaat om het ‘berechten’ van criminelen. Het toffe aan Vigilante is dat het niet alleen om deze jongeman gaat, maar ook veel over de mensen om hem heen. En die hebben niet altijd het beste met hem voor.

Once Upon A Studio

Eén van de dingen die we heel tof vinden aan Disney+ is dat het echt moeite doet om de wonderlijke wereld van Disney te laten zien. Daar is Once Upon A Studio ook een goed voorbeeld van. De korte animatiefilm is maar 9 minuten en smaakt ontzettend naar meer. Het gaat over twee Disney-animatoren die overnachten un de studio en wel heel bijzonder ‘dromen’. Een soort moderne, ultrakorte Fantasia dus, waarbij menig bekend Disney-personage de revue passeert.

Miley Cyrus: Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)

Disney+ heeft veel toffe muziekdocu’s en vertoningen, zoals Black is King van Beyonce en de Ed Sheeran-docu. Onze favoriet dit jaar was echter Miley Cyrus’ achtertuinsessie waarin ze haar nieuwste en enorm populaire nieuwe album ten gehore brengt. Ze blijft een fascinerende vrouw, een rasartiest en niet voor niets het petekind van Dolly Parton. Heerlijk om aan te zetten en even de zomer te voelen, ook als het hartje winter is. Of gewoon lekker in de achtergrond als er gasten over de vloer komen.

Flamin’ Hot

Het is kwalitatief gezien niet de beste film ooit, maar het verhaal dat verteld wordt is simpelweg zo vermakelijk en uiteindelijk ook feel good, dat Flamin’ Hot wat ons betreft thuishoort in de pareltjes. Het is een live action-film die het verhaal vertelt van Richatd Montanez die zich steeds verder op wil werken in de fabriek van Frito Lay. Uiteindelijk begint hij echter thuis te experimenteren en vindt hij de Flamin’ Hot Cheetos uit, zoutjes die enorm worden gewaardeerd over de hele wereld. Het leuke aan deze film is dat je ook wat meekrijgt over hoe het is om als Mexicaans-Amerikaanse man in Amerika te wonen. Leuk detail: Eva Longoria is de regisseur.

Guardians of the Galaxy Vol 3

Dit is geen pareltje, dit is eigenlijk gewoon een dikke parel. Het laatste deel in de huidige vertelling over Guardians of the Galaxy is afsluitend, maar komt met zoveel emotie en nog steeds toch ook wel die bekende groep gekkies waar we zo van zijn gaan houden, dat het moeilijk is om deze film niet tof te vinden. De superhelden gedragen zich wederom meer als een soort antihelden, maar dat staat Star Lord, Gamora, Rocket Raccoon en co ook het beste. Lees ook onze review als je nog iets meer overtuiging kunt gebruiken.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Disney

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Mufasa: The Lion King komt eraan. de vertelling over de vader van Simba. Het is wederom computeranimatie in optima forma. Dit is de trailer.

Entertainment29.04.2024

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?)....

Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

We hebben al een teaser gekregen, maar nu is er ook een trailer. Een volle trailer waarin we nog meer kunnen genieten van Ncuti Gatwa als de doctor. Doctor Who is terug op 14 mei en is dan te zien op Disney+. Hoewel, de...

Entertainment25.03.2024

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

Verder lezen over Movie

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

The Phantom Menace is een populaire Star Wars-film, want Darth Maul. Zeker de geremasterde versie is de moeite waard: bekijk nu de trailer.

Entertainment21.05.2024

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

A Quiet Place, we gaan er helemaal in mee, mede door het geweldige werk van Emily Blunt en John Krasinski. Maar hoe het precies zo heeft kunnen gebeuren is tot nu toe een mysterie geweest.  

Entertainment11.05.2024

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Francis Coppola is terug. De maker van onder andere The Godfather stopt in deze nieuwe film Megalopolis de tijd.

Entertainment08.05.2024

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Regisseur James Gunn heeft zijn Superman onthuld. We wisten al dat het David Corenswet is, maar nu weten we ook hoe hij eruitziet als het alter ego van Clark Kent.

Entertainment06.05.2024

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Slecht nieuws voor liefhebbers van een stevige vrijpartij in films: die scènes komen steeds minder vaak voor. Maar waarom is het? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.

Entertainment06.05.2024

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

Verder lezen over Serie

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Prime Video heeft gisteren bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee op donderdag 29 augustus exclusief op Prime Video in première gaat. Onderstaande teaser trailer neemt je als kijker mee op een reis vol actie, naar het Tweede Tijdperk van J.R.R. Tolkien.

Entertainment15.05.2024

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Terugkeer van favoriete personages
Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

Op 17 juni gaat het achtdelige tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon in première op HBO Max. De eerste beelden zagen we al in december 2023 voorbij komen.

Entertainment14.05.2024

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

War is coming
Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

We weten waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt: in Oman. En ook met wie: of nou ja, juist niet. Onbekende Nederlanders.

Entertainment14.05.2024

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Verder lezen over Streaming

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Netflix wordt duurder. De prijzen van abonnementen gaan omhoog met 1, 2 en 3 euro. Het duurste abonnement is het meest getroffen.

Entertainment09.05.2024

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Spotify is leuk als je met vrienden een soort plotselinge karaoke-avond houdt. Echter ben je de songtekstoptie straks kwijt als je een gratis Spotify-gebruiker bent.

Online03.05.2024

Spotify haalt populaire optie voor nachtegaaltjes uit de gratis versie

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen