​Netflix kijktip: Till Murder Do Us Part is  true crime vol twists

​Netflix kijktip: Till Murder Do Us Part is true crime vol twists

Vorig artikel Volgend artikel

Netflix is in een paar dingen de koning. Het is nog altijd de koning van de streamingdiensten en het is de koning van.. true crime. Het heeft in de afgelopen jaren veel successen gehad in dit genre en dat weet het: hierdoor lijkt het elke week wel met een nieuw, bijzonder verhaal te komen dat over een waargebeurde crime gaat en vaak vol met plottwists zit. We verbazen ons erover, we praten erover, we smullen ervan. Niet van wat de slachtoffers is aangedaan, maar wel van wat voor gekke situaties de daders vaak creëren om maar uit handen van de politie te blijven.

Till Murder Do Us Part

In Till Murder Do Us Part lijkt dat heel anders te gaan: de twee verdachten laten zich juist heel makkelijk pakken. Klopt het dan niet helemaal? Hebben zij het niet gedaan? In deze miniserie leren we meer over de zaak waarin Jens Söring en Elizabeth Haysom de hoofdrollen spelen. Wat is er namelijk gebeurd? De ouders van Charlotte zijn in koelen bloede vermoord. Op een heel nare manier zijn ze in hun eigen huis om het leven gebracht.

Overal bloed, maar ook aanwijzingen dat de moordenaar echt een psychopaat moet zijn geweest, die nog even aan de eettafel heeft gezeten en een douche heeft genomen voordat hij of zij weer vertrok. Of hij en zij? In Till Murder Do Us Part proberen allerlei mensen chocola te maken van de zaak, die zich grotendeels afspeelt in de rechtbank in de jaren ‘80, waarbij gelukkig wel gefilmd mocht worden.

Netflix-kijktip

Dat de twee tortelduifjes Elizabeth en Jens voor de moord nogal vreemde briefwisselingen hadden, waarin Elizabeth regelmatig uitsprak hoe graag ze wilde dat haar ouders werden vermoord, dat maakt het allemaal een nog vreemder geheel. De dingen die zij als jongere wist op te schrijven naar haar lover, zijn op zijn minst bizar te noemen. Wat wel jammer is, dat is dat zij niet meedoet aan deze documentaire, maar dat is eigenlijk de enige die mist in deze vertelling.

De slachtoffers kunnen het niet meer navertellen, maar hoe zit dat eigenlijk met de verdachten? Zijn het de daders? Er worden je in deze docu verschillende scenario’s voorgelegd, ook al denk je dat het allemaal zo klaar is als een klontje. Elke keer wordt er weer een nieuwe bom gegooid die de boel toch weer op scherp zet. De serie bestaat uit vier afleveringen en is zeer het bingen waard. Er wordt gelukkig niet al te veel in herhaald, waardoor je het heerlijk in één keer door kunt kijken.

Liever iets heel anders kijken dan een true crime-docu? Je kunt ook gaan voor de spannende drugscomedy Ferry, die het verhaal verteld van de bekende Undercover-hoofdrolspeler Ferry, de drugsbaron.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...