Entertainment01.05.2020

Good News Friday: red planten, zet de bloemen buiten en kijk tv


Het is weer vrijdag! En de eerste vrijdag van mei zelfs, dus de zomer komt steeds dichterbij. Je bent bij ons die laatste dag van de werkweek natuurlijk altijd met goed nieuws, want zo ga je lekker het weekend in. Deze week in de Good News Friday: zet de bloemetjes buiten, koop zielige planten en meer!

Red planten en koop groene kneusjes

Door de coronacrisis is er een overschot aan planten en die worden vernietigd als ze niet zijn verkocht. Dat is natuurlijk zonde, vonden ze bij de website plantje.nl. Zij stelden een ‘Groene Kneusjes Box’ samen. Je krijgt een box vol kamerplanten met schoonheidsfoutjes of exemplaren die wat extra liefde en verzorging nodig hebben. Door deze box te bestellen (€ 19,50) geef je de kneusjes een tweede kans!

Dicht Moeder Aarde het gat in de ozonlaag?

Goed nieuws over onze planeet! Er werd in maart een gat in de ozonlaag gezien boven de poolcirkel, maar vreemd genoeg lijkt deze nu gesloten. NASA houdt de ozonlaag in de gaten en zag op het noordelijk halfrond een flink gat, maar dit is nu weer dicht. Je zou kunnen denken dat dit komt door COVID-19, omdat we nu immers overal zien dat de vervuilingcijfers kelderen. Dat is echter niet de reden dat de ozonlaag zich lijkt te herstellen.

Wetenschappers van Copernicus Atmosphere Monitoring Service hebben ontdekt dat het een natuurlijke reden heeft. Er is een lagedrukgebied met koude lucht dat ervoor zorgde dat de ozonlaag dunner werd, maar nu blijkt dit lagedrukgebied minder te worden en lijkt de ozonlaag op die plek weer normaal te worden. Oke, nu moeten we natuurlijk niet gaan denken dat we straks weer volop moeten gaan vliegen, want de natuur heeft zeker baat bij hoe we nu leven, maar het is goed om te horen dat de planeet ook zelf bijdraagt aan haar gezondheid.

Zet de bloemetjes buiten

Op 20 mei a.s. is het Wereld Bijendag en om positief bij te dragen aan het voortbestaan van de bij kun jenu het Happy Bee Day pakket bestellen. Heel origineel verjaardagscadeau bovendien! In het pakket vind je een doosjes zaadkogels en bijpassende verjaardagskaart met plantage confetti. Als het goed is komen daar dan weer mooie bloemen uit waar bijen dol op zijn. Vanaf de eerste week mei verkrijgbaar bij Intratuin, Life&Garden en Boerenbond.

Licht in onzekere tijden

Nikon introduceert #createyourlight, een nieuw online platform om fotografen aan te moedigen meer licht te creëren in onzekere tijden. Met beelden delen we verhalen en komen we dichter tot elkaar, wat in deze tijd van social distancing extra fijn is. Nikon moedigt fotografen aan om beelden te schieten van deze bijzondere tijd.

Alle fotografen zijn welkom om mee te doen, van amateurs tot professionals. Heb jij een mooie foto geschoten die past in dit thema? Je neemt deel aan dit initiatief door je eigen foto te plaatsen op Instagram met de hashtags #createyourlight en #NikonNL. Nikon deelt dan de mooiste verhalen op hun eigen social kanalen en de campagnepagina.

Propfeest op Disney+

Disney+ verwelkomt deze week een nieuwe serie genaamd Prop culture: iconic art of the movies. Hierin volgen we propverzamelaar en filmhistoricus Dan Lanigan op zijn reis naar allerlei filmmakers en acteurs die nog wat mooie pareltjes hebben die ze ooit in een film of serie gebruikten. We krijgen onder andere props uit Who Framed Roger Rabbit, Tron en Mary Poppins te zien, dus we zitten er helemaal klaar voor.

TikTok al 2 miljard keer gedownload

De video-app TikTok is populair, dat weten we, maar die populariteit kan nu met een heel mooi aantal worden uitgedrukt: 2 miljard. Yep, de Chinese social media-app is al zo vaak gedownload. Het leuke aan TikTok is dat het echt wereldwijd wordt gebruikt, waardoor je gemakkelijk contact kunt leggen met bijvoorbeeld mensen in India. En we weten allemaal, nu we in hetzelfde schuitje zitten, dat contact met anderen essentieel is. 5 maanden geleden was de app nog ‘maar’ 1,5 miljard keer gedownload, dus de groei is enorm.

Google heeft 2,7 miljard slechte advertenties verwijderd

We blijven lekker bij de hoge aantallen. Vorig jaar is Google goed bezig geweest: het heeft 2,7 miljard slechte advertenties verwijderd. Er zijn 1 miljoen adverteerdersaccounts gesloten, omdat deze zich niet aan de regels hielden. Vooral nu COVID-19 aan de orde van de dag is, monitort Google de slechte advertenties nog beter. Vooral gezichtsmaskers die voor een veel te hoog bedrag worden aangeboden, hoeven niet te rekenen op advertentieruimte bij Google.

Jerry Seinfeld met 23 Hours to Kill op Netflix

Heerlijk, precies wat we nu kunnen gebruiken: iemand die ons even goed aan het lachen maakt. Jerry Seinfeld is er voor je in 23 Hours to Kill, een stand-up waarin hij onder andere losgaat over restaurants en Pop-Tarts. Let op: deze staat nog niet vandaag, maar vanaf aanstaande dinsdag op Netflix. En terwijl jij Seinfeld op je televisie kijkt, geef je je kids gewoon de iPad met Netflix, want er komt ook meer Nijntje naar de flix. Ook zeer welkom in deze quarantainetijden.

Verder lezen over Netflix

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij