Dochter van Madonna gaat mama achterna

Dochter van Madonna gaat mama achterna

Lourdes brengt haar videoclip uit, en die is meteen controversieel

Vorig artikel Volgend artikel

De dochter van Madonna, die nog altijd gezien wordt als de Queen of Pop, gaat haar moeder achterna. Lourdes Leon heeft deze week onder de artiestennaam Lolahol haar eerste videoclip, uitgebracht en die is meteen controversieel. De clip begint nog onschuldig, maar de 25-jarige zangeres danst, of eigenlijk is het meer sensueel bewegen, ook in weinig verhullende kleding op een strand, in de branding. Dat doet ze echter niet voordat ze dansend tussen de grafstenen over een kerkhof ‘swingt’.

Van Like a Prayer naar Lock&Key

Controverse, dat is ook waar haar moeder goed in was. Madonna heeft in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw (ja, we worden oud ;)) ook nogal wat stof doen opwaaien met bijzondere video’s en optredens. Voor wie het niet meer zo 1,2,3 op het netvlies heeft, die moet nog maar eens kijken naar de clip van Like a Prayer uit 1989 (onderaan dit artikel).

De ‘dansscenes’ met Jezus zorgden voor nogal wat ‘opwinding’ bij vertegenwoordigers van het katholieke geloof en veel muziekzenders, waaronder MTV, weigerden die clip destijds dan ook uit te zenden.

Lang niet zo controversieel als mama

Tegenwoordig zal dat niet meer zo’n vaart lopen. Mochten muziekzenders de clip van Lourdes, Lock&Key, ‘verbannen’, dan hebben we natuurlijk altijd nog YouTube en de vele sociale kanalen. Bovendien vind ik de ophef over de kerkhof scene van Lolahol wel meevallen.

Of Lourdes uiteindelijk net zo populair, en een groot artiest, wordt als haar moeder? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen, maar het evenaren van de successen van mamalief, die bijna 40 jaar Top of the Bill was, wordt een hele kluif. Een schier onmogelijke opgave zelfs, als je het mij vraagt.

Via

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...