Dit is wat er aankomt in het Marvel Cinematic Universe fase 5

Dit is wat er aankomt in het Marvel Cinematic Universe fase 5

The Marvels is helaas wat later

Vorig artikel Volgend artikel

We schreven laatst al onze bevindingen van Ant-Man and the Wasp: Quantumania, die nu in de bioscoop te zien is. Het is de start van het vijfde deel van het Marvel Cinematic Universe en dat belooft weer vele jaren entertainment te zijn. Tegelijkertijd moeten we er soms wel wat langer op wachten: The Marvels is bijvoorbeeld vandaag uitgesteld naar november. Dit is wat je allemaal kunt verwachten van de vijfde fase van het Marvel Cinematic Universe.

Van Ant-Man naar Guardians of the Galaxy

Als je Ant-Man al gezien hebt, dan wil je waarschijnlijk graag weten wat dan de volgende film is die eraan komt: dat is Guardians of the Galaxy Vol. 3 op 5 mei, waar we tijdens de Super Bowl alvast een nieuw voorproefje van kregen. Daarna zou dus eigenlijk The Marvels volgen, maar Marvel heeft wat meer tijd nodig om die film te verfijnen. Tenminste, dat lijkt ons: het heeft er verder geen uitspraken over gedaan. In ieder geval komt de flick met Teyonah Parris als Monica Rambeau, Brie Larson als Carol Danvers en Iman Vellani als Kamala Khan nu 10 november uit.

Daarna volgt de volgende Marvel-film in 2024, want op 3 mei verschijnt Captain America: New World Order (tenminste, in de USA, een EU-release is nog onbekend), met op 26 juli 2024 Thunderbolts. Blade staat op de planning voor 6 september 2024, al is ook daarvoor nog geen Europese release bevestigd. Toch is het meestal bij Marvel-films zo dat ze de Amerikaanse en de Europese release niet heel lang na elkaar laten plaatsvinden. In 2024 is nog een film die verschijnt, namelijk Deadpool 3 op 8 november 2024 in de USA.

Marvel Cinematic Universe fase 5

In 2025 komen er drie Marvel-films uit: Fantastic Four op 14 februari 2025, Avengers: The King Dynasty op 2 mei 2025, een film zonder titel op 7 november 2025 en dan nog twee films om het af te leren: Avengers: Secret Wars op 1 mei 2026 en Armor Wars op een nog onbekende datum. Kortom, je kunt zo’n drie keer per jaar wel een Marvel-film in de bios verwachten.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Er zijn ook nog series die naar Disney+ komen en wel degelijk invloed hebben op dat Marvel-universum. De eerste is What If? seizoen 2, gevolgd door Secret Invasion, waarvan de precieze releasedata nog niet helder zijn, maar ze komen wel in de eerste helft van 2023. Dan in de zomer het langverwachte tweede seizoen van Loki en aan het einde van het jaar nog drie series: Ironheart, Echo en Agatha: Coven of Chaos. Begin 2024 zien we Daredevil weer terug. Dan krijg hij met Daredevil: Born Again zijn eigen Disney+-serie.

Kang

Er komt ontzettend veel aan voor Marvel en dat moet ook wel, want we weten inmiddels dat Kang niet zomaar uit onze levens verdwijnt. Hij schijnt de grote schurk uit het stuk te zijn. Zouden de Avengers het uiteindelijk tegen hem moeten opnemen? En zit Ant-Man er dan wel officieel bij? In ieder geval kijken we uit naar de vele grappen en grollen, actie, avonturen en natuurlijk opzienbarende situaties in deze vijfde fase. Want ja, iedereen wil natuurlijk weten: kan iets de knip van Thanos nog overtreffen?

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...