​5 handige Netflix-tips die niet iedereen kent

​5 handige Netflix-tips die niet iedereen kent

Vorig artikel Volgend artikel

Denk jij dat je Netflix allang hebt uitgespeeld? Dat kan zo zijn op het gebied van content kijken (hoewel, er komt bijna elke dag wel wat nieuws), maar waarschijnlijk heb je nog lang niet alle mogelijkheden van de streamingdienst uitgeprobeerd. Ken je deze vijf handige opties al?

Verander de kleurstelling van de ondertiteling

Vind je de ondertiteling net iets te klein en onleesbaar, of is het je allemaal veel te groot over je series heen? Je kunt helemaal zelf instellen welk lettertype de ondertiteling moet zijn, hoe groot en zelfs welke kleur. Dit doe je door naar je account te gaan (dat kan ook via de app), klik dan nog een keer op jouw account en dan ‘Weergave van ondertitels’, hier gaat een wereld voor je open als het gaat om de vele vormen waarin ondertiteling kan worden weergegeven. Je kunt de ondertiteling zelfs een schaduw meegeven, mochten je ogen er soms moeite mee hebben.

Netflix Ondertiteling

Gebruik de app of de Google Assistent als je afstandsbediening

Als je een televisie met ingebouwde Chromecast hebt of je via bijvoorbeeld AirPlay kunt streamen, dan kun je zonder dat je je afstandsbediening van de televisie nodig hebt Netflix bedienen. Je doet dat gewoon vanaf je telefoon, omdat dat het toestel is waarop Netflix staat en wordt gebruikt. Wil je liever op stem doen, dat kan ook. Je moet dan wel zorgen dat je Siri of de Google Assistent gebruikt en dat je televisie gekoppeld is, zodat je alleen aan de spraakassistent hoeft te vragen om ‘Casa de Papel’ af te spelen op Netflix. Beide erg handig voor iedereen die de afstandsbediening van zijn televisie regelmatig kwijt is.

Krijg in één keer alle Netflix Originals of interactieve shows te zien

Er staat veel content op Netflix die je waarschijnlijk allang hebt gezien: van die films die al tig keer op televisie zijn geweest, zoals Legally Blonde of The Italian Job. Films die je met gemak ook kunt zien op andere streamingdiensten dus. Wil je graag een Netflix Original kijken, of nog specifieker een Netflix Original die ook nog interactief is? De zoekfunctie is je vriend. Je hoeft alleen maar ‘Netflix’ in te toetsen of ‘Interactive’ en je krijgt precies gepresenteerd wat je wil. Liever iets wat in geweldige beeldkwaliteit te zien is? Zoek dan op HDR of 4K.

Netflix Originals

Op zoek naar een bepaald genre? Gebruik een code

Een andere goede tip voor de zoekfunctie van Netflix, dat is het gebruik van codes voor bepaalde genres. Voor deze functie binnen de streamingdienst, moet je wel even op zoek buiten de streamingdienst. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld naar Netflix-codes.com. Hier zie je heel specifiek welke code bij welk genre hoort. Dat kan vrij specifiek: sullige kerstfamiliefilms, stomende thrillers, comedies voor de late uurtjes of horrorfilms over de diepzee. Voor elk genre staat een code en als je die invult in de zoekfunctie van Netflix, dan krijg je precies wat je wil.

Netflix voor je laten kiezen

Wil je iets kijken maar heb je geen inspiratie, dan kun je het algoritme van Netflix nog iets harder zijn best laten doen dan hij normaal doet. Je kunt het namelijk opdracht geven om iets aan te zetten wat wel is gebaseerd op wat je eerder hebt gekeken, maar waar je mogelijk nog niet eerder aan hebt gedacht. Het is een soort roulette waarbij je elke keer een serie of film krijgt aangeraden, en als het je niets lijkt, dan kun je drukken op ‘Speel iets anders af’. Het handige is dat er ook bij staat dat het een serie is zoals xxxxx, dus je kunt je er een betere voorstelling van maken dan met alleen een titel en een voorfilmpje. Je herkent deze functie aan de knop met de twee pijlen die naar rechts wijzen.

Veel kijkplezier!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...