Entertainment01.05.2019

Netflix tips die het kijken nog leuker maken


Over het Netflix-algoritme en meer

Het kijken naar Netflix heeft nog geen eigen werkwoord gekregen. Maar Netflix heeft er wel voor gezorgd dat we zijn gaan bingewatchen, en dat is inmiddels wel in onze taal geaccepteerd. Misschien moeten we spreken van Netflixen als werkwoord voor wat we tegenwoordig dikwijls en vaak met z’n allen doen. We Netflixen namelijk behoorlijk wat af. Binnen Netflix zitten heel wat mogelijkheden om het gebruik van de betaalzender aantrekkelijker te maken. Maar ook daarbuiten zijn er genoeg optimalisatie mogelijkheden voor de fanatieke Netflix gebruiker. We hebben daarom een aantal tips verzameld die je helpen bij het kijken naar Netflix. Wie weet zitten er een paar handige opties bij waarvan je nog niet wist dat deze bestonden.

Binge-watch op Netflix iets wat we steeds vaker doen
Binge-watch op Netflix iets wat we steeds vaker doen

Je kijkgeschiedenis bijwerken en het Netflix-algoritme

Netflix houdt via ‘mijn activiteit’ keurig netjes je kijkgeschiedenis bij. Deze speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de aanbevelingen die Netflix je laat zien. Het is de input voor Netflix-algoritme. Door dit aan te passen, en alles te verwijderen wat je duidelijk minder vond passen bij je persoonlijke voorkeur kun je dit algoritme dus helpen. Het resultaat is een nieuw aangepast overzicht met aanbevolen films.

Netflix : mijnactiviteit
Netflix : mijnactiviteit

Netflix Flip – je scherm kantelen in je browser

Netflix Flip is de oplossing voor fanatieke Netflix gebruikers die liever in bed blijven liggen met hun laptop. Uiteindelijk draai je je toch om en moet je altijd met je hand als ondersteuning en een verdraaide nek gaan liggen kijken. Netflix Flip is een Chrome-extensie die het scherm tot 90 graden kan kantelen, zodat je je hoofd niet op een rare manier moet draaien en een stijve arm krijgt. Je zet je laptop bijv. op zijn kant en kunt heerlijk verder kijken. Wij schatten alleen wel in dat je ergens onderweg halverwege de serie of film wakker wordt. Dit is namelijk wel de houding waarbij je zomaar in slaap kunt vallen. Wakker worden zonder stijve nek is extra.

Kantel Netflix op je scherm terwijl je ligt te kijken.
Kantel Netflix op je scherm terwijl je ligt te kijken.

Speel Netflix-roulette als je niet weet wat je wilt gaan kijken

Er bestaat ook zoiets als Netflix-verveling. Niets op TV, voor je gevoel heb je alles op Netflix al gezien wat je wilde zien maar heb je geen zin om uit de bank te komen. Zappen door Netflix dan en hopen dat het Netflix-algoritme je een beetje helpt. Dat kan maar er is ook een andere oplossing die je helpt zoeken door de duizenden films en series. Netflix Roulette, het doet exact wat je ervan verwacht. Het kiest voor jou random (als een roulette) films of series. Je kunt wel je voorkeur uitspreken maar daarna is het echt aan Netflix-Roulette. Als je de site bezoekt vind je ook nog een aantal andere handige opties.

Netflix Roulette
Netflix Roulette

IMDb-ratings bekijken met behulp van een Chrome-extensie

IMDb-ratings zijn voor veel Netflix-kijkers een van de bronnen om er achter te komen of de film de moeite waard is om te gaan kijken. Voor iedereen die gebruikt maakt van de Chrome-browser van Google en graag wil weten wat IMDb-rating is van een film kan een handige Chrome-extensie installeren. Deze doet exact wat hij moet doen en geeft een IMDb-beoordelingen voor de film of serie wanneer je de muisaanwijzer over de titel beweegt.

IMDb-rating op Netflix (rechtsboven)
IMDb-rating op Netflix (rechtsboven)

Netflix series downloaden en opruimen

Netflix gebruikers die veel op reis zijn zullen ongetwijfeld gebruik maken van de mogelijkheid om series en films te downloaden en deze offline te bekijken op hun smartphone of tablet. Een eenvoudige functie waarbij je de functie ‘zoek meer downloadbare titels’ kunt gebruiken. Wat vaak wordt vergeten is om na het bekijken de aflevering van een serie of de gehele film direct te verwijderen. Zeker als je gebruik maakt van een familie-account met meerdere gebruikers. Netflix heeft namelijk het aantal titels wat je kunt downloaden beperkt in aantal en opslagcapaciteit.

Series downloaden op Netflix
Series downloaden op Netflix

Netflix audiodescriptie

Podcasts zijn in, luisteren i.p.v. kijken en dat kan ook op Netflix. De betaalzender heeft hiervoor inmiddels een game-changer. ‘Netflix audiodescriptie’, een functie in eerste instantie bedacht voor slechtzienden zodat ook deze groep van mensen ook series en films kan ervaren: Met audiodescriptie wordt letterlijk beschreven wat er te zien is in beeld. Je kunt dus ook luisteren naar Netflix. Klik hiervoor op het pictogram voor ondertiteling op de werkbalk en selecteer via Audio de optie: Audiodescriptie. Niet alle titels bieden inmiddels al deze functie, maar er is inmiddels een lijst van series en films die de mogelijkheid wel hebben.

Audiodescriptie op Netflix
Audiodescriptie op Netflix

[Fotocredits © Luckybusiness – Adobe Stock]

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Vorig jaar werd bekend dat Minecraft 300 miljoen keer is verkocht. En die verkopen zullen weer stijgen, nu Netflix ermee aan de haal gaat.

Gaming30.05.2024

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Het idee dat 11 mensen op zoek moeten naar de twaalfde persoon om zo op jacht te gaan naar 1 miljoen dollar: dat is de nieuwe Netflix-show Million Dollar Secret.

Entertainment30.05.2024

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg