24 films om naar uit te kijken in 2024

24 films om naar uit te kijken in 2024

Vorig artikel Volgend artikel

Een nieuw jaar is aangebroken, en dus staat er ook weer een hoop nieuws te wachten op gebied van entertainment. Natuurlijk van al onze favoriete streamingdiensten. Maar zeker ook wat betreft films die eerst in de bioscoop verschijnen. De afgelopen jaren was het allemaal even wat anders dan we gewend waren. Door het coronavirus zijn er veel films uitgesteld en later uitgebracht. Maar nu we dat achter de rug hebben zijn dit jaar een heel aantal acteurs en scenarioschrijvers gaan staken om betere werkomstandigheden te eisen. Er is een hele waslijst aan films die hierdoor vertraging op hebben gelopen.

Films in 2024

Toch staat er voor dit jaar staat er wel weer een flinke reeks films op de planning. Volgens IMDB zitten er voor 2024 (op moment van schrijven) in totaal 2.917 nieuwe films aan te komen. Hieronder in willekeurige volgorde een overzicht van de volgens ons 24 beste, leuke en spannendste films om dit jaar naar uit te kijken.

1. Civil War

Civil War is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen. De film laat niet alleen de fysieke conflicten op het scherm zien, maar brengt ook de diepere, onderliggende problemen aan het licht die hebben geleid tot de ontwrichting van het ooit zo trotse land.

Vanaf 25 april in de bioscoop.

2. Dune: Part Two

De eerste Dune-film van Denis Villeneuve maakte indruk, maar we willen graag weten hoe het verder gaat. Dat leren we eind februari volgend jaar, wanneer de flick in de bios is. Tijdens de CinemaCon-showcase van Warner Bros. werd er meer getoond van de film, namelijk hoe Paul Atreides en Chani (Timothée Chalamet en Zendaya) samen in de duinen zitten, wat Princess Irulan aan het doen is, maar ook hoe boos Feyd-Rautha Harkonnen is. En dan komt Paul ook nog terecht in een zandstorm…

Vanaf 29 februari 2024 in de Nederlandse bioscoop te zien.

3. Horizon : An American Saga

Kevin Costner’s ambitieuze filmavontuur bestrijkt 4 jaar van de burgeroorlog, van 1861 tot 1865. De twee delen nemen het publiek mee op een emotionele reis door een land (VS) dat in oorlog is met zichzelf, ervaren door de lens van families, vrienden en vijanden die allemaal proberen te ontdekken wat het werkelijk betekent om de Verenigde Staten van Amerika te zijn.

Deel 1 op 28 juni in bioscoop verwacht. Deel 2 vanaf 16 augustus 2024.

4. Godzilla x Kong: The New Empire

De epische strijd gaat door! De Monsterverse van Legendary Pictures volgt de explosieve krachtmeting van “Godzilla vs. Kong” op met een geheel nieuw avontuur waarin de almachtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het opnemen tegen een kolossale, onontdekte dreiging die verborgen is in onze wereld en hun bestaan – en dat van ons – op de proef stelt.

Vanaf 11 april 2024 in de Nederlandse bioscoop te zien.

5. Furiosa: A Mad Max Saga

Na lange tijd keert Miller terug naar de iconische dystopische wereld die hij ruim dertig jaar geleden gecreëerd heeft met een splinternieuw, origineel, op zichzelf staand avontuur vol actie over het verleden van het populaire personage uit de met meerdere Oscars bekroonde wereldwijde kaskraker “Mad Max: Fury Road”.

Vanaf 23 mei 2024 in de Nederlandse bioscoop te zien

6. The Color Purple

Warner Bros. Pictures nodigt je uit om deel uit te maken van het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, in “The Color Purple”. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm “The Burial of Kojo”. Het sterrenteam van producenten bestaat uit Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders en Quincy Jones.

Vanaf 25 januari 2024 in de Nederlandse bioscoop te zien

7. The Garfield Movie

Garfield (ingesproken door Chris Pratt), is de wereldberoemde, maandag-hatende en lasagne-liefhebbende binnenkat, die op het punt staat een wild buitenavontuur te beleven. Na een onverwachte hereniging met zijn vader – de sjofele straatkat Vic (ingesproken door Samuel L. Jackson) – worden Garfield en hondenvriend Odie gedwongen om hun perfect verwende leven te verlaten en zich bij Vic aan te sluiten.

Vanaf 22 mei 2024 in de bioscoop verwacht.

8. Joker: Folie à Deux

De film Joker met Joaquin Phoenix is een van de meest succesvolle films ooit. De film heeft wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgebracht. En dit is het vervolg. Met in de hoofdrol natuurlijk weer de Joker alias Arthur Fleck, gespeeld door Joaquin Phoenix. En hij krijgt te maken met Harley Quinn gespeeld door niemand minder dan Lady Gaga. Er is nog geen trailer beschikbaar. Wel wat mooie shots.

We kunnen de film in de bioscoop verwachten vanaf 4 oktober 2024.

9. Kingdom of the Planet of the Apes

Regisseur Wes Ball blaast nieuw leven in deze epische franchise. We bevinden ons meerdere generaties in de toekomst na het bewind van Caesar, waarin apen de dominante levensvorm op aarde zijn en mensen zijn gereduceerd tot een leven in de schaduw. Onder de apen is een nieuwe tiran die zijn imperium opbouwt, maar een jonge aap onderneemt een aangrijpende reis die ervoor zorgt dat alles wat hij over het verleden weet in twijfel trekt en keuzes maakt die de toekomst voor zowel apen als mensen zal bepalen.

Vanaf 22 mei 2024 in de bioscoop verwacht.

10. Night Swim

Van de producenten van ondermeer M3GAN komt een film die gebaseerd is op de veelgeprezen korte film uit 2014 van Rod Blackhurst en Bryce McGuire.

Wyatt Russell (The Falcon and the Winter Soldier) kruipt in de rol van Ray Waller, een oud Major League-honkbalspeler die door een slopende ziekte vervroegd met pensioen is gegaan. Hij verhuist naar een nieuw huis met zijn vrouw en kinderen. Ray heeft namelijk de hoop om weer prof te worden nog niet opgegeven, en overtuigt zijn vrouw Eve (Kerry Condon) ervan dat het zwembad in de tuin van hun nieuwe huis niet alleen leuk is voor hun kinderen, maar hem ook de kans biedt te werken aan zijn herstel. Maar er is een duister geheim uit het verleden van het huis…

Vanaf 5 januari in de bioscoop verwacht.

11. Alien: Romulus

Jongeren uit een verre wereld worden geconfronteerd met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum. Er is nog geen trailer beschikbaar. Maar een nieuwe film uit deze legendarische filmreeks mag natuurlijk niet ontbreken. Al staat Alien: Romulus wel los van de verhaallijn in de eerdere films.

In de bioscoop verwacht vanaf 16 augustus 2024.

12. Beverly Hills Cop: Axel F

Rechercheur Axel Foley (Eddie Murphy) is weer terug in Beverly Hills. Nadat het leven van zijn dochter wordt bedreigd, werken zij (Taylour Paige) en Foley samen met een nieuwe partner (Joseph Gordon-Levitt) en oude vrienden Billy Rosewood (Judge Reinhold) en John Taggart (John Ashton) om een geheim complot aan het licht te brengen.

Vanaf de zomer 2024 op Netflix te zien.

13. The Beekeeper

In deze nieuwe actiefilm van David Ayer, regisseur van ondermeer Suicide Squad en Fury, speelt Jason Statham een gepensioneerde staatsagent, die deel uitmaakte van de speciale Beekeepers. Geen imkers maar een machtige en clandestiene organisatie.

Vanaf 12 januari in de bioscoop verwacht.

14. Ghostbusters: Frozen Empire

New York krijgt in de zomermaanden plotseling te maken met barre en koude weersomstandigheden. Alles bevriest. En dit blijkt het werk te zijn van een speciaal artefact dat duistere krachten op de wereld heeft losgelaten. De oude Ghostbusters slaan de handen ineen met de nieuwe generatie om een ijstijd te voorkomen.

Vanaf 28 maart in de bioscoop verwacht.

15. The Fall Guy

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen en vallen van de hoogste constructies. En dat allemaal voor ons vermaak.

Maar na een ongeluk dat bijna zijn carrière beëindigt, moet deze held uit de arbeidersklasse een vermiste filmster opsporen, een samenzwering oplossen en proberen de liefde van zijn leven terug te winnen terwijl hij nog steeds zijn dagelijkse werk doet.

Vanaf 2 mei 2024 in de bioscoop verwacht.

16. Mean Girls

Tina Fey geeft een nieuwe draai aan de moderne klassieker Mean Girls. Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt toegelaten tot de top van de sociale voedselketen: het elitegroepje van populaire meiden dat “The Plastics” wordt genoemd.

Vanaf 11 januari 2024 in de bioscoop verwacht.

17. Bioshock

Voor iedereen die niet bekend is met Bioshock, hieronder de trailer van de eerste game. Let op dat is uit 2007. Het verhaal speelt zich af in de onderwaterstad Rapture. De verwachting is dat de film zich zal concentreren op de gebeurtenissen uit de eerste game en de kijkers mee zal nemen op een reis door Rapture, en hoe burgers worden aangemoedigd om hun eigen lichaam biologisch aan te passen om te kunnen overleven.

Op Netflix verwacht ergens in 2024.

18. Race for Glory: Audi vs. Lancia

Geïnspireerd op waargebeurde verhalen en gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de felle rivaliteit tussen Duitsland (Audi) en Italië (Lancia) tijdens de wereldkampioenschappen rally rijden van 1983.

Vanaf 5 januari 2024 in de bioscoop verwacht.

19. IF

Wat als alles dat je als kind geloofde echt waar was? Betreed vanuit de verbeelding van John Krasinski een wereld die je moet geloven om te zien.

Vanaf mei 2024 in de bioscoop verwacht.

20. Deadpool 3

Op 26 juli 2024 verschijnt het derde deel van Deadpool. Over het plot van de film is nog altijd weinig bekend. Ook nog geen trailer. Alleen Ryan Reynolds die met enige regelmaat beelden en foto's deelt. Behalve Ryan zien we ook Hugh Jackman terug in deze film in de rol van Wolverine.

Vanaf 26 juli 2024 in de bioscoop verwacht.

21. Madame Web

Madame Web is de ‘origin story’ van een van de meest mysterieuze heldinnen uit het Marvel-universum. We zien Dakota Johnson als Cassandra Webb, een ambulancemedewerkster uit Manhattan die ontdekt dat ze mogelijk helderziend is.

Vanaf 15 februari 2024 in de bioscoop verwacht.

22. Kraven The Hunter

Dit is het verhaal over Kraven the Hunter, een van de meest iconische Marvel karakters. De film speelt zich af in het tijdperk voor zijn clash met Spider-Man. Aaron Taylor-Johnson zien we terug als Kraven, verder ondermeer Russell Crowe en Ariana DeBose.

"Once you’re on his list, there’s only one way off."

Vanaf 29 augustus 2024 in de bioscoop verwacht.

23. Challengers

Een gespannen driehoeksverhouding verhoogt de inzet voor een drietal toptennissers in Luca Guadagnino's Challengers. Zendaya schittert als Tashi Duncan, een voormalig tenniswonder dat nu haar man Art (Mike Faist) coacht. De vonken vliegen er vanaf als ze hem inschrijft voor een Challenger-wedstrijd, waar hij het moet opnemen tegen Patrick (Josh O'Connor), zijn voormalige beste vriend, en Tashi's ex-vriend.

Vanaf 24 april 2024 in de bioscoop verwacht.

24. GAME ON

Niemand minder dan Gio Latooy (Misfit), Marouane Meftah (De Tatta’s), Britt Scholte (GTST), Vincent Visser en Nienke Plas maken hun opwachting in de Nederlandse actiekomedie waarin de jonge Issam ervan droomt om professioneel gamer te worden. Als er een opening ontstaat tussen onze realiteit en die van de gamewereld, moeten de beste gamers van Nederland de gamewereld betreden om ons land te redden. En Issam is een van die beste gamers met skills. Maar of het écht alles is wat hij ervan verwacht had…

Vanaf 7 februari 2024 te zien in de bioscoop.

Meer films in 2024

Naast deze 24 films staat er voor dit jaar echt nog veel meer op de planning, dus voor iedere filmliefhebbers zal ook 2024 weer een goed jaar worden! Dit zijn in ieder geval nog wat overige titels waar we naar uit kunnen kijken. maar waarvan nog geen beeldmateriaal beschikbaar is:

 • A Quiet Place: Day One
 • Despicable Me 4
 • Wicked
 • Transformers One
 • Twisters
 • Beetlejuice 2
 • Gladiator 2
 • Mufasa: The Lion King
 • Venom 3
 • The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
 • Kung Fu Panda 4
 • Nosferatu
 • Borderlands
 • The Ark and the Aardvark
 • Argylle
 • National Treasure 3
 • Spider-Man: Beyond the Spider-Verse
 • Knives Out 3
 • Mortal Kombat 2

Is er nog een film die volgens jou echt niet mag ontbreken in deze lijst, laat het weten in onderstaande reacties. Naar welke film kijk jij het meeste uit?

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies