10 tips en tricks voor Netflix

10 tips en tricks voor Netflix

Vorig artikel Volgend artikel

We kunnen je honderd films en series aanraden op Netflix, maar waar je echt wat aan hebt, dat is weten hoe het werkt. Waar zit welke knop, hoe kun je het zo veel mogelijk goed voor jezelf inzetten zodat je alles uit je abonnement haalt, zeker als je straks nog meer moet betalen omdat je je account deelt. Dit zijn tien tips voor de Flix.

1. Zet Netflix op HD

Netflix staat niet standaard op HD: dat moet je zelf instellen. Daarvoor is de HD Toggle: een plek waar je zelf kunt betalen in welke kwaliteit je wil streamen. Als je veel op je data-abonnement kijkt, dan kun je hem trouwens beter lager zetten: je kunt verschillende kwaliteiten kiezen.

2. Laat Netflix het voor je bepalen

Houd je van een gevaarlijk leven, dan kun je Netflix voor je laten bepalen wat je gaat kijken. Ga hiervoor naar het pijl-achtige icoontje in de televisie-app: Netflix bepaalt dan (naar eigen zeggen op jouw voorkeuren gebaseerd) wat er misschien wel bij je past.

3. Gebruik Netflix als een pro

Als je Netflix op je computer gebruikt, dan kun je verschillende shortcuts gebruiken. Het ziet er altijd heel professioneel uit als je de knoppencombinaties uit je hoofd weet. F is volledig scherm, spatiebalk is afspelen of pauzeren en doorspoelen doe je met shift en de pijltjestoetsen.

4. Meer van die ene serie

Ben je extreem fan van Good Girls, dan zul je Working Moms waarschijnlijk ook leuk vinden. Netflix zal hem uiteindelijk vast wel aanraden, maar je kunt ook een kortere weg kiezen. Ga naar de serie die je geweldig vindt en dan zie je naast afleveringen trailers staan, en daar weer naast ‘meer zoals dit’. Dan krijg je series te zien die echt lijken op dat wat je hebt gezien en hoef je niet te wachten tot Netflix met de gouden tip komt.

5. Kies hoeveel er gedownload mag worden

Als je series en films wil downloaden, dan heb je nu wat meer ondersteuning van Netflix. Je kunt in de app naar downloads gaan en dan zie je ‘Inleiding tot Downloads voor jou’. Ga naar Instellen en je ziet precies hoeveel GB ruimte je vrij wil houden op je telefoon voor Netflix-downloads.

6. Gebruik Netflix op andere apparaten

Netflix is op heel veel apparaten beschikbaar: tablets, smartphones, laptops, smart-tv’s, Apple TV, Amazon Fire, Chromecast en zelfs e-readers. Je hoeft echt niet altijd van je telefoon af te streamen. Heb je een nieuwe gadget, check dan even of er een Netflix-app op beschikbaar is.

7. Kijk wat in andere landen populair is

Je kunt op Netflix zelf zien wat er in Nederland populair is, maar wil je weten wat er in andere landen razend in trek is, dan kun je dat zien op de officiële Netflix-pagina top10.netflix.com. Er is veel leuke data uit te halen, behalve natuurlijk kijkcijfers, want daar doet Netflix niet aan.

8. Dolby Atmos gebruiken

Heb je een Premium-abonnement, dan kun je Netflix kijken met Dolby Atmos-geluid. Zeker als je een goede surroundsound-set hebt, dan kun je met de Dolby Atmos-content alles uit de streamingdienst halen. Je kunt er zelfs op zoeken door Dolby Atmos in te tikken. Je krijgt dan van alles met ‘ruimtelijke audio’.

9. Gebruik de genrecodes

Je kunt natuurlijk op ‘Romantiek’ zoeken en hopen dat je alle romantische films krijgt, maar je weet maar nooit hoe goed Netflix in het Nederlands zoekt. Wist je dat elk genre zo een eigen code heeft? Hier zie je de volledige lijst.

10. Ondertiteling aanpassen

Je kunt in Netflix andere kleuren ondertiteling inschakelen. Heb je een hekel aan wit, dan kun je gaan voor geel. Je vindt deze opties in je account, dus niet bij de serie zelf (daar kun je alleen de taal instellen).

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...