DC Business23.07.2021

​Prestato biedt oplossing voor bedrijfsbeheer van kleine bedrijven


Nederlandse start-up Prestato lanceert een nieuwe app voor bedrijfsbeheer. De doelgroep van de nieuwe applicatie zijn met name de MKB’ers en kleine bedrijven in Nederland. Voor veel kleinschalige bedrijven biedt de app een complete managementoplossing.

Het idee achter Prestato is het ondersteunen van kleine Nederlandse bedrijven met het beheren van bedrijfsgerelateerde processen zoals; dagelijks afsprakenbeheer, debiteurenprocessen en klantcommunicatie.

Het technische deel van de nieuwe applicatie wordt hoofdzakelijk door de API’s en ontwikkelaarstools van het Amerikaanse bedrijf vcita aangedreven. Het bedrijf vcita is een vooruitstrevend managementplatform dat zich richt op start-ups en kleine bedrijven.

Nederlandse start-up lanceert bedrijfsbeheer app

Prestato voorziet bedrijven en zelfstandig ondernemers van een complete managementoplossing. De applicatie voorziet gebruikers van een platform waarmee hun bedrijf volledig vrij eenvoudig digitaal beheerd kan worden.

Daarnaast biedt Prestato de mogelijkheid om de huidige bedrijfsprocessen op te schalen. Zo kunnen gebruikers ook bij een groeiend klantenbestand alle processen zelfstandig blijven beheren.

Prestato biedt haar gebruikers nog diverse opties om bijvoorbeeld een portaal voor klantcommunicatie op te zetten en een volledig CRM te beheren. De app maakt het voor toekomstige klanten ook mogelijk om online afspraken te maken.

Deze functie maakt het voor kleine bedrijven makkelijk om duidelijk zicht op de planning te behouden. Dankzij de nieuwe app wordt het voor hun klanten ook een aanzienlijk stuk makkelijker om een afspraak in te plannen. Het effect hiervan is dat bedrijven een positieve klantbeleving creëren waarbij service en kwaliteit centraal staan.

De nieuwe bedrijfsbeheer app is trouwens een vernieuwde versie van de reeds bestaande applicatie genaamd OIIO. Deze applicatie helpt inmiddels al ruim twee jaar de kleine bedrijven in Nederland met het onderhouden en verbeteren van klantrelaties.

Tegenwoordig ondersteunt de applicatie ruim 2000 bedrijven op het gebied van bedrijfsadvies, financiën en onroerend goed. Prestato wordt momenteel als één totaalpakket geleverd tegen een betaalbare prijs.

Meerdere bedrijfsprocessen beheren

De kracht van Prestato vertaalt zich in een breed arsenaal aan opties om de bedrijfsprocessen van kleine bedrijven te verbeteren. Met de app kunnen ondernemers zorgeloos gebruik maken van bijvoorbeeld; digitale betalingen, facturen, bonnen, e-mailnieuwsbrieven, sms-berichten en aangepaste promoties.

Daarnaast beschikt de bedrijfsbeheer app over een aantal innovatie mogelijkheden waaronder lokale SEO promotie en digitaal reputatiemanagement. Patrick Bongaerts, de productmanager bij Prestato omschrijft de app als een nieuwe, innovatieve en slimme app voor bedrijfsbeheer.

Uiteindelijk zal het gebruik van de app kunnen leiden tot hogere opbrengsten, betere cashflow, verbeterde online aanwezigheid en meer klantbetrokkenheid.

Daarnaast helpt Prestato Nederlandse Mkb’ers, die de veroorzaakte schade van de Covid-19-pandemie zo snel mogelijk willen herstellen. De capaciteiten van Prestato worden hierbij gecombineerd met de mogelijkheden van de app genaamd Uberall.

Samenwerkingsverband tussen Prestato & vcita

Het samenwerkingsverband tussen vcita en Prestato vormt een fantastische gelegenheid om gebruikers een meerwaarde aan hun bestaande klantenbestand te bieden. Bovendien beschikt de app over meerdere opties waarmee het wereldwijde ecosysteem voor kleine bedrijven geoptimaliseerd kan worden.

Prestato en vcita zorgen voor een nieuwe, uitgebreide app voor het bedrijfsbeheer van kleine Nederlandse bedrijven. De twee techbedrijven helpen getroffen ondernemers graag met het herstellen en opnieuw laten groeien van hun onderneming.

Zolang kleine bedrijven een aantal digitale tools kunnen gebruiken, dan ontstaan er via deze weg ongetwijfeld nieuwe kansen voor deze bedrijven, om zich in een wereld zonder Covid-19 verder te ontwikkelen.

De Covid-19-pandemie heeft de digitale transformatie voor kleine en grote bedrijven in diverse opzichten versneld. Bovendien verwachten de meeste consumenten tegenwoordig allerlei mogelijkheden van ondernemers zoals het aanbieden van een contactloze betaling, digitale communicatie en selfservice.

Verder behoren een online afsprakenplanning en digitale bonnen tot de normale gang van zaken. Binnen de bedrijfsbeheer app kunnen gebruikers deze gegevens snel met hun online banktools delen. De innovatie functies en mogelijkheden van Prestato zorgen ervoor dat ook alle eigenaren van kleine bedrijven in de toekomst aan deze nieuwe klantverwachtingen kunnen voldoen.

Zelfstandig ondernemers kunnen met Prestato alle bedrijfsprocessen van een digitaal bedrijf beheren. Het team achter Prestato vindt namelijk dat de tijd is aangebroken dat hulp en ondersteuning wordt aangeboden voor alle kleine bedrijven, die hun bedrijf willen redden en herstellen na Covid-19.

Prestato en vcita ondersteunen kleine bedrijven en MKB’ers

Het bedrijf Prestato heette voorheen OIIO. De missie van Prestato is het helpen en ondersteunen van kleine bedrijven bij het optimaliseren van de klantbeleving. Als kleine bedrijven een kwalitatieve service aan klanten kunnen leveren, ontstaan volgens het bedrijf een perfecte kans om het bedrijf te laten groeien.

Op basis van een multifunctioneel platform gericht op bedrijfsbeheer levert Prestato de ondersteuning die kleine bedrijven nodig hebben om succesvol in deze digitale wereld te worden. Dit maakt het voor ondernemers namelijk een stuk eenvoudiger om hun huidige klantbestanden, afspraken, betalingen, marketing en online aanwezigheid te beheren.

Het Amerikaanse bedrijf vcita is een vooruitstrevend platform dat MKB’ers en zelfstandig ondernemers helpt om zelfstandig een bedrijf op te bouwen en te beheren. Verder ondersteunt vcita deze kleine bedrijven om te blijven concurreren in het snelle digitale tijdperk waarin we momenteel leven. Het hoofdkantoor van vcita is gevestigd in de Amerikaanse stad Seattle.

De cloudgebaseerde oplossingen van vcita helpen zelfstandig ondernemers bij het beheren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. De producten van vcita zorgen ervoor dat complexe taken waaronder het maken van een planning, het inning van betalingen en het uitzetten van marketingcampagnes eenvoudig wordt omgezet in een aantal simpele stappen waarbij één klik, vanuit één app al genoeg input is om een positief eindresultaat te behalen.

[Fotocredits – mangostock © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Bedrijven

5x tips om van jouw werkplek een chille omgeving te maken

We hebben allemaal weleens van die dagen waarop we liever in bed zouden blijven liggen dan naar het werk te gaan. Het kan ook anders, af en toe pauze nemen op een plek waar je je comfortabel voelt en waar je geïnspireerd kunt werken is veel fijner. Hieronder lees je 5 tips om te werken in een chille omgeving, waardoor je kunt relaxen én productief kunt werken.

DC Business21.06.2024

5x tips om van jouw werkplek een chille omgeving te maken

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen