Nieuwe Alfa Romeo Stradale is een eerbetoon aan zijn voorganger

Nieuwe Alfa Romeo Stradale is een eerbetoon aan zijn voorganger

Vorig artikel Volgend artikel

De komst van de nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale is een eerbetoon aan zijn illustere voorganger uit 1967. De legendarische 33 Stradale uit de zestiger jaren wordt beschouwd als één van de mooiste auto’s aller tijden. Het siert Alfa Romeo dat ze het aandurven hem opnieuw te ontwerpen volgens de huidige maatstaven. Dat betekent dat er dus ook een versie komt met een stekker.

In het roomse Italië kan dit worden gezien als een pure vorm van godslastering. Want hoe haal je het in je hoofd om dit stukje erfgoed te voorzien van een Duracell batterij. De 750 Pk maakt veel goed, dat dan weer wel. Maar als ook vilein een topsnelheid wordt gemeld van 333 km p/uur is zachtjes vloeken toegestaan.

Tot zover de emotie want wie deze Alfa Romeo 33 Stradale recht in z’n koplampen aan durft te kijken wordt langzaam stil. Blijf wel door de neus ademen want hij is adembenemend mooi, al is dat spreekwoordelijk, wat een prachtexemplaar.

Alfa_Romeo_33_Stradale_2
Alfa Romeo 33 Stradale (no words)
Alfa_Romeo_33_Stradale_1
Alfa Romeo Stradale van bovenaf

Alfa Romeo Stradale in het kort

De nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale dient als de perfecte brug tussen het verleden van verbrandingsmotoren en de elektrische toekomst, terwijl het trouw blijft aan de rijke geschiedenis van Alfa Romeo en de stijlkenmerken van het oorspronkelijke model uit 1967 in ere houdt.

Alfa Romeo keert met de 33 Stradale terug naar het domein van op maat gemaakte modellen. Met een beperkte oplage van slechts 33 exemplaren, die inmiddels allemaal verkocht zijn aan waarschijnlijk Valerie Bottas en nog 32 andere geluksvogels. Als je dit al voor de productie weet te doen heb je net zo waarschijnlijk je project gelijk gefinancierd.

De nieuwe 33 Stradale is ontworpen om zowel indrukwekkende circuit prestaties te leveren als ook voor gebruik op de openbare weg, zonder dat je afbreuk wil doen aan comfort en gebruiksgemak. Alfa Romeo biedt de 33 Stradale aan met de keuze uit twee aandrijfopties: een 3.0-liter V6 twin-turbo benzinemotor met een vermogen van meer dan 620 pk, of een volledig elektrische aandrijflijn met een krachtige output van meer dan 750 pk en een geschatte actieradius van 450 km volgens de WLTP-norm.

Dat ga je nooit en te nimmer halen als je hem met de twijfelachtige topsnelheid va 333 km p/uur over een stukje Duitse Autobahn weet te sturen.

Alfa_Romeo_33_Stradale_4
Hoe Alfa Romeo emotie en passie weet te vertalen

Het Bottega-team

Het unieke karakter van de 33 Stradale wordt extra benadrukt door het 'Bottega'-team, een groep Alfa Romeo-experts die je als klant vanaf het begin betrekken bij het creatieve proces om een op maat gemaakte auto te bouwen die tot in het kleinste detail uniek is. Er is zelfs de mogelijkheid om het chassisnummer persoonlijk te 'ondertekenen'

Het project van de nieuwe 33 Stradale is het resultaat van pure passie binnen Alfa Romeo. Er zullen genoeg automerken zijn die de ambitie hebben om hetzelfde te doen maar maak het dan maar waar. Voor Alfa Romeo lijkt dit geen onderwerp te zijn, en zeker niet voor de Stradale 33, een eerbetoon aan alles waar Alfa Romeo voor staat.

Alfa_Romeo_33_Stradale_5
Alfa_Romeo_33_Stradale_6
Alfa_Romeo_33_Stradale_7
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....