Automotive01.04.2020

Elektrificeren van het wagenpark en duurzame mobiliteitsoplossingen


Peugeot vertelt hoe zij dit aanpakken

Elektrisch rijden heeft de toekomst en dat weet Peugeot als geen ander. Onlangs spraken wij hierover uitgebreid met de autofabrikant. Wij waren benieuwd hoe Groupe PSA omgaat met andere mobiliteitsoplossingen. Er komen steeds meer vernieuwende en duurzame initiatieven op de markt, soms al gekoppeld aan elektrisch rijden. We spraken met Ferdinand van den Berg, Manager Connected Mobility bij Free2Move, over de aanvullende services van Peugeot.

Breed serviceportfolio

Free2Move is het mobiliteitsmerk van Groupe PSA, hieronder valt een heel scala aan diensten met een breed serviceportfolio. De zakelijke diensten worden aangeboden aan grote en kleine ondernemers, van zzp’ers tot bedrijven met complete wagenparken. Ferdinand vertelt over de vraagstukken waar ondernemers mee te maken krijgen: “We willen allemaal meer efficiëntie halen uit ons wagenpark, de CO2-uitstoot terugdringen, kosten besparen en grip en inzicht krijgen. Daarom maken we eerst een analyse: hoe ziet het wagenpark eruit, hoe kunnen we dat zo efficiënt mogelijk laten functioneren en hoe gaan medewerkers ermee om?”

Peugeot wagenpark
Peugeot wagenpark

Elektrificatiemogelijkheden van het wagenpark

Ferdinand vertelt dat er momenteel een zogenaamde ‘E-Mobility Advisor’ wordt getest. Hierbij worden de bewegingen van het wagenpark gemeten en op medewerker niveau gekeken of een elektrische auto of plug-in hybride voor hen geschikt is. Tevens wordt een advies gegeven over de benodigde laadinfrastructuur bij het bedrijf. De werkgever moet dan wel voldoende laadpunten kunnen faciliteren. Het dient als analyse en advies om zoveel mogelijk medewerkers over te laten stappen op elektrisch rijden zonder zorgen.

Ervaring leert dat werkgevers graag online inzicht willen krijgen in het wagenpark en gebruik van de auto’s van de zaak. Dat geeft bovendien een goed beeld van de werkelijke emissies. En dat kan bepalend zijn om bijvoorbeeld een goede vergelijking te kunnen maken tussen elektrische auto’s en exemplaren die nog op fossiele brandstof rijden. Verschillen in uitstoot en gerealiseerde besparingen worden dan nog duidelijker zichtbaar.

Peugeot elektrificatie wagenpark
Peugeot elektrificatie wagenpark

Auto’s delen en mobiliteit garanderen

Bij veel bedrijven staan company cars een groot gedeelte van de dag stil. Omdat medewerkers op kantoor zitten bijvoorbeeld. Dat kan slimmer, denken ze bij Peugeot. Ferdinand vertelt: “Je ziet dat veel mensen de auto gebruiken om van en naar kantoor te gaan. Maar in de tussentijd is er wel mobiliteit nodig. Hoe mooi zou het zijn als je je wagenpark deelbaar maakt voor mensen die geen auto van de zaak hebben maar wel een auto nodig hebben? Nu worden er kosten gemaakt voor mensen die met hun privéauto rijden of een auto moeten huren.

Wie niet het hele wagenpark deelbaar wil maken, kan er ook voor kiezen om zijn poolauto’s te digitaliseren. Via een combinatie van Free2Move Lease, Fleet Sharing en Connect Fleet biedt Peugeot hun klanten een poolauto aan die door medewerkers zakelijk inzetbaar is. Via de app kunnen zij deze reserveren en met de smartphone de auto weer eenvoudig openen en sluiten. De sleutel zit er altijd in, dus die kan ook niet meer kwijtraken. Via Connect Fleet houden bedrijven bij hoe er met de auto omgesprongen wordt. Niet alleen het rijgedrag, maar ook storingen en gebruik binnen de gestelde werkuren zijn meetbaar. En er hoeft nooit lang naar de auto gezocht te worden, want in het Connect Fleet dashboard wordt de locatie op 2 meter nauwkeurig weergegeven. Dankzij Free2Move Lease kan van al dit voordeel gebruikgemaakt worden tegen betaling van het maandelijks leasetarief. Dit is een echte one-stop-shop en alle transacties komen samen op 1 factuur.

Geen angst meer voor de actieradius

Peugeot realiseert zich dat personen die elektrisch rijden angst kunnen hebben om stil te komen staan. Met de service Trip Planner kan iedereen zorgeloos op reis, ook naar het buitenland. De route wordt door de routeplanner permanent aangepast door de capaciteit van de batterij te meten en stuurt tijdig naar een geschikte laadpaal. Ferdinand legt uit: “Je hoeft nooit bang te zijn dat je stil komt te staan. De planner maakt continu herberekeningen en stuurt deze naar de navigatie in de auto en/of die op je telefoon. Hiermee krijg je toegang tot 140.000 laadpunten in Europa. Dat moet de rijder rust geven en het vertrouwen dat je met de auto niet langs de weg komt te staan. Het wordt steeds gemakkelijker voor een klant om van een elektrische auto gebruik te maken.”

PEUGEOT_e208_TESTDRIVE_0919TC-476
PEUGEOT_e208_TESTDRIVE_0919TC-476

MyPeugeotApp voor consumenten

Iedere rijder van een Peugeot kan toegang krijgen tot de MyPeugeotApp. Hierin is gedetailleerde informatie zichtbaar over de auto. Het is ideaal voor elektrische rijders en laat onder andere zien wat de laadcapaciteit is en bij pech kan er direct hulp worden ingeschakeld. Ook het brandstofverbruik en de onderhoudsinformatie is inzichtelijk. Lees meer op www.peugeot.nl

Service in tijden van de coronacrisis

Om nog even in te haken op de actualiteit: ook Peugeot moet dealen met de gevolgen die de uitbraak van het coronavirus met zich meebrengt. Ferdinand vertelt hierover: “We zijn een dienstverlenend bedrijf en klanten verwachten intensieve begeleiding. Klantcontact staat centraal en daarom pakken we het nu even anders aan. Zo halen we auto’s voor onderhoud thuis op en leveren ze voor de deur weer af. Proefritten kunnen nog steeds worden gemaakt, ook dan komen we gewoon naar de klant thuis waarbij we alle hygiënemaatregelen in acht nemen. Mobiliteit blijft belangrijk.”

Verder lezen over Auto

Flitsmeister-alternatieven voor wie geen abonnement wil

Flitsmeister wil dat je geld betaalt voor het gebruik van zijn app met je infotainmentsysteem van de auto. Helaas, want het is veel veiliger om met CarPlay en Android Auto te rijden. Gelukkig zijn er alternatieven.

Automotive20.06.2024

Flitsmeister-alternatieven voor wie geen abonnement wil

Een gek gezicht: deze menselijk uitziende robot in een auto

Schattig of schrikbarend: een menselijke robot die in de bestuurdersstoel zit van een auto en er ook daadwerkelijk -zij het tergend langzaam- mee rijdt.

Automotive17.06.2024

Een gek gezicht: deze menselijk uitziende robot in een auto

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Rijd je rond in Amsterdam en weet je niet waar je allemaal kunt parkeren? Of heb je niet zoveel tijd om een parkeerkaartje te halen? Parkeren is een stuk makkelijker geworden sinds er apps zijn waarmee je dat heel eenvoudig kunt doen.

Automotive13.06.2024

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

De studenten van TU Delft zijn lekker bezig. Eerder kwam er al goed nieuws binnen over de hyperloop, en nu ook over de waterstofauto.

Automotive11.06.2024

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Elke reis vereist voorbereiding en planning. Als mensen op reis gaan, zoeken ze op de een of andere manier naar de beste opties op basis van hun financiële mogelijkheden. En, om zo eerlijk mogelijk te zijn, het is onwaarschijnlijk dat iemand zou weigeren om geld te besparen op zijn reis, omdat dit geld kan worden besteed aan verschillende soorten entertainment.

Lifestyle29.05.2024

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Zo worden auto’s met digitale sleutels zoals Tesla’s gestolen

Tesla's en andere auto's die digitale sleutels gebruiken zijn het doelwit van relay-aanvallen. Dit is hoe ze werken.

Automotive24.05.2024

Zo worden auto’s met digitale sleutels zoals Tesla’s gestolen

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

The Weeknd was dit weekend. Daar konden we op eigen houtje met de Microlino weg en dat was inderdaad een hele ervaring.

Automotive12.05.2024

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

Verder lezen over Elektrische auto

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Alpine heeft vandaag officieel de nieuwe A290 onthult, het eerste model uit de Alpine Dream Garage. Het concept dat door Alpine is geïntroduceerd om een complete en exclusieve beleving te bieden aan autoliefhebbers en klanten van het merk.

Automotive19.06.2024

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Fisker is niet meer. Het automerk is officieel failliet verklaard na onder andere tegenvallende verkopen en slechte reviews.

Automotive18.06.2024

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

Tweedehands Tesla kopen? De gebruikte auto's komen er nu steeds vaker op de tweedehands markt, maar is dat ook de meest verstandige keuze?

Automotive31.05.2024

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

The Weeknd was dit weekend. Daar konden we op eigen houtje met de Microlino weg en dat was inderdaad een hele ervaring.

Automotive12.05.2024

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

MINI Aceman begon ooit als een sterk concept, maar nu is de auto er klaar voor om een nieuwe ster in de line-up van MINI te worden.

Automotive01.05.2024

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Verder lezen over Peugeot

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Internationale media-drive van nieuwe Stellantis Pro One Bedrijfswagens

Het gaat goed met de Stellantis Pro One op de wereldwijde markt voor bedrijfsvoertuigen. In 2023 boekte het programma van Stellantis Pro One successen (1.7 miljoen verkochte voertuigen) die goed waren voor een derde van...

DC Business26.03.2024

Internationale media-drive van nieuwe Stellantis Pro One Bedrijfswagens

Peugeot E-Lion Day 2024: de leeuw als beschermde diersoort

Peugeot heeft vandaag het nieuwe gezicht van de E-Lion laten zien. De leeuw, symbool voor het Franse merk heeft hulp nodig en wordt hulpzaam. De eerste is duidelijk, er lopen nog maar 20.000 leeuwen rond op de wereld, de...

Automotive31.01.2024

Peugeot E-Lion Day 2024: de leeuw als beschermde diersoort

Nieuwe Peugeot e-3008 krijgt een fatsoenlijk bereik

Begin volgend jaar verschijnt de nieuwe Peugeot e-3008. Dat wordt, als de claims van eigenaar Stellantis straks ook met WLTP- en, belangrijker nog, ervaringscijfers gestaafd worden, de eerste elektrische Peugeot en midde...

Automotive14.09.2023

Nieuwe Peugeot e-3008 krijgt een fatsoenlijk bereik

Stellantis zet in op 700 kilometer, maar dat moet nog bevestigd worden
EV’s van Peugeot en BYD in prijs verlaagd

Tesla begon er eind vorig jaar mee. Inmiddels heeft de Amerikaanse EV-fabrikant al een paar prijsverlagingen doorgevoerd en daarmee een heuse prijzenoorlog ontketend. Concurrenten kunnen niet anders dan daaraan meedoen....

Automotive24.08.2023

EV’s van Peugeot en BYD in prijs verlaagd

Must have hypercar: de nieuwe Peugeot 9X8 van Lego Technic

Na de onthulling van de 9X8 hypercar vorig jaar ging Team Peugeot TotalEnergies een nieuwe technische uitdaging aan: het namaken van de nieuwe hybride hypercar met LEGO Technic. Liefhebbers van autosport en LEGO kunnen h...

Automotive16.04.2023

Must have hypercar: de nieuwe Peugeot 9X8 van Lego Technic

Peugeot Inception Concept: dit mag je verwachten vanaf 2025

Het is zover, Stellantis, of meer specifiek Peugeot, presenteert vandaag vanaf de CES in Las Vegas het Peugeot Inception Concept. Een studiemodel wat laat zien hoe nieuwe modellen van Peugeot er vanaf 2025 uit gaan zien....

Automotive06.01.2023

Peugeot Inception Concept: dit mag je verwachten vanaf 2025