De meest opmerkelijke aankondigingen waar Tesla dit jaar mee kwam

De meest opmerkelijke aankondigingen waar Tesla dit jaar mee kwam

Vorig artikel Volgend artikel

Het mag Mercedes-Benz dan eerder zijn gelukt om auto’s op zelfrijdend niveau 3 te laten rijden, Tesla wordt nog steeds gezien als één van de meest vooruitstrevende automerken. Geen wonder: wie wel eens in een Tesla heeft gezeten weet dat de auto bulkt van de moderne snufjes. Dit jaar zijn er allerlei nieuwigheden bijgekomen. Dit zijn de meest opmerkelijke aankondigingen van Tesla in 2021.

Het kwam met zijn snelste model: Tesla Model S Plaid

Dit jaar werd al bekend dat de nieuwe Tesla Model S Plaid de snelste Tesla is, maar het is ook de snelste elektrische auto op de Nürburgring. Eerder was Porsche met zijn Taycan het snelste (7:42 minuten, maar de Tesla deed het in 7:30 minuten. Model S is nog niet de snelste volledig elektrische auto van de wereld, want dat zou de 2021 Rimax Nevera moeten zijn. Maar het feit dat hij koning is van de Nürburgring blijft erg indrukwekkend. Je kunt Tesla Model S Plaid wel al bestellen, maar je moet voor levering wachten tot tenminste juni 2022.

De butthole-easter egg

In videogames heb je soms easter eggs, dat zijn een soort grapjes die zijn verstopt in een game. Denk bijvoorbeeld aan iets uit een Mario-spel, zoals een paddestoel, die dan in de wereld van een heel andere game is gestopt. Ook Tesla-auto’s zitten vol met grappige easter eggs en sommigen worden pas na een hele lange tijd ontdekt. Zo ook de butthole-easter egg. Als je je Tesla vraag ‘Open butthole’ (open poepgat) dan gaat het deurtje van de laadpoort open. Moet hij weer dicht? Dan zeg je ‘Close butthole’ (sluit poepgat). Maar, er zijn ook mensen die merken dat hun achterklep ermee opent en dichtgaat.

Elon Musk die 6,9 miljard dollar in aandelen verkoopt

Elon Musk is niet voor niets Time Person of the Year geworden. Hij weet de wereld regelmatig op te schudden met zijn tweets en uitspraken. Zo zette hij op een dag een poll open op Twitter met de vraag: zal ik 10 procent van mijn Tesla-aandelen verkopen? 3,5 miljoen mensen stemden, waarvan 58 procent ja. Elon moest dus doen wat hij vroeg: de aandelen van het bedrijf kelderden met 7,3 procent terwijl hij vervolgens 6,9 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht.

De aankondiging van een superfabriek in Texas

Het bedrijf is enorm aan het groeien, omdat Tesla’s gewilde bolides zijn. In Nederland alleen al werden er in 2019 31.000 verkocht (!), al daalde dat in 2020 naar 9.000 stuks. Zeker nu er steeds meer modellen komen, zet het bedrijf zich steeds meer op de kaart. Er zijn meer fabrieken nodig om alle vraag aan te kunnen en daarom wil het een superfabriek gaan bouwen in Texas, speciaal voor de fabricage van Model Y. Er komt ook een superfabriek bij Berlijn in de buurt. Het zijn echter lastige projecten, omdat ze met allerlei problemen rondom duurzaamheid kampen. Het project in Texas belooft gigantisch te zijn met een budget van 1 miljard dollar.

De Tesla Bot

Tesla kondigde tijdens zijn AI-evenement aan dat het komt met een menselijke robot genaamd Tesla Bot. Er komt in 2022 een prototype van. De robot lijkt qua vorm en qua lengte op een mens en het idee is dat hij je bijvoorbeeld kan helpen je boodschappen te dragen of te helpen bij klussen in huis. We hebben er nog geen prototype van gezien, maar het is ook geen 1 april-grap: je kunt in 2022 echt meer verwachten van de Tesla Bot.

Superclaxon voor Model 3 en Y

Als het om Tesla gaat, dan hoort daar het woord ‘super’ bij. De Model 3 en Y krijgen in 2022 een nieuwe externe speaker waarmee je nog harder kunt toeteren. Het is een combinatie van een speaker, een alarm en een claxon. Het systeem is in principe ontwikkeld om onoplettende mensen op straat te alarmeren, maar komt nu dus met een claxon die harder is dan je zou verwachten. Het is nog niet officieel aangekondigd door Tesla, maar het heeft er wel al iets over naar buiten gebracht via officiële papieren voor toestemming.

Daarnaast was het dit jaar ook groot nieuws voor Tesla dat het meer dan 1 biljoen dollar waard is, nadat Hertz een bestelling plaatste van 100.000 Model 3-auto’s voor hun autoverhuur. Kortom, waar SpaceX bijna over de kop dreigt te gaan, gaat het Tesla voor de wind. Als opperbaas Elon tenminste zijn aandelen in zijn zak houdt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan zweeft ze ergens in de wondere wereld van entertainment of in een vliegtuig naar een toffe plek in de echte wereld. Mario...