Automotive10.06.2023

De elektrische Microlino bubblecar komt naar Nederland


Een moderne BMW Isetta

De BMW Isetta was een iconische ‘bubblecar’ uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Een tweezitter waarbij de deur aan de voorkant zit. Voor een goed gerestaureerd exemplaar betaal je vandaag de dag al gauw 35.000 euro. De urban mobilty trend heeft ervoor gezorgd dat de afgelopen jaren diverse nieuwe, moderne, varianten van onder andere de Isetta op de markt verschenen zijn. En, geheel in stijl met de huidige tijd, die zijn natuurlijk volledig elektrisch. Opel heeft sinds vorig jaar de Rocks-e en Cirtoën presenteerde enkele jaren geleden al de Ami.

De terugkeer van de bubblecar

Ook de iconische BMW Isetta maakt een comeback. Eerder zagen we al de Evetta, die vanaf 2024 ook in Nederland geproduceerd zou worden, bij VDL NedCar. Of dat nog doorgaat is de vraag, gezien de problemen bij de Nederlandse autofabriek. Het goede nieuws is nu dat na deze zomer een andere ‘Isetta revival’ microcar in de Nederlandse showrooms zal verschijnen. Louwman heeft namelijk aangekondigd dat het de Microlino hier gaat verkopen.

De Microlino is een van oorsprong Zwitserse microcar die gemaakt wordt door pionier Micro Mobility. Hij is geïnspireerd op de voordelen van een scooter en het comfort van een auto. Het is bedacht als een betaalbare oplossing voor stedelijke mobiliteit. De microcar biedt ruimte aan twee personen en heeft een bagageruimte van 220 liter. Er zijn verschillende uitvoeringen, met een (WLTP) bereik van 95, 145 of 230 kilometer.

Zoals gezegd komt hij na deze zomer naar Nederland. Louwman heeft nog niets geroepen over de prijs, maar die is wel al bekend. De Zwitserse bubblecar heeft een prijskaartje dat afhankelijk van de uitvoering, tussen de 16.000 en 21.000 euro ligt. Niet bepaald goedkoop dus, maar nog altijd goedkoper – en milieuvriendelijker – dan een goed gerestaureerde BMW Isetta van 70 jaar.

Louwman sloot een deal met Micro Mobility voor het dealerschap van de Microlino in Nederland.
Louwman sloot een deal met Micro Mobility voor het dealerschap van de Microlino in Nederland.

De brommobiel is ook ontdekt door de jeugd

Enkele jaren geleden moest je bij het zie van een microcar, of brommobiel, toch vooral denken aan een invalide of iemand anders die geen autorijbewijs (meer) had, maar zich wel op vier wielen gemotoriseerd wilde voortbewegen. Die zogenaamde 40-kilometer autootjes zijn de afgelopen jaren ook razend populair geworden onder jongeren die wel al een brommer of snorscooter mogen besturen, maar nog te jong zijn voor het B-rijbewijs.

De Aixam’s, Ligier’s en Microcar’s (ja, het is ook een merk) die je tegenwoordig op de weg ziet, verschillen uiterlijk niet meer veel van ander kleine volwaardige auto’s. Ze zijn er inmiddels ook in allerlei carrosserie-varianten, van Pick-up tot SUV. En ze kosten ook hetzelfde. Waar je ze vroeger voor een paar duizend euro kon aanschaffen, kosten veel modellen nu al meer dan 7.000 en kunnen de prijzen oplopen tot bijna 20.000 euro.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Elektrische auto

Waarom je nu die tweedehands elektrische auto moet kopen die je wil

Wil je nog een tweedehands elektrische auto kopen, dan kun je dat beter vandaag doen dan morgen. De pot is bijna op.

Automotive16.07.2024

Waarom je nu die tweedehands elektrische auto moet kopen die je wil

Zonneplan komt met Powerplay dat tot 2000 gratis rijkilometers zou bieden

Als je standaard de laadkabel hebt ingeplugd, dan is je elektrische auto altijd stand-by om bij te springen wanneer het elektriciteitsnet overbelast raakt. Hierdoor laad je je accu regelmatig gratis bij.

Automotive15.07.2024

Zonneplan komt met Powerplay dat tot 2000 gratis rijkilometers zou bieden

EU rekent nieuwe tarieven voor Chinese elektrische auto’s

We zien het ook buiten Europa: de Amerikanen worstelen met Chinese auto's. Europa rekent nu zelfs hogere tarieven op Chinese bolides.

Automotive08.07.2024

EU rekent nieuwe tarieven voor Chinese elektrische auto’s

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Alpine heeft vandaag officieel de nieuwe A290 onthult, het eerste model uit de Alpine Dream Garage. Het concept dat door Alpine is geïntroduceerd om een complete en exclusieve beleving te bieden aan autoliefhebbers en klanten van het merk.

Automotive19.06.2024

Nieuwe Alpine A290 is een elektrische hot hatch

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Fisker is niet meer. Het automerk is officieel failliet verklaard na onder andere tegenvallende verkopen en slechte reviews.

Automotive18.06.2024

Fisker is failliet, na onder andere slechte review YouTuber

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

Tweedehands Tesla kopen? De gebruikte auto's komen er nu steeds vaker op de tweedehands markt, maar is dat ook de meest verstandige keuze?

Automotive31.05.2024

Waar je op moet letten als je een tweedehands Tesla koopt

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen