De redactie van Dutchcowboys is te bereiken via redactie@dutchcowboys.nl
Heb je net een nieuwe auto gekocht of ben je van plan om binnenkort een nieuwe auto te kopen? Spannend! Heb je al bedacht hoe je je nieuwe auto gaat verzekeren? Als je al een autoverzekering hebt, moet je je afvragen of je deze het beste kunt overzetten of misschien toch beter een nieuwe kunt afsluiten. Je wilt uiteraard met je nieuwe auto wel goed verzekerd en veilig de weg op! Waar je op moet letten bij het overzetten van je verzekering, zetten wij hier op een rijtje voor je!
Nieuwe auto is meer waard
In veel gevallen blijkt het verstandig te zijn om een nieuwe autoverzekering af te sluiten voor je nieuwe auto. Een nieuwere auto is vaak meer waard en verzeker je daarom liever uitgebreider dan een wat oudere auto. Je kunt online je gegevens inzien en je verzekering beheren, dus een verandering in dekking is zo doorgegeven! Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Bereken dan online wat de premie van je nieuwe verzekering wordt en kijk goed naar de dekking. Vergelijk een aantal verzekeringen om er zeker van te zijn dat jij de optimale autoverzekering hebt voor een goede prijs. Kies je een andere verzekering dan je oude autoverzekering? Vergeet dan niet om je oude verzekering op te zeggen. Dit gebeurt namelijk niet automatisch.
Verschillende soorten dekking
Voor het verzekeren van je auto heb je de keuze uit drie soorten dekkingen: WA, Beperkt Casco (of WA Casco) en All Risk. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer vergoeding bij schade. De keuze voor de best passende dekking hangt ook af van de ouderdom van de auto.
Over het algemeen worden de volgende stelregels aangehouden:
- WA: voor auto’s ouder dan 10 jaar, dekt de schade die je veroorzaakt aan anderen. Dit is een basisdekking en dit is dan ook verplicht om af te sluiten.
- Beperkt Casco: voor auto’s van 6 tot 10 jaar, dekt schade die je aan anderen toebrengt, plus diefstal en inbraak, ruitschade en schade door brand, storm en andere natuurverschijnselen.
- All Risk: voor auto’s jonger dan 6 jaar, dekt alle bovenstaande schades plus de schade die je veroorzaakt aan je eigen auto. Rijd je zelf tegen een paaltje aan naast de parkeerplaats bij je werk? Dan wordt dus ook deze schade vergoed met een All Risk verzekering.
Aanvullende dekkingen
Heb je een autoverzekering gekozen? Je kunt deze autoverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking. Dit betekent een hogere premie, maar wel minder risico. Welke aanvullende dekkingen zijn er? Je hebt bijvoorbeeld de rechtsbijstand, een inzittendenverzekering, accessoires en pechhulp. Niet alle aanvullende dekkingen zijn altijd nodig, dus kijk goed wat jij nodig hebt. Het is de bedoeling dat een aanvullende dekking toegevoegde waarde heeft en bij jouw situatie past.
Rijden er vaak andere mensen met je mee? Dan is een inzittendenverzekering aan te raden. Mocht er dan een ongeval plaatsvinden, dan zijn zowel jij als je passagiers verzekerd bij letsel en schade. Of wil je er zeker van zijn dat je geholpen wordt als je met pech staat? Dan kun je een pechhulpverzekering afsluiten. Met je gezin op vakantie naar Frankrijk met de auto is natuurlijk heel leuk, maar je wilt niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Zeker niet in een onbekend land met een onbekende taal. Een Pechhulpverzekering is dan jouw redding als je met je gezin in Frankrijk met pech langs de weg staat.
Schadevrije jaren
Hoelang heb jij je autoverzekering al op je naam staan? Dit x aantal jaren zijn schadevrije jaren. Heb je nog nooit schade gehad? Even afkloppen dan! Het aantal schadevrije jaren bepaalt voor een groot deel de hoogte van je premie. Je kunt deze terugvinden op je verzekeringspolis of opvragen bij de verzekeraar. Autoverzekeraars melden je schadevrije jaren nadat de polis is opgezegd in de centrale database van Roy-data. Na het opzeggen zijn de schadevrije jaren nog een aantal jaar geldig (check hiervoor je polisvoorwaarden). Je mag schadevrije jaren maar op één polis gebruiken. Goed om op te letten als je (tijdelijk) 2 auto’s op naam hebt staan. Je kunt je schadevrije jaren wel meenemen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je ontvangt!
Verder lezen over Auto
Automotive04.12.2024
Verkeershufters trekken zich echt wat aan van brief politie
Automotive03.12.2024
Automerk Jaguar is niet wat het was: maar is dat slecht?
Automotive26.11.2024
Er komt een elfde Formule 1-team bij in 2026
Automotive15.11.2024
De mooiste auto’s uit de geheime collectie van Alfa Romeo
Gadgets13.11.2024
Waarom je Spotify Car Thing niet moet weggooien
Automotive09.11.2024
Abarth 600e: is de elektrische schorpioen zijn logo waard?
Automotive30.10.2024
Lancia herpakt de rallygeest met Lancia Ypsilon Rally 4 HF
Automotive24.10.2024
De automatische noodrem op auto’s redt meer levens dan ooit
Verder lezen over Consument
Nieuws16.11.2024
Consumentenbond: ‘zonnestroomsubsidie’ als alternatief voor salderingsregeling
Online04.09.2024
Consument is onvoldoende geïnformeerd over duurzaamheid van online winkelen
Media06.03.2024
RTL & Buienradar komen met het energieweerbericht op tv
Cybercrime05.02.2024
Consumenten bezuinigen op kosten, maar helaas ook op privacy en security
Marketing01.02.2024
Onderzoek: veel consumenten bezorgd over het geven van persoonlijke gegevens aan retailers
Automotive24.01.2024
Lexus is volgens de consumentenbond het meest betrouwbare merk
scoort gemiddeld een 9,6 in betrouwbaarheidsonderzoekGadgets22.12.2023
Massaclaim: Je krijgt mogelijk geld als je een tv hebt gekocht
Met vriendelijke groet, Samsung?Mobile01.11.2023