Live Twitteractie UNICEF raakt sympathieke snaar bij jongeren

Eind vorige maand organiseerde UNICEF Nederland een Twitteractie gericht op klagende scholieren. Elke eerste dag na een schoolvakantie bereikt het aantal klaagtweets over school namelijk een hoogtepunt, terwijl Malala Yousafzai onlangs in Pakistan werd neergeschoten omdat zij strijdt voor recht op onderwijs.

Twitteraars die op 22 oktober na de herfstvakantie een dergelijke klaagtweets plaatsten werden door UNICEF verrast met een persoonlijke videoboodschap van een bekende Nederlander. Doel was het recht op onderwijs in de wereld bij jongeren onder de aandacht te brengen. 10 november is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Dag van Malala, daarmee willen ze aandacht vragen voor de 32 miljoen meisjes en 29 miljoen jongens in de wereld die geen basisonderwijs krijgen.

BN-ers Willie Wartaal, Sipke Jan Bousema, Sharon Doorson, Monsif, Marvy Rieder en Elco van der Geest waren op 22 oktober op het kantoor van Red Chocolate in Haarlem, bedenker van deze campagne. Daar werden live video’s opgenomen welke stuk voor stuk persoonlijk gericht waren aan een klagende twitteraar. Voorbeeld:

Een korte compilatie van de actie met daaronder de resultaten:

- In totaal werden er 72 jongeren via Twitter benaderd met een persoonlijke video.

- 27,7% van deze jongeren deelde deze video direct met zijn of haar volgers.

- Dit leverde een cumulatief bereik op van 38.605 impressies op de tweets en 1.848 views op de persoonlijke YouTube video's.

- De reacties waren louter positief. Jongeren twitterden hun sympathie voor deze actie en reageerden verrast door de innovatieve manier van het bereiken van jongeren.

Reacties (4)

 • Een sympathieke & ludieke actie inderdaad.

  Wat wel minder sympathiek aan Unicef is, is het salaris van de baas van Unicef, Henk Franken: 371.459 Euro per jaar.. Hij is hiermee absolute grootverdiener bij de goede doelen in Nederland.

  Di 13 nov 2012, 22:20 [reply]

  • Femke

  Henk Franken is al 5 jaar weg bij Unicef dus bekijk even de laatste gegevens voordat je stemming gaat maken...

  Di 13 nov 2012, 23:58 [reply]

 • Excuus, je hebt helemaal gelijk. Ik kreeg vorige week een lijstje in mn mailbox maar die info blijkt dus niet actueel en maar deels correct.

  http://www.unicef.nl/contact/veelgestelde-vragen/verwarring-over-sa...

  Wo 14 nov 2012, 07:16 [reply]

  • ozo

  Idd incorrect en tevens juist, daar dan niet dat de huidige directie gemiddeld 110-145.000 nog steeds "verdienen". In mijn ogen nog steeds belangelijk om een half huis per jaar te verdienen waar andere mensen 8 jaar voor moeten ploegen....

  Wo 21 nov 2012, 16:28 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines