Online20.03.2012

Jacqueline Zuidweg gekozen als zakenvrouw van 2012


Na 17 jaar opkomen voor meer erkenning voor het MKB in financiële moeilijkheden, is het Jacqueline Zuidweg gelukt om de schijnwerpers in Nederland meer dan ooit tevoren op dit maatschappelijke probleem te richten. De directeur van Zuidweg Partners ondersteunt met haar organisatie namelijk al jarenlang (ex-)ondernemers met financiële problemen bij gebrek aan voldoende kwalitatief goede, landelijke schuldhulpverlening voor het MKB in financiële nood.

Op maandagavond 19 maart heeft ze als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten de Prix Veuve Clicquot in ontvangst mogen nemen uit handen van minister Schultz Van Haegen. Jacqueline Zuidweg mag zich hierdoor Zakenvrouw van het Jaar 2012 noemen. De extra zichtbaarheid die de prijs met zich meebrengt, gaat de no-nonsense onderneemster inzetten om daar waar mogelijk haar oproep nog krachtiger te laten horen voor meer betaalbare, betrouwbare en betere hulp voor het MKB in zwaar weer.

Jacqueline Zuidweg: “In Nederland is er voor het MKB veel krachtige en professionele ondersteuning bij het starten van een onderneming maar als het financieel wat minder gaat met die ondernemers is ineens iedereen en alle hulp ver te zoeken en sta je er al snel helemaal alleen voor. En dat terwijl momenteel maar liefst 1 op de 10 ondernemers in ons land in ernstige financiële problemen verkeert. Een dergelijke ondernemer heeft gemiddeld 120.000 euro ongedekte schuld waar hij of zij, zonder goede hulp, niet gemakkelijk van af komt. Nog daargelaten de schade voor alle betrokken schuldeisers.

Het moet en kan ook echt anders. We kunnen met elkaar heel veel problemen voor zijn als we hen eerder en beter begeleiden maar ook de MKBers zelf stimuleren om zelf eerder hulp te durven vragen. Zo voorkomen we dat er een taboe ligt op het in financieel nood verkeren van de ondernemer.