Anonymous legt website BREIN plat

Anonymous legt website BREIN plat

Nadat gisteren op Twitter meerdere oproepen (#OperationPayback) werden geplaatst om Stichting BREIN aan te vallen met lange faxen en online attacks ligt de website van BREIN er sinds gisteren 17:00 uit. De genoemde hashtag #OperationPayback is al vaker door Anonymous gebruikt als er een aanval gaande was.

BREIN won gisteren voor de rechtbank in Den Haag een rechtszaak tegen internet-providers Ziggo en XS4ALL. Deze kregen beiden de opdracht om de toegang af the sluiten naar The Pirate Bay website.  

Op internet barstte gelijk de kritiek los op het vonnis, omdat de rechter zich heeft laten misleiden door foutieve cijfers. XS4ALL heeft inmiddels besloten in hoger beroep te gaan. De provider is zelf tegen illegaal downloaden maar is het absoluut oneens met het afsluiten van websites door providers. 

Tags: anonymous, brein

Reacties (17)

  • Anne

  Snap ik niet. Een provider is toch net zoiets als de beheerder van een winkelcentrum? Die laat toch ook geen winkels in kinderporno toe, om maar wat te noemen? Als we in een rechtstaat oordelen dat iets illegaal is, dan heeft dat, net als IRL, gevolgen voor de keten.

  Do 12 jan 2012, 11:47 [reply]

  • oblomov

  Nee, een provider is zeer duidelijk niet iets als een beheerder van een winkelcentrum. Een provider is slechts een doorgeefluik, dit is in meerdere rechtszaken al aangetoond, en moet dus geen invloed uitoefenen op de inhoud van de gegevens die ze doorsturen. Nu is het de piratebay, daarna iedere willekeurige website die een bepaalde belangengroep niet bevalt.

  Do 12 jan 2012, 12:32 [reply]

  • Zeroxide

  fuck dat, anonymous doet goed werk hiermee, the pirate bay verstrekt niet alleen illegaal spul, en zelf buiten die reden kun je internet in mijn mening niet beperken.

  Do 12 jan 2012, 11:58 [reply]

  • Jeroen Giljam

  Onzin, je kan dit punt niet verhalen op providers. Het is pirate bay die het beschikbaar stelt en het is de gebruiker van die provider die er voor kiest om iets illegaals te doen. Het enige wat ze zouden kunnen doen , is een waarschuwing geven bij dit soort websites. (alsof niet iedereen weet dat het niet mag, maar goed.)
  En daarbij komt, dat er niet ALLEEN illegale dingen beschikbaar zijn op pirate bay, waar sommige provider-gebruikers baat bij hebben. Je pakt het probleem niet bij de kern aan op deze manier. Het is niet de provider die verkeerd zit. EN weet ik dat piratebay lang niet de enige aanbieder is van dit soort dingen. En zo wordt er wel bepaald welke kant we op moeten surfen.

  Do 12 jan 2012, 12:21 [reply]

  • Wad

  @Anne; Ik ben tegen religie en zou alle kerken in NL willen verbieden en alle sites willen blokkeren over religie. Na deze uitspraak van de rechter ga ik nog werkelijk een kans maken ook.

  Do 12 jan 2012, 12:34 [reply]

  • Johnny Bravo

  Ik denk dat brein hun fax nummer heeft veranderd, ik kan ze niet meer faxen! :(

  Do 12 jan 2012, 13:35 [reply]

  • raareigenlijk

  Beste rechter, op Youtube staan o.a. filmpjes over hoe ik bommen kan maken en virussen kan schrijven. Beide illegaal. Kunt u deze site alstublieft laten blokkeren door de providers?
  Overigens heb ik deze informatie gevonden via een zoekmachine die mij doorgestuurd heeft naar deze illegale inhoud, deze heet Google, kunt u die ook meteen laten blokkeren? Alvast bedankt!

  Do 12 jan 2012, 14:16 [reply]

  • Anne

  @raareigenlijk Ja dus. Youtube zou op last van de rechters dat soort filmpjes moeten verwijderen, voor zover dat al niet gebeurt. Laten we het eens omdraaien: waarom vind je dat handelingen die bij wet verboden zijn, wel ongestoord op internet plaats zouden moeten kunnen vinden? Je straft toch geen onschuldigen als je illegale content verwijdert / laat verwijderen? Als je in de openbare ruimte posters opplakt met criminele inhoud (bv een handleiding voor het maken van een bom, een oproep tot racisme), dan worden die toch ook verwijderd? Of vind je dat ook censuur?

  Do 12 jan 2012, 15:45 [reply]

  • oblomov

  The pirate bay moet inderdaad de illegale bestanden verwijderen. Maar we hebben het nu over het blokkeren van een website door internet providers die niets te maken hebben met de piratebay en slechts een doorgeefluik zijn.

  Do 12 jan 2012, 16:01 [reply]

  • raareigenlijk

  @Anne Je slaat de spijker op zijn kop: Laat de rechter degene aanpakken die de content beschikbaar zet voor anderen. Niet degene die internet aanbiedt.

  Overigens heb ik het woord censuur nooit in mijn mond genomen...

  Do 12 jan 2012, 17:59 [reply]

  • gameon

  Jij. Snapt. Er. Niets. Van. Het verwijderen van een ongeoorloofd filmpje van youtube is iets wezenlijk anders dan een complete site laten blokkeren door een provider.
  Afgezien daarvan is het downloaden van films en muziek in Nederland niet eens illegaal, alleen het uploaden van auteursrechtelijk beschermde content is strafbaar.
  Andere landen in de wereld die TPB blokkeren zijn Noord-Korea, China en Iran. In dat lijstje staan wij nu dus ook, wees er maar trots op!

  Vr 13 jan 2012, 20:57 [reply]

 • Er is een alternatief gemaakt op de Pirate Bay!: http://www.depiratebay.nl . Non-commercieel en opgericht voor en door downloaders.

  Do 12 jan 2012, 14:47 [reply]

  • CowboyTim

  Pff als of The PirateBay de enige torrent site is die er is.

  Je kunt ook http://www.torrentz.com gebruiken, een soort Google voor Torrents.

  Do 12 jan 2012, 16:38 [reply]

  • Jeroen Giljam

  Laat XS4all alsjeblieft het hoger beroep winnen, want deze uitspraak slaat nergens op. Waar gaat dit naar toe joh.

  Do 12 jan 2012, 18:16 [reply]

  • Rikkert

  Jan
  Die site komt ook op het lijstje te staan die Ziggo/XS4all moet gaan proberen waarschijnlijk...

  Enigste manier hoe je het kunt omzeilen is door middel van een Proxy of een VPN.

  En voor de mensen die KPN/iets anders hebben, geen zorgen binnenkort zijn jullie aan de beurt...

  Do 12 jan 2012, 20:12 [reply]

  • Sjaak

  stelletje zakkenvullers dat is de enige reden, zeuren als ze wat centjes mislopen. artiesten en producenten die al miljoenen verdienen moeten zich niet zo druk maken als de normale mens eens wat download omdat alles tegenwoordig gewoonweg te duur is om te kopen. er is denk ik bijna niemand die nog nooit wat bewust/onbewust illegaal gedownload heeft.

  Do 12 jan 2012, 22:57 [reply]

 • Er is al een nieuwe website http://thepiratebay2.nl/

  Vr 13 jan 2012, 15:00 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines