Wordt jouw site geblocked in China?

1193210547rss

Met deze site kun je bekijken of een bepaalde url wordt geblokkeerd als Chinezen die bekijken.

1193210564blocked
Yep, Dutchcowboys, Molblog en MobileCowboys worden geblocked.

"The Chinese government has a tradition of keeping its watchful eye on all media. Since the rapid growth of the World Wide Web in the 1990s they have constantly invented new ways of censorship to control the world’s most democratic medium, the Internet, as well. Not everything on the Internet, readily available elsewhere, can be accessed from within China".

2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief online-marketing bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+

Reacties (21)

    • Floris

    Praten jullie op de redactie wel met elkaar? :)

    http://www.dutchcowboys.nl/online/9630

    Wo 24 okt 2007, 09:33 [reply]

  • hahaha
    mijn onschuldige minigame gangsterwar.nl is ook geblokkeerd.. geweldig!

    Wo 24 okt 2007, 09:36 [reply]

  • Welke site je ook intikt, dutchcowboys, telegraaf.nl alles wordt geblokkeerd.........beetje slappe hap dit

    Wo 24 okt 2007, 09:39 [reply]

  • @Floris, hmmm ongeveer 2.000 artikelen geleden, ik kon hem me echt niet meer herinneren, knap dat jij het nog wist ;-). Kijken of deze versie beter werkt als die van toen. Nu lijkt er niets doorheen te komen (characterset ?)

    Wo 24 okt 2007, 09:43 [reply]

    • Floris

    Volgens deze site wordt de officiële pagina van de Chinese staat ook geblockt (http://english.gov.cn/)

    Site is gewoon een politiek statement tegen de Chinese censuur en test helemaal niets.

    Wo 24 okt 2007, 09:43 [reply]

    • Daan

    Klopt, ik was vorige week in China en kon deze sites gewoon bezoeken hoor.

    Wo 24 okt 2007, 09:45 [reply]

  • @Floris: dat lijkt me nu ook. Ik heb www.mensmerk.nl getest en ook mijn drie weken gelanceerde www.erwinvanlun.com. Het leek me sterk dat ze die nu al hadden geblokkeerd. Maar ook deze was blocked.
    Volgens mij is het dus idd een protest.

    Desalniettemin zou het wel handig zijn een dergelijke site te hebben. Zou die wel bestaan?

    Wo 24 okt 2007, 10:29 [reply]

  • @Erwin, ben het met je eens, het zou inderdaad een protestsite kunnen zijn. Misschien wordt hun server inmiddels geblocked want dat lijkt logisch ;-).

    We’ve opened a website in China and route your url request on greatfirewallofchina.org through to our server in China. The server in China opens the url and the result is send back. Our testing is only based on one server on one location in China. We have different backup servers in different locations in China might one go down.
    Other locations and other servers may give you different access to the various websites.

    Wo 24 okt 2007, 10:50 [reply]

    • Marc

    Vreemd, ik zit ongeveer 6X per jaar in China voor mijn werk en heb nog nooit problemen gehad met het bezoeken van molblog of dutchcowboys. En die bekijk ik bijna elke avond daar na mijn werk in het hotel. Iemand?!

    Wo 24 okt 2007, 10:51 [reply]

  • @Marc, het lijkt er meer en meer dat het eerder een protestsite is. Ik moest ook even aan je eerdere reacties denken. Die had je nooit kunnen geven als je DC niet had kunnen bekijken in China.

    Wo 24 okt 2007, 11:16 [reply]

  • kunnen we nu dan concluderen dat DC met dit bericht naast de pot pist?

    Wo 24 okt 2007, 12:06 [reply]

  • Op de een of andere manier werkt dit toch niet helemaal, ik heb het laten testen door iemand in china. Volgens deze url zou mijn site geblocked zijn, maar ter plaatste in China was de site gewoon bereikbaar....

    Wo 24 okt 2007, 12:06 [reply]

  • @Peter lees de comments zou ik zeggen, we zijn nooit groter als het bericht zelf.

    @Pizza, zie ook de reactie van Marc

    Wo 24 okt 2007, 12:22 [reply]

    • Arjaan

    Het lijkt een beetje willekeurg:

    http://www.chinaembassy.nl/ wordt geblokt, lijkt me een beetje vreemd.

    www.china.nl is dan wel weer beschikbaar..

    Maar goed, niet alles wordt dus gerapporteerd als geblocked..

    Wo 24 okt 2007, 13:23 [reply]

    • Mies

    1. Al een keer gepost op DC
    2. Het werkt niet, is gewoon publiciteitsstunt

    3. Ja hoor, echt weer dutchcowboys

    Is het zo lastig om ff wat research te doen voordat je iets post? Verschrikkelijk dit zeg.

    Wo 24 okt 2007, 14:40 [reply]

  • inderdaad het kwam mij ook al zo bekend voor.. http://www.dutchcowboys.nl/online/9630 op 6 maart reeds voorbij gekomen...

    Wo 24 okt 2007, 14:43 [reply]

    • Marc

    Denk ook dat het een publiciteits stunt is. Op zich wel goed want er is een bepaalde cencuur op internet in china. Veel websites kun je niet bezoeken maar heb er zelf nooit zo heel veel last van. De Chinezen zelf zijn er ook niet zo mee bezig of ze hebben er geen boodschap aan. Heb het vaak proberen uit te leggen dat internet groter is dan in China toegankelijk is. En de kwalitiet van de netwerken is vreselijk.

    Wo 24 okt 2007, 15:14 [reply]

  • @Mies,
    1. Nou en
    2. Toch reden genoeg voor discussie, schijnbaar

    3. Blijf vooral lekker anoniem

    Do 25 okt 2007, 13:21 [reply]

  • @Ron: Eens!

    Do 25 okt 2007, 13:35 [reply]

  • Mies, waarom kom je zelf niet schrijven, je blijkt alles heel goed te weten?

    Do 25 okt 2007, 21:27 [reply]

    • Manon van Rooijen

    En toch worden er sites geblokkeerd, neem www.hyves.net als voorbeeld

    Vr 8 aug 2008, 13:59 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2011 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap