Nieuws17.02.2016

De DC Daily van 17 februari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 17 februari 2016.

Fries in Google Translate

Het Fries zal vanaf morgen beschikbaar zijn in Google Translate. Iedereen kan vanaf dan woorden en zinnen uit de verschillende talen omzetten naar het Fries. En andersom werkt het natuurlijk ook.

fries
fries

FBI heeft iPhone na 2 maanden nog niet weten te hacken

Apple heeft van een Amerikaanse federale rechter te horen gekregen dat het bedrijf het ministerie van Justitie moet helpen om te helpen een iPhone te ontgrendelen. Deze iPhone zou gebruikt zijn door een van de betrokkenen bij de San Bernardino aanvallen in december vorig jaar.

Apple moet de ingebouwde functie uitzetten die het geheugen wist na 10 foute pogingen om het toestel te ontgrendelen. Dan krijgt de FBI carte blanche en kunnen ze miljoenen wachtwoord combinaties proberen zonder risico te lopen dat er data verloren gaat.

iphone
iphone

Turbine-oplaadtechnologie maakt in Genève zijn debuut

De prestaties en de invloed op het milieu van toekomstige elektrische voertuigen staan aan de vooravond van een revolutie. Dit dankzij een innovatieve actieradiusvergrotende oplaadtechnologie door middel van een turbinemotor, die zijn wereldpremière beleeft op de 86e internationale autotentoonstelling van Genève op 1 maart 2016.

Techrules, een in China gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in automotive onderzoek en ontwikkeling, presenteert het unieke en gepatenteerde TREV-systeem in een volledig nieuwe concept supercar. TREV staat voor Turbine-Recharging Electric Vehicle.

geneve
geneve

7 dingen die je herkent als je de klantenservice belt

Een slechte ervaring met klantenservice: iedereen heeft het weleens een keer meegemaakt. Deze dingen herken je vast en zeker als je een keer contact hebt opgenomen met de klantenservice. Check hier de video!

7-dingen-klantenservice
7-dingen-klantenservice

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Marvel Studios is begonnen met de productie van Marvel’s “Guardians of the Galaxy Vol. 2.” De productie zal plaatsvinden bij Pinewood Studios in Atlanta, Georgia. En de film zal vanaf 5 mei 2017 te zien zijn in de VS.

Op de eerste foto zien we de hele cast uit het eerste deel, inclusief een kleine Groot.

guardians-of-the-galaxy-2
guardians-of-the-galaxy-2

Sia in Carpool Karaoke bij James Corden

Gisteren zagen we Justin Bieber nog in de Carpool Karaoke bij James Corden en nu heeft de presentator van The Late Late Show zangeres Sia gestrikt. Letterlijk en figuurlijk. In de video vertelt ze waarom ze de laatste tijd haar gezicht bedekt als er camera’s aanwezig zijn. Bijzonder! Sia is bekend van onder meer Chandelier en Titanium maar ze schreef ook heel veel nummers voor Christina Aguilera, Ke$ha en Beyoncé.

Line-up voor Pinkpop 2016 is bekend!

Vanmiddag was de perspresentatie van Pinkpop waar de line-up van 2016 bekendgemaakt werd. Op vrijdag komen onder meer de Red Hot Chili Peppers, Major Lazer en De Staat, op zaterdag Rammstein, James Morrison en Doe Maar en op zondag sluiten Paul McCartney, Lionel Richie en Kygo het festival in Landgraaf af.