Events12.10.2010

Maak kans op 25×2 kaarten voor TEDxAmsterdam via Hyves


maak-kans-op-25x2-kaarten-voor-tedxamste.jpg
maak-kans-op-25x2-kaarten-voor-tedxamste.jpg

Op 30 november is de Stadsschouwburg in Amsterdam gastheer van de tweede editie van TEDxAmsterdam. Het belooft een inspirerende dag te worden, met nationale en internationale sprekers. Het event bijwonen is een unieke ervaring, maar kan niet zomaar, kaarten voor het event zijn namelijk niet te koop. Maar middels de TEDxAmsterdam Challenge maak je wel kans op een toegangsbewijs. Deelname aan deze Challenge is sinds vandaag nog makkelijker: je kunt nu ook meedoen via Hyves. Op het sociale netwerk loopt een speciale campagne waarin geinteresseerden hun “idea worth spreading” kunnen delen en zo kans maken op 25×2 kaarten.

In 2009 vond de eerste editie van TEDxAmsterdam plaats. Het “invite-only” event is ontzettend populair, zo bleek wel. Zo’n 4500 mensen moesten plaats nemen op de wachtlijst voor een entreebewijs terwijl meer dan 1000 mensen het event bekeken vanaf een zogenaamde “simulcast”-lokatie.

Ook dit jaar is de wachtlijst voor tickets weer aanzienlijk. Maar een toegangsbewijs winnen voor de dag kan dus ook via de zogenaamde Challenge via de website en Hyves. Meedoen via die laatsgenoemde is handig. Log in op Hyves, surf naar de pagina en deel het idee dat jij het verspreiden waard vindt. Dit kan van alles zijn, van geld ophalen voor een waterpomp tot het fietsen voor een nieuw clubhuis. Onder de inzendingen worden vervolgens 25×2 kaarten verdeeld. 

De tweede editie van TEDxAmsterdam vindt zoals gezegd plaats in de Stadsschouwburg in Amsterdam en heeft als overkoepelend thema “Science & Fiction”. Begin september maakte de organisatie het eerste deel van de sprekers al bekend, waarin duidelijk werd dat het een event een mix aan nationale en internationale sprekers op het podium zal zetten. Zo zullen onder andere acteur en filmmaker Rutger Hauer, Nobelprijswinnaar Gerardus ’t Hooft, wetenschapper Aubrey de Grey en kunstenaar Florian Kaps een praatje houden en is er een speciale bijdrage van cabaretier Hans Teeuwen.

Meedoen aan de TEDxAmsterdam Challenge kan nog tot en met 19 oktober. Meer informatie op de website van TEDxAmsterdam of de speciale Challenge-pagina op Hyves.