Wat kost een spreker?

1121595730euro

Na de 'speld in hooiberg', 'krenten uit de pap', 'seth godin' en andere interessante congressen, kijken we alweer uit naar de volgende avond met interessante sprekers.

Maar wat kost een prikkelende prater eigenlijk? Op de website van Speakers Academy vind je een lijst van namen die in aanmerking komen, verdeeld over vijf prijscategorieën.

Zo kan je zien dat Adam Curry twee keer zoveel Euro-tekentjes nodig heeft als Igor Beuker. En dat Peter Olsthoorn vijf keer in Roel Pieper gaat :-)

Wie spaart er voor het volgende congres?

Reacties (24)

 • Een goede spreker hoeft niet veel te kosten. Het zijn de onbekende personen met een echt verhaal die interessant zijn. (en seth heeft echt niet extreem veel gekost, hij moet je het gunnen!)

  Wo 20 jul 2005, 19:55 [reply]

 • Zwijgen is zilver en spreken is goud. Neen, dit spreekwoord staat niet verkeerd om.

  Wo 20 jul 2005, 20:13 [reply]

 • Lang geleden voor een conferentie-organisatie gewerkt. Propositie naar sprekers toe was; "nee, geen betaling, het is een prima pr activiteit in het hart van de doelgroep". Hield niet lang stand (begrijpelijk overigens). Nu blijft het een rekensom: levert een duurdere (internationale) spreker meer bezette stoelen op en blijven bezoekers bereid om op de naam af te komen? Van wat ik er van meekrijg, is het antwoord op de laatste vraag nog steeds, "ja, vaak wel".

  Do 21 jul 2005, 16:00 [reply]

  • Peter

  Gaap

  Do 21 jul 2005, 17:21 [reply]

 • Ik maak onderscheid tussen spreker en dagvoorzitter. De laatste is heel bepalend voor de sfeer op je congres. Wij van CommGres adviseren regelmatig om daar in te investeren, haal je er altijd uit! Vraag wel altijd 2 of 3 verschillende opties op en bel ze, krijg je meteen gevoel erbij of ze voor jouw onderwerp enthousiast zijn.

  Ma 11 dec 2006, 13:45 [reply]

 • Interessante discussie. Ga vooral op de testimonials van voorgaande opdrachtgevers af en kies voor een spreker die direct of via meerder bureau's geboekt kan worden. Reken ook uit hoeveel een spreker omgerekend kost per deelnemer en vergelijk dat eens met het bedag dat je uitgeeft aan de locatie, catering, werving etc. :) In het kader van de door de markt gevraagde transparatie hebben wij destijds besloten om de tarieven gewoon openbaar te maken op onze website. Dat werkt erg prettig.

  Za 3 mei 2008, 11:48 [reply]

 • Wij bemiddelen in comedians als sprekers. Dit zorgt voor veel meer beleving. Een comedian kan vaak onderwerpen aanhalen die normale sprekers juist vermijden. Vaak als iets met professionele humor wordt gebracht komt dit beter over en blijft beter hangen. Comedians kunnen toespraken op maat maken en zijn zeer flexibel.

  Gr. Quality Bookings

  Di 31 mrt 2009, 14:16 [reply]

 • Wij bemiddelen in comedians als sprekers. Dit zorgt voor veel meer beleving. Een comedian kan vaak onderwerpen aanhalen die normale sprekers juist vermijden. Vaak als iets met professionele humor wordt gebracht komt dit beter over en blijft beter hangen. Comedians kunnen toespraken op maat maken en zijn zeer flexibel.

  Gr. Quality Bookings

  Di 31 mrt 2009, 14:16 [reply]

 • Sluit me graag aan bij Marga Groot Zwaaftink: ik zie vaak dat er gekozen wordt voor een bekend persoon als dagvoorzitter om mensen te trekken. Helaas is een goeie spreker niet altijd een goede dagvoorzitter. De mening van de vakgroep Goededagvoorzitters.nl is dat men beter kan kiezen voor een goede dagvoorzitter en daarnaast een BN-er als spreker kan aankondigen. Belangrijke toevoeging: betrek de dagvoorzitter er al in vroeg stadium bij: zo kan hij/zij adviseren op diverse niveau's.

  Ook bij Robert de Vries sluit ik me aan: als fakespeaker mag ik vaak congressen afsluiten en dat zorgt altijd voor extra beleving waardoor (de boodschap van) events beter onthouden worden.

  Do 19 nov 2009, 14:45 [reply]

 • Ik sluit mij aan bij Otto Wijnen. Daarnaast zijn de kosten wel iets veranderd het afgelopen jaar. Ook bij Robert de Vries sluit ik me aan. Humor is van groot belang. Daarnaast is zenden verleden tijd! Mensen willen beleven en voelen. Actief deelnemen.

  Wo 15 dec 2010, 10:22 [reply]

 • Een spreker moet spreken met passie, humor en oprechte interesse voor de mensen die voor hem/haar zitten. Daarnaast dienen sprekers écht te zijn: congruent en zonder masker.

  Wo 2 feb 2011, 09:47 [reply]

 • échte sprekers zijn sprekers die spreken met passie en kunde. En die hoeven niet altijd duur te zijn. Al vanaf 1250,- euro zijn er hele goede sprekers te boeken: je moet ze alleen wel weten te vinden.

  Ma 14 mrt 2011, 19:42 [reply]

 • een goede spreker maakt zijn lezingen en of workshops interactief, zodat het publiek een zekere connectie voelt. Ook moet ie natuurlijk praten over iets waat hij of zij tot in het laatste detail alles vanaf weet - dus oprecht begaan met het onderwerp.

  Za 23 apr 2011, 19:31 [reply]

 • We dromen ervan om de wereld mooier te maken door mensen te inspireren het beste uit zichzelf en hun omgeving te halen. We willen mensen raken met unieke verhalen van bijzondere sprekers.

  Vr 10 jun 2011, 01:02 [reply]

 • De website doet het helaas niet meer met de prijzen. Wel wil ik nog kwijt dat het inderdaad gaat om passie en overdraagbaarheid hier van. Sommige sprekers kunnen heel passievol zijn, maar het niet brengen. Humor kan een vorm zijn om het leuk over te brengen, maar dat hoeft niet. Hetzelfde met een bekend persoon; dat zorgt voor extra autoriteit, maar dan moet die persoon het nog wel over kunnen brengen.

  Za 23 jul 2011, 10:42 [reply]

  • Kim Claessens

  Ik heb ooit eens een lezing meegemaakt van Kris Verburgh en dat is me altijd bijgebleven. Drie dingen: het was een lezing met passie, prachtige afbeeldingen en een eye opener van hier tot aan de rand van het heelal... (zijn lezing ging over het universum).

  Za 23 jul 2011, 13:04 [reply]

 • Het belangrijkste voor een goede spreker is dat hij mensen weet te raken, écht contact weet te maken. Humor, entertainment én goede content is denk ik het belangrijkste.

  Zo 24 jul 2011, 13:05 [reply]

 • Een spreker moet mensen raken, contact maken met het publiek en ook een beetje humor bezitten. Bij ons kan je een goede spreker boeken. Wij zijn gespecialiseerd in het boeken van deze mensen. De sprekers zijn erg flexibel.

  Groet,

  Booking the Stars

  Ma 23 apr 2012, 10:07 [reply]

 • Belangrijk is het om rechtstreeks contact op te nemen met een spreker en geen gebruik te maken van een bemiddelingsbureau. Dit kan via www.despreker.nl

  Vr 10 aug 2012, 17:55 [reply]

 • Het inhuren van een motiverende spreker voor je bedrijfsevenementen biedt veel voordelen. Hij kan je medewerkers motiveren om meer gedaan te krijgen en ze een professioneel advies bieden. like www.dagvoorzitterspreker.nl/

  Vr 4 okt 2013, 08:24 [reply]

 • Hi .. 123adapter, i saw your site that was awesome it Fulfill my all questions.

  Za 19 okt 2013, 10:47 [reply]

 • De juiste spreker staat voor zijn toegevoegde waarde, daarom kun je de prijs van mijn optredens gewoon op mijn website vinden. Humor, inhoud en emotie leiden tot een maatwerk optreden die je niet snel vergeet. Een echt waardevol optreden verdient zich namelijk terug.

  Zo 27 okt 2013, 19:53 [reply]

 • Je betaalt vaak voor de bekendheid en niet voor de kwaliteit.

  Di 10 dec 2013, 20:57 [reply]

 • Jammer genoeg betaal je inderdaad te vaak alleen voor de bekendheid van een spreker. Kwaliteit en kosten zijn dan niet altijd in balans, daarom ben ik ook blij dat ik niet bekend en toch gewoon lekker duur ben. ;-)

  Wo 11 dec 2013, 11:32 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines