IAB komt met nieuwe mobile advertising standaarden

Om het voor merken eenvoudiger te maken mobile advertising in te zetten, presenteert de taskforce Mobile van IAB Nederland een overzicht van mobile display formaten.

Het aantal smartphones en tablets stijgt explosief. 60% van de Nederlanders heeft een smartphone en er zijn al meer dan 2,8 miljoen tabletgebruikers. Ook het gebruik van mobiel internet stijgt sterk, momenteel zijn er meer dan 8,2 miljoen mobiele internet aansluitingen. 

Deze ontwikkelingen zijn een stimulans voor de inzet van mobile advertising. Om adverteerders en mediabureaus een beter overzicht te geven in de mogelijkheden van mobile advertising presenteert IAB Nederland een overzicht van de displayformaten op mobiel.

IAB komt met nieuwe mobile advertising standaarden

"Mobile advertising wordt door steeds meer bureaus en merken ingezet en wordt steeds vaker als kanaal in de mediamix opgenomen. De snel stijgende lijn van het aantal dagelijkse mobile internet gebruikers, de uitgebreide mogelijkheden van de hedendaagse mobile devices en het grote aantal aangeboden applicaties spelen hier een grote rol in. Met behulp van dit standaard mobile display formaten document willen we de 'standaarden-drempel' wegnemen," aldus Len Clabbers van de IAB-taskforce Mobile.

De standaarden uit het overzicht sluiten aan bij het internationale MRAID document (Mobile Rich Media Ad Interface Definitions) van het IAB dat standaarden biedt over de inzet van Rich Media display formaten.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines