De stofzuiger die alle ouders en LEGO-fans willen hebben

De stofzuiger die alle ouders en LEGO-fans willen hebben

Vorig artikel Volgend artikel

LEGO is razend populair onder kinderen, maar er zijn ook steeds meer mensen die LEGO verzamelen. LEGO komt dan ook met echte hebbedingen zoals de McClaren Formule 1-auto, een geweldige wereldbol en zelfs planten van LEGO. Maar soms valt er wel eens een LEGO-blokje op de grond en merk je dat pas als je er met je blote voeten opstaat en het uitschreeuwt. Een enthousiaste uitvinder bedacht daar de ultieme LEGO-fangadget op en zijn video gaat volledig viral. Ook zeer geschikt voor ouders van LEGO-fans.

LEGO stofzuigen

Het is namelijk nogal een gedoe om LEGO op te ruimen. Nu is één steentje niet zo’n probleem, maar bijvoorbeeld bij de LEGO-planten zoals de paradijsvogelplant en de bonsaiboom zitten allemaal losse stukjes als ‘aarde’. Ook betekent met kinderen spelen met LEGO dat de vloer al gauw helemaal vol ligt met stukjes. Hartstikke leuk om samen te sorteren, maar tegen de tijd dat het kind is afgeleid en iets anders wil gaan doen, of het eten klaar is, schiet opruimen er vaak bij in.

Daar heeft de man achter Unnecessary Inventions iets op gevonden. Matty Benedetto maakte namelijk een stofzuiger die niet alleen de LEGO in één keer in een bak zuigt, maar ook nog eens op grootte sorteert. Geen idee waarom de beste man zijn kanaal Unnecessary Inventions noemt, want de ene na de andere LEGO-fan roept het al op internet: houd je mond, hier is mijn geld (oftewel: shut up and take my money). Helemaal niet onnodig dus!

LEGO Suck It!

Het idee is dat de stofzuiger bestaat uit allerlei compartimenten met aan de bovenzijde figuurtjes waar de blokjes doorheen kunnen vallen, gebaseerd op grootte. Het onderste deel bevat dus de kleinste stukjes en hoe hoger je komt, hoe groter de stukken, want het werkt als een trechter. Omdat de bakjes doorzichtig zijn kun je zien hoe de logo valt en welke LEGO zich waar bevindt, wat zowel vermakelijk is als praktisch. Uiteraard moet je nog wel wat met de hand sorteren, maar het grote uitsorteerwerk is in ieder geval gedaan. De stofzuiger, die Benedetto kroonde als ‘Lego Suck It’ ziet er ook nog tof uit. Dyson, letten we even op?

Grappig detail is dat deze stofzuiger is geïnspireerd door een idee uit de tv-serie The Office. Benedetto keek The Office en begon zijn uitvinding te bouwen. In The Office vindt de CEO David Wallace (gespeeld door Andy Buckley) namelijk eenzelfde soort stofzuiger voor speelgoed uit, genaamd de Suck It. Hij maakt er zelfs een lied over. Wil je niet wachten tot een groot stofzuigerbedrijf wakker wordt en dit handige apparaat gaat produceren: Benedetto heeft ook een video geüpload waarin hij uitlegt hoe hij het apparaat maakte.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...