​Ziggo verrast ouderen met nostalgietrip Huiskamer van Toen

​Ziggo verrast ouderen met nostalgietrip Huiskamer van Toen

Vorig artikel Volgend artikel

Ziggo gaat deze zomer langs allerlei woonzorgcentra met de Huiskamer van Toen. Het idee is om ouderen door een 360-graden projectie met beeld en geluid langs allerlei hoogtepunten te laten gaan uit 70 jaar televisie en radio.

Workshop over foto's

Samen met het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelde Ziggo deze meeslepende ervaring waarin ouderen allerlei oude herinneringen kunnen terughalen door middel van moderne technologie. Daarnaast komt er ook een workshop bij die ‘Herinneringen: over het maken, opslaan en versturen van foto’s’ bij kijken. Op die manier hopen de partijen te zorgen dat ouderen ook wat meer affiniteit krijgen met technologie, een wereld die niet voor alle ouderen even toegankelijk is. Die workshop gaat specifiek over hoe je met smartphone omgaat en hoe je daarmee foto’s kunt opslaan, versturen, maar dus ook zelf maken.

De televisie deed 70 jaar geleden zijn intrede in huiskamers en al gauw werd het de hub van entertainment in menig huishouden. Waar vroeger in één straat misschien één buurman een televisie had waar de buurkinderen soms dan samen konden komen om een bepaald programma te kijken, hebben huishoudens nu soms in elke kamer wel een televisie hangen. Ziggo: “De immersieve Huiskamer van Toen ervaring is een letterlijke ode aan vroeger, compleet ingericht met meubels uit de jaren ‘50, toen de televisie gemeengoed werd. Op de muren worden verschillende entertainment-hoogtepunten geprojecteerd uit de rijke geschiedenis van beeld en geluid, zoals de WK uitreiking uit ‘88, sketches van Ome Willem in de jaren ‘70 en de maanlanding van NASA in 1969.”

Huiskamer van Toen

Daarbij is die mix van oude beelden en gloednieuwe technologie dus ook belangrijk: “We gaan pas waarde aan technologie toekennen op het moment dat we de voordelen hiervan ervaren. Daarom zetten we ons in om vandaag fantastisch te maken met behulp van technologie. De Huiskamer van Toen staat symbool voor wat technologie voor ouderen - voor wie het gebruik van technologie soms een uitdaging is - kan betekenen. Uiteindelijk draagt dit bij aan onze missie: plezier en vooruitgang met iedere verbinding”, aldus Jeroen Hoencamp, directeur VodafoneZiggo en mede-initiatiefnemer van de Alliantie Digitaal Samenleven.

Ook goed om te weten: Humfrey “Chuck” John Feliciën van 82 jaar, geboren in Paramaribo, is de eerste persoon die deze trip down memory lane heeft gemaakt. Via Ziggo kun je een korte docu bekijken over deze ervaring. Op ziggo.nl/naartoe kunnen ouderen meer tips vinden over hoe ze herinneringen zoal kunnen delen. De ervaring komt deze zomer onder andere naar Zaandam, Meppel, Rotterdam en Utrecht.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...