Technology22.11.2018

Syntesia de next-level van visuele content creatie


Native Dubbing AI technology

Ooit gehoord van Native Dubbing AI-technologie, wij nog niet maar na het zien van onderstaande video zijn we verkocht. Nu is dubbing geen nieuw begrip en betekent het letterlijk het nasynchroniseren van teksten van acteurs in de geluidsstudio. Native dubbing gebruikmakend van AI technologie gaat gelijk 3 stappen verder. Het gaat hier niet langer om het nasynchroniseren van teksten maar om in welke taal dan ook een volledige vertaling visueel te laten uitspreken. Als je het ziet denk je echt ‘wat gebeurt hier’. Eigenlijk is het de reinste mind-fuck alleen deze is echt. Een technologisch hoogstandje wat het begin is van weer een nieuw tijdperk

Het doel van de bedenkers van Synthesia is om de taalbarrière in een video te laten voor wat hij is en de makers ervan een technologie te bieden waarmee zij om het even in welke taal dan ook een veel groter publiek kunnen bereiken.

Native dubbing is dus een nieuwe methode voor het vertalen van video-inhoud die AI gebruikt om de lipbewegingen van een acteur te synchroniseren waardoor het echt lijkt dat de acteur of presentatrice ook deze taal daadwerkelijk beheerst. Dit maakt het vertalen van video’s mogelijk zonder nasynchronisatie of ondertiteling. De techniek is nog te pril om nu al te denken dat dit gelijk ook gaat gebeuren bij bioscoopfilms. Maar heel wat reclamespotjes gaan er direct beter uit zien. Dat deze techniek nog verder moet worden ontwikkeld en hoe hij het beste kan worden toegepast mag duidelijk zijn.

Synthesia is opgericht door een team van researchers en entrepreneurs uit UCL, Stanford, TUM en Cambridge. Het afgelopen jaar hebben zij op meerdere gebieden een doorbraak weten te realiseren op het gebied van grafische weergave en deep-learning om fotorealistische video-effecten te kunnen creëren. We zijn ‘deep’ onder de indruk.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Online Video

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

Google kondigde tijdens het Cannes Lions Festival een reeks nieuwe en baanbrekende AI-tools aan die de manier waarop marketeers en creatieven werken fundamenteel kunnen gaan veranderen. Deze tools stellen marketeers in staat om nog sneller en efficiënter te werken, campagnes op maat te maken en resultaten in realtime te meten.

Technology19.06.2024

Google toont nieuwe AI-tools voor marketing en creatie tijdens Cannes Lions Festival

De voordelen van visuele content in e-learning

Visuele content is cruciaal in e-learning om de betrokkenheid van de leerlingen te verhogen. Afbeeldingen, video's, infographics en animaties trekken de aandacht en kunnen helpen om complexe informatie op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier over te brengen.

DC Business13.06.2024

De voordelen van visuele content in e-learning

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

Je hebt het waarschijnlijk niet door, maar YouTube gaat nu meerdere thumbnails per video testen. Het is een optie voor creators om zo meer kijkers te trekken.

Video12.06.2024

YouTube laat creators nu meerdere thumbnails testen

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Eerder kon je drie video’s kijken en stopte YouTube er daarna mee, maar nu skipt de video die je aantikt meteen naar het einde en kun je helemaal niet kijken.

Video29.05.2024

YouTube-video skipt naar het einde? Dan gebruik je een adblocker

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

De ruimte, gekke experimenten, de natuur, het menselijk lichaam: wetenschap is fantastisch. Gelukkig zijn er heel veel YouTube-kanalen die de populaire wetenschap nog populairder maken. We noemen 10 populaire wetenschap-...

Video08.04.2024

10 populaire wetenschap-YouTubers die je zeker moet volgen

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken

Snapchat is van plan om de app persoonlijker en creatiever te maken met nieuwe functies. Eén van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden is dat je Templates krijgt: het zijn sjablonen die je in staat moeten stellen om mak...

Social Media04.04.2024

Snapchat wil je tijd besparen bij video’s maken