Star Trek cast postuum de ruimte in

Star Trek cast postuum de ruimte in

Vorig artikel Volgend artikel

Deze zomer overleed Nichelle Nichols (89), beter bekend als Lt. Uhura uit de eerste Star Trek serie. Zij werd wel eens, een beetje oneerbiedig, gezien als de ‘ruimtetelefoniste’ van de Enterprise. Binnenkort, hoewel nog niet precies bekend is wanneer, zal de as van de actrice de ruimte in geschoten worden.

Samen met Scotty en Roddenberry

Daarmee wordt Nichols de volgende ‘Star Trek’ acteur die postuum de ruimte in gaat. Andere ‘passagiers’ zijn onder andere James Doohan – Scotty – en de bedenker van Star Trek, Gene Roddenberry en zijn vrouw Majel, die overigens ook een klein rolletje als verpleegster, in Star Trek had. In totaal liggen meer dan 200 ‘urnen’ te wachten om naar ‘deep space’ gelanceerd te worden.

De as van de Star Trek cast zal uiteindelijk met een – hoe kan het ook anders – Vulcan raket de ruimte in geschoten worden. De missie heeft, ook heel toepasselijk, de naam ‘Enterprise Flight’, gekregen. Wanneer dat gebeurt is nog niet bekend. Dat hangt af van de ontwikkeling van de raket die gebouwd wordt door United Launch Alliance.

De postume ruimtereis wordt georganiseerd door Celesti, een in Texas gevestigd bedrijf dat ‘memorial ruimtereizen’ organiseert. Ze bieden hun klanten zo en soort van ‘ruimtelijke onsterfelijkheid’. Goedkoop is dat overigens niet. De tarieven voor een ‘deep space’ lancering starten bij 12.500 dollar.

Enterprise-A
De restanten van overleden Star Trek acteurs gaan als alles goed gaat, dan toch nog met een Enterprise de ruimte in.

Kirk was als enige écht in de ruimte

In het echte leven is tot nu toe alleen Captain Kirk, William Shatner, ook écht in de ruimte geweest. Vorig jaar werd hij door Jeff Bezos uitgenodigd om mee te vliegen met een van de Blue Origin vluchten naar de rand van de ruimte. Shatner werd daarmee – hij was toen al 90 – de oudste persoon ooit in de ruimte.

Na afloop was ‘Kirk’ tot tranen geroerd en noemde hij de slechts tien minuten durende ruimtereis, met amper drie minuten gewichtloosheid, de meest indrukwekkende ervaring die hij ooit meemaakte.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...