Technology04.06.2021

​Je vriend(in) of kind AirTaggen blijft niet langer onopgemerkt


Heel erg handig dat Apple met AirTags komt. Je bent zo minder lang je sleutels kwijt, omdat je ze altijd met je iPhone kunt terugvinden. Ook handig voor bijvoorbeeld je bagage op vakantie: straks zie je precies wanneer jouw koffer op de band ligt. Echter kunnen AirTags ook voor wat minder fijne zaken worden ingezet, maar daar heeft Apple nu iets aan veranderd.

AirTags

AirTags zijn bedoeld om dingen die je kwijt bent terug te kunnen vinden, omdat je er een klein apparaatje aan bevestigd dat kan worden gevonden door je iPhone. Handig, maar je kunt er dus ook een in de tas van je partner stoppen, of in het broekzakje van je kind. Uiteraard brengt dat de nodige privacyvraagstukken met zich mee. Het is immers niet oké om iemand zonder dat hij of zij het weet op die manier te volgen.

Apple begrijpt dat hierover zorgen bestaan, waardoor het een update heeft uitgegeven voor de trackers. Hiermee wordt het moeilijker om ze ‘stiekem’ te gebruiken. CNET schrijft dat door de update, een AirTag die niet bij zijn eigenaar in de buurt was, na drie dagen melding ging maken wanneer ze werden verplaatst. Als je een volledig up-to-date iPhone hebt, dan kreeg je de melding ‘AirTag Found Moving With You’ (er is een AirTag gevonden die met je mee reist).

Stille updates

Nu komt die melding veel eerder, namelijk tussen 8 en 24 uur. Het is alsnog niet enorm snel, maar in ieder geval kan de AirTag minder lang stiekem met je rondreizen. De meldingstechnologie werkt op dezelfde wijze als de ‘stille’ updates van AirPods: daarvoor moet een iPhone in de buurt zijn. AirTags kunnen nu ook reageren op een iPhone die in de buurt is, waardoor eigenaren van een iPhone weten dat ze potentieel ge-AirTag’t worden.

Een belangrijke update dus, die Apple in eerste instantie alleen voor iPhone-gebruikers beschikbaar heeft gemaakt. Mensen die een Android-toestel gebruiken moeten er nog even op wachten. Apple heeft wel een app in de maak waarmee je ook met een Android-apparaat ongewenste trackers kunt waarnemen. We hopen dat Apple de tijd van 8 uur korter kan maken, zodat je sneller bewust bent van deze ongewenste praktijken. Tegelijkertijd is het te hopen dat een Android-alternatief snel op de markt komt.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Apple

Eerste teaser voor Apple’s F1-film bevat glimp van Max Verstappen

Apple werkt met Brad Pitt al een hele tijd aan een film over de Formule 1. Geen Drive to Survive-praktijken, maar over het racen zelf: F1.

Automotive08.07.2024

Eerste teaser voor Apple’s F1-film bevat glimp van Max Verstappen

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

iPhone zou best eens een stuk duurzamer kunnen worden en dat heeft alles te maken met de accu.

Mobile01.07.2024

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

Apple Watch X gelekt: zo komt de nieuwe smartwatch eruit te zien

Het zijn geen foto’s van een prototype, maar wel in CAD gemaakte afbeeldingen van hoe de Apple Watch X er hoogstwaarschijnlijk uit komt te zien. 

Gadgets27.06.2024

Apple Watch X gelekt: zo komt de nieuwe smartwatch eruit te zien

Apple in de problemen: EU dreigt met miljardenboete om App Store

Volgens de EU overtreedt Apple met zijn App Store zodanig de wet, dat het een miljardenboete boven het hoofd hangt.

Nieuws24.06.2024

Apple in de problemen: EU dreigt met miljardenboete om App Store

Augmented reality-bril van Apple komt nog lang niet

Ja, Apple werkt wel degelijk aan een nieuwe bril die het even helemaal anders doet, maar nee, snel komt die niet.

Gadgets24.06.2024

Augmented reality-bril van Apple komt nog lang niet

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Je wil natuurlijk altijd de activiteitsringen van de Apple Watch vol hebben, maar soms kan het echt niet. Gelukkig kun je ze nu pauzeren.

Gadgets13.06.2024

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18