CES 2022 Samsung toont nieuwe Micro LED en Neo QLED televisie

CES 2022 Samsung toont nieuwe Micro LED en Neo QLED televisie

Vorig artikel Volgend artikel

Micro LED-tv's van Samsung zijn televisies om van te dromen. Het nadeel, ze hebben niet echt praktische afmetingen voor in de woonkamer en kosten een klein vermogen. Ze zijn eigenlijk alleen bestemd voor de professionele markt. Maar wees gerust, Samsung toont op de CES 2022 in Vegas een nieuwe range van televisies die beter matchen met de behoeftes van de consument al zal de prijs altijd een rol blijven spelen.

Samsung Micro LED biedt misschien wel de best denkbare beeldkwaliteit in de markt dankzij 25 miljoen piepkleine LEDs die allemaal individueel licht en kleur presenteren. Het zorgt echt voor een fenomenale kijkervaring. Op CES 2022 onthult Samsung nu nieuwe Micro LED televisies met afmetingen van 110”, 99” en 89”.

Samsung_MicroLED_TV_CES2022
Samsung MicroLED TV voor wie de ruimte heeft

Verbeterde gebruikservaring

De nieuwe Micro LED biedt minimaal 20-bit grijswaarden en meer dan 1 miljoen stappen in helderheid- en kleurniveau. Je bereikt een punt waarop je je af begint te vragen, kan het nog beter of misschien, moet het nog wel beter? Dat antwoord komt de komende jaren nog wel. Nu lijkt deze technologie echt superieur, zeker in combinatie met een screen-to-body ratio van 99,99%.

De nieuwe modellen hebben een verbeterde gebruikservaring en bieden te customizen functies op de Midro LED waaronder:

  • Art Mode. Zo kun je van je kamer een kunstgalerie maken. Selecteer je favoriete kunstwerk of digitale foto en toon die als je TV uitstaat.
  • Multi View. Zo kijk je tegelijkertijd naar content uit vier verschillende bronnen. In alle gevallen in een 4K-resolutie tot 120fps.
  • Dolby Atmos. Ontworpen voor multidimensionale audio van topkwaliteit. Het geluid komt uit de kanaalspeakers onderaan je TV en ook aan de zijkanten.
CES2022_Samsung_MicroLED_TV
Samsung Micro LED, Neo QLED en Lifestyle TV

Neo QLED televisie

De nieuwe Neo QLED beschikt o.a. over EyeComfort. Afhankelijk van het moment op de dag past het scherm zich automatisch aan. Een ingebouwde lichtsensor registreert de informatie en de TV handelt daarnaar. Zo verlaagt de hoeveelheid uitgezonden licht later op de avond, terwijl de tonen juist warmer worden. Dit zorgt niet alleen voor een meer comfortabele kijkervaring, het komt later ook je slaap ten goede.

Het geluid van Neo QLED krijgt ook een upgrade. Net als in de voorganger zorgt OTS (Object Tracking Sound) ervoor dat het geluid zich door de kamer verplaatst in reactie op wat er op het scherm gebeurt, maar het is net even intenser.
De Dolby Atmos-sound komt uit de multi-channel speakers die door de hele TV zijn geplaatst. Dat zorgt er voor dat het geluid uit alle hoeken de kamer in komt.

The Frame, The Sero en The Serif

De Lifestyle TV’s van Samsung zijn vanaf nu uitgerust met een nieuw matte misplay met een anti-reflecterende laag die tegelijkertijd glinstering en vieze vingers tegengaat. De Smart TV line-up van Samsung wordt geleverd met een nieuwe Smart Hub waarin het samenstellen en ontdekken van content centraal staat. De Smart Hub is vooral handig bij het vinden van je favoriete content.

MICROLED_Samung
Televisie als een stilleven in de living
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....