Artemis I arriveert bij de maan: kijk hier live mee

Artemis I arriveert bij de maan: kijk hier live mee

Orion capsule doet een flyby op 130 kilometer boven het maanoppervlak

Vorig artikel Volgend artikel

Hij is bijna vijf dagen onderweg en vandaag arriveert Artemis I, of beter gezegd de onbemande Orion capsule, bij de maan. Om 13u44 zal Orion de eerste flyby op amper 130 kilometer boven het maanoppervlak uitvoeren. Het goede nieuws is dat iedereen live kan meekijken met die mijlpaal van de Artemis I maanmissie. Dat kan via het officiële (live) videostream kanaal van de NASA op YouTube. De live uitzending begint om 13u15.

Een week rond de maan cirkelen

Na de flyby zal de primaire raketmotor van de Orion opgestart worden om de capsule langzaam richting het einddoel van deze missie te brengen: een weekje rond de maan cirkelen voordat op 1 december de terugreis naar de aarde begint. Als alles goed blijft gaan, dan wordt Orion op 11 december terug op aarde verwacht. Hij landt dan in het water van de Stille Oceaan voor de kust van California.

Nadat Artemis I en de Orion capsule op hun reis naar de maan al prachtige videobeelden maakten van de aarde, in volle glorie, was het dit weekend de beurt aan de maan toen die voor het eerst voor de camera van de Orion opdook.

Via

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...