Technology02.04.2020

​Alle iPhone-geruchten over Apple’s iPhone 9/SE 2 op een rij


Apple heeft nog geen woord gerept over de opvolger van iPhone 11, maar wij denken over iPhone 9 wel het een en ander te weten. We zetten alle geruchten die we over het nieuwe toestel hebben gehoord op een rijtje.

iPhone 9-geruchten zijn er genoeg en er zitten heel spannende exemplaren tussen. Zo schijnt de aankomende iPhone gebruik te maken van dezelfde chip als iPhone 11 en iPhone 11 Pro, wat betekent dat hij lekker snel is en veel tegelijk kan. Nu is dat op zich voor een opvolgende telefoon niet zo vreemd, maar de mogelijke iPhone 9 is niet gewoon een opvolger.

Budget-iPhone

Volgens bron en Apple-analist Ming-Chi Kuo werkt dat Apple momenteel in het diepste geheim aan een low-budget iPhone die in principe in het eerste half jaar van 2020 zou moeten verschijnen. Het wordt door Kuo niet iPhone 12 genoemd, maar iPhone SE 2, omdat het meer een opvolger is van de iPhone SE dan van het toestel dat vorig jaar verscheen. Bovendien schijnt hij ongeveer 400 euro te kosten, wat een aanzienlijk lager prijspunt is dan de gemiddelde iPhone. Het zou een 4,7 inch LCD-scherm hebben en ongeveer hetzelfde uiterlijk hebben als iPhone 8.

Er wordt daarnaast 3GB werkgeheugen verwacht, wat niet heel veel is, maar voldoende voor de telefoon om goed te functioneren, zeker omdat het gecombineerd wordt met die moderne chip. Daarnaast wordt er op deze iPhone geen Face-ID gebruikt, maar Touch-ID, wat betekent dat je dus niet je gezicht kunt scannen om het toestel te ontgrendelen, maar je daarvoor je vingerafdruk moet gebruiken.

iPhone 9/SE 2

Ook wat betreft de camera’s kun je niet het meest uitgebreide verwachten, want het gaat om een instapmodel. Er wordt volgens geruchten gekozen voor één achtercamera, dus niet meerdere. Daarnaast wordt verwacht dat je tussen 64 en 128 GB kunt kiezen aan opslag, zodat je al die kiekjes wel kwijt kunt op het toestel. iPhone 9/SE 2 schijnt in drie kleuren te komen: donkergrijs, zilvergrijs en rood. Maar: de kans is groot dat het toestel niet overal verschijnt, juist vooral in landen waar mensen het minder breed hebben.

Tot die tijd kun je er natuurlijk voor kiezen om een refurbished iPhone te nemen. Je betaalt daarvoor minder, omdat het een tweedehands toestel is, maar het toestel is wel helemaal gecheckt en waar nodig vernieuwd. Zo heb je toch nog een ‘nieuwe’ iPhone, terwijl je op nieuwste wacht. Wanneer deze telefoon uitkomt, of wanneer hij ook maar wordt onthuld, dat is nog een groot mysterie.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Foto credits: Adobe Stock H_Ko

Verder lezen over iPhone

Hoe je iPhone straks je kwijtgeraakte foto’s kan redden

Aan de upgrade van het besturingssysteem van Apple wordt een mogelijkheid toegevoegd waarmee je foto’s kunt redden waarvan je dacht dat die verdwenen waren.

Mobile17.07.2024

Hoe je iPhone straks je kwijtgeraakte foto’s kan redden

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

iPhone zou best eens een stuk duurzamer kunnen worden en dat heeft alles te maken met de accu.

Mobile01.07.2024

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Wist je bijvoorbeeld dat je deze 10 handige dingen kunt doen met Apple’s Siri? Misschien ken je er velen al, maar is dit net even die reminder om het toch eens een weekje wat vaker te gebruiken en te zien of het je misschien toch bevalt.

Mobile14.06.2024

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is