YouTube laat je weten welke producten er in een video voorkomen

YouTube laat je weten welke producten er in een video voorkomen

Vorig artikel Volgend artikel

YouTube komt met iets nieuws. Ze detecteren vanaf nu items die in video's worden weergegeven en genereert daarna een lijst met gerelateerde producten om te kopen. Handig? Of waar bemoeien ze zich mee?

Met de technologie kunnen gebruikers producten identificeren die in de video verschijnen en naar gerelateerde inhoud op de videosite zoeken.

Doel van YouTube is mensen helpen

"We experimenteren met een nieuwe functie die een lijst weergeeft van producten die in sommige video's zijn gedetecteerd, evenals gerelateerde producten", aldus YouTube. "Het doel is om mensen te helpen meer video's en informatie over die producten op YouTube te ontdekken."

YouTube is functie nog aan het testen

De functie wordt momenteel alleen op sommige mensen in de VS getest die YouTube gebruiken, maar experts zeggen tegen de BBC dat het een 'grote' verandering in de advertentie-industrie zou kunnen brengen.

"De functie verschijnt tussen de aanbevolen video's voor kijkers die onder de videospeler scrollen. Het doel is om mensen te helpen meer video's en informatie over die producten op YouTube te ontdekken. Deze functie is zichtbaar voor mensen die video's bekijken in de VS.

Wat zien we onder de video op YouTube

Als je bijvoorbeeld een video kijkt met een top 10 van nieuwe smartphones dan zien sommige kijkers een pictogram op de video. Daarnaast meer info onder de video met een opsomming van de telefoonmodellen die in de video zijn opgenomen.

"Van daaruit kunnen kijkers de pagina van elk product verkennen om meer informatie, gerelateerde video's en aankoopopties voor dat product te zien", laat YouTube weten.

[foto: Szabo Viktor on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...