Google werkt zijn iOS YouTube-app bij

Google werkt zijn iOS YouTube-app bij

Vorig artikel Volgend artikel

Google heeft de iOS YouTube-app bijgewerkt. Het is de eerste update van een grote Google iOS-app sinds december, meldt The Verge.

Hoewel er wordt gespeculeerd dat de reden voor het ontbreken van updates voor iOS-versies van Gmail, Documenten, Zoeken en Foto's een poging is om de nieuwe privacylabels van Apple te vermijden, heeft Google expliciet ontkend dat dit het geval was. Het bedrijf zei in januari dat het de labels aan zijn apps zou toevoegen wanneer er updates beschikbaar waren. Lees hier de reactie van Google.

Terwijl de iOS-apps van Google worden bijgewerkt met nieuwe functies of om bugs te verhelpen, ziet u updates voor onze app-paginagegevens die de nieuwe privacydetails voor apps bevatten. Deze labels vertegenwoordigen de maximale gegevenscategorieën die kunnen worden verzameld, wat betekent dat u elke beschikbare functie en service in de app gebruikt. De gegevens die u aan Google-producten verstrekt, leveren u nuttige services op en u kunt uw privacy-instellingen altijd beheren door naar uw Google-account te gaan of rechtstreeks naar de Google-producten die u op iOS gebruikt.
- Google

Apple en Google en het privacyvraagstuk

Apple vereist dat bedrijven de privacylabels toepassen die het op 14 december lanceerde, voordat ze bestaande iOS-apps kunnen updaten. Sommige van de andere apps van Google, bijvoorbeeld Stadia, Authenticator, Translate en Classroom, hebben al iOS-updates ontvangen.

Volgens Google komer er ook updates voor de iOS-versies van Gmail, Zoeken, Documenten en Foto's aan.

rachit-tank-VLzAkbs5afg-unsplash
Update YouTube-app. Foto: Rachit Tank on Unsplash.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...