Twitter schrapt event voor ontwikkelaars

Twitter schrapt event voor ontwikkelaars

Vorig artikel Volgend artikel

Dat de binnenkomst van Elon Musk bij Twitter nogal wat veranderingen bij het social media bedrijf met zich mee zal brengen is al lang geen nieuws meer. De nieuwe eigenaar heeft al diverse beleidswijzigingen aangekondigd. Naar eigen zeggen om Twitter te ‘bevrijden’. De ‘oude’ top zit al thuis of op het arbeidsbureau, de eerste commerciële ‘vernieuwingen’ zijn al aangekondigd en ook technisch zal het nodige gaan veranderen. Daarom is het wellicht geen al te grote verrassing dat Twitter nu bekendgemaakt heeft dat de voor 16 november geplande ontwikkelaars conferentie, Chirp, niet doorgaat.

In afwachting van nieuwe 'spannende' dingen

De developer tak van Twitter stelt in een tweet dat er op dit moment hard gewerkt wordt om Twitter voor iedereen, ook de ontwikkelaars, beter te maken. Daarom is besloten de ontwikkelaars conferentie te annuleren. Intussen werken ze bij de ontwikkelafdeling van Twitter hard door om binnenkort een aantal nieuwe, spannende, ‘dingen’ te kunnen presenteren. Ontwikkelaars die zich hadden ingeschreven voor het event krijgen hun geld terug.

Behalve de tweet hebben de ontwikkelaars van Twitter verder nog geen toelichting gegeven. Ook Amir Shevat, het hoofd van de developer tak van het bedrijf, kwam tot nu toe niet verder dan ‘Winds of change’. De komende dagen en weken zal moeten blijken of het een frisse wind wordt, of een verschroeiende orkaan.

Via

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...