Twitter Circle komt naar meer gebruikers: dit kun je ermee

Twitter Circle komt naar meer gebruikers: dit kun je ermee

Vorig artikel Volgend artikel

Twitter is begin mei gestart met het testen van Circle en dat is een succes. Het heeft aangekondigd de functie naar een grotere groep uit te rollen. Twitter Circle is een nieuwe functie die beschikbaar is voor ‘gewone’ Twitteraars: je hoeft er dus niet per se Twitter Blue voor te hebben, de abonnementsvorm die we nog steeds niet hebben in Nederland.

Twitter Circle

Nou, Circle is overduidelijk wel in Nederland beschikbaar, want de ene na de andere tweet verschijnt over deze functie. Het idee van Circle is dat je een groep creëert van maximaal 150 mensen die je tweets kunt sturen, in plaats van dat deze openbaar op je timeline verschijnen.

Het meest interessant is daarbij dat je niet kunt kiezen uit alleen volgers. Je kunt dus ineens zorgen dat je in de tijdlijn van Elon Musk voorbij komt, door hem alleen maar aan je Circle toe te voegen. Of hij het ook ziet is een tweede, maar technisch gezien kan dit dus.

Een select gezelschap

Hoewel veel mensen er toegang toe lijken te hebben, zou nog niet iedereen Circle kunnen gebruiken. Twitter is namelijk nog steeds bezig met testen hoe het mensen bevalt. Wij hebben het in ieder geval wel al. Je vindt het als je een Tweet wil opstellen naast je je profielfoto.

Het staat standaard op ‘Iedereen’, maar als je hierop klikt dan zie je dat je ook voor ‘Community’ kunt kiezen of voor Circle. Logischerwijs is je Circle de eerste keer dat je dit ziet nog leeg, want je moet zorgen dat je deze zelf vult.


Update je app

Heb je nog geen Circle? Zorg dan dat je je Twitter-app update. Mocht je het inderdaad hebben, dan kun je beginnen met het samenstellen van je Circle. Je kunt maar één Circle maken, dus het werkt niet zoals bijvoorbeeld Google Plus van vroeger waarmee je allerlei verschillende groepen kon maken.

Je kunt dus zelf kiezen of je mensen die je volgen, die jij volgt of compleet onbekenden aan je Circle toevoegt en je kunt deze op elk moment veranderen. Wanneer je naar je Circle tweet, dan zien de leden hiervan erbij staan dat zij alleen je tweet zien omdat ze deel uitmaken van je Circle.

Je tweets naar een Circle kunnen niet worden geretweet, maar uiteraard moet je daarmee oppassen. Een screenshot is snel gemaakt, zet er een @ naar jou bij en je boodschap gaat alsnog de wijde wereld in. Houd het gezellig, maar dat is uiteraard van toepassing op heel Twitter.

Twitter Circle
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...