Social Media20.05.2021

TikTok: verwijder nu meerdere reacties tegelijk


Als je zo populair bent op TikTok dat je soms honderden reacties krijgt op je posts, dan ligt er waarschijnlijk aardig wat druk op je schouders. Wat je er dan niet bij wil hebben, is een half uur werk om honderd reacties te verwijderen. TikTok begrijpt je en maakt het mogelijk om in één keer maximaal 100 reacties te verwijderen. Kortom, ook als je een iets minder zwaar populair account bezit, dan kun je alsnog in één keer vijf reacties verwijderen in plaats van ze allemaal apart te moeten selecteren en verwijderen.

Blokkeren en rapporteren in TikTok

Dat is erg fijn, want zeker als er nare dingen worden gezegd, dan kan het vervelend zijn om hier steeds weer mee te worden geconfronteerd. Het is bovendien mogelijk om in één keer meerdere mensen te blokkeren of rapporteren, waardoor het hopelijk makkelijker wordt om trolls uit te schakelen. Je krijgt de mogelijkheid erbij door de update te downloaden die vanaf vandaag wordt uitgerold voor de video-app. Het is voor TikTok een vrij nieuwe mogelijkheid: voor Facebook kan dit al langer.

Toch is het juist voor TikTok interessant, omdat het algoritme heel anders werkt. Je kunt zelfs als je helemaal niet zo bekend bent, toch op veel mensen hun timeline voorbijkomen en dat kan plotseling een hele stroom aan reacties opleveren. Hoewel er vaak positieve reacties zijn op TikTok-video’s, blijft het natuurlijk het internet. Wanneer mensen zich even niet van hun goede kant laten zien, misschien wel door steeds aparte berichten te sturen, kun je die nu in één keer elimineren.

Een vuist tegen online pesterijen

De nieuwe optie is door TikTok bedoeld om een vuist te maken tegen online pesterijen en intimidatie. Het is bijvoorbeeld ook sinds kort mogelijk om reacties goed te keuren voor ze online komen en er is een nieuwe pop-up die verschijnt als TikTok verwacht dat je op het punt staat iets te zeggen wat tegen de TikTok-regels is. Is het toeval dat TikTok vandaag met deze positieve berichtgeving komt? Bepaald niet. Het bedrijf wil waarschijnlijk de aandacht afleiden van een ander veelbesproken TikTok-onderwerp vandaag.

We hebben het dan over Zhang Yiming, de directeur van ByteDance. Het Chinese bedrijf is het moederbedrijf van TikTok en Yiming schijnt een andere rol te gaan doen binnen die organisatie. Liang Rubo wordt nu CEO van ByteDance. Hij schrijft in een brief dat hij vreest dat hij iets teveel bezig is met ideeën die hij had toen hij met het bedrijf begon, in plaats van dat hij zichzelf uitdaagt om concepten te vernieuwen.” TikTok zelf heeft ook een directeur, die er echter juist pas net zit: Chew Shou Zi bekleedt die positie sinds een maand.

Beeldbron: motionstock

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over TikTok

TikTok aapt Snapchat na en test Streaks-mogelijkheid

TikTok wil ook graag dat mensen de app vaker openen en er langer blijven hangen, dus daarom komt het met zijn eigen Streaks.

Social Media10.06.2024

TikTok aapt Snapchat na en test Streaks-mogelijkheid

Bedrijfsprofielen en TikTok-beroemdheden worden online aangevallen

TikTok meldt nu dat hackers al meerdere accounts van grote merken en beroemdheden hebben aangevallen. Met succes.

Cybercrime05.06.2024

Bedrijfsprofielen en TikTok-beroemdheden worden online aangevallen

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Er zijn meer afbeeldingen en video’s die viral gaan, waarvan de Paws Challenge deze week een van de grootste hits is.

Social Media01.06.2024

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Een groep studenten heeft een nieuwe missie: de robothond Spot TikTok-dansjes leren. Het ziet er schattig uit, maar heeft meer doelen.

Video27.05.2024

Boston Dynamics-robot Spot gaat viral met TikTok-dansjes

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

We kunnen weer door met onze wekelijkse rubriek Deze week viral. Hierin delen we diverse social media-posts en video's die om een verscheidenheid aan redenen viraal gingen.

Social Media25.05.2024

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

TikTok-video’s mogen nu een uur lang zijn

TikTok begon kort en krachtig, maar gaat nu steeds meer naar langere content: het wil nu zelfs video's van een uur zien.

Social Media17.05.2024

TikTok-video’s mogen nu een uur lang zijn

Is deinfluencing de nieuwe trend in de influencercultuur?

Dit is wat het is en waarom bepaalde influencers, deinfluencers dus, hiervoor kiezen.

Social Media10.05.2024

Is deinfluencing de nieuwe trend in de influencercultuur?

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht

TikTok en de Verenigde Staten liggen al jaren overhoop, maar nu is er ook echt een wet aangenomen die het TikTok moeilijk moet gaan maken.

Social Media26.04.2024

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht