Social Media06.04.2021

TikTok introduceert automatische ondertiteling


TikTok wil de app nog toegankelijker maken en daarom introduceren ze automatische ondertiteling, een nieuwe functie om slechthorenden of doven te helpen TikTok beter te gebruiken.

Hoe automatische ondertiteling werkt

Automatische ondertiteling genereert automatisch ondertitels, zodat kijkers inhoud kunnen lezen of beluisteren. Als videomakers inhoud maken, kunnen ze automatische ondertiteling selecteren op de bewerkingspagina nadat ze een video hebben geüpload of opgenomen, zodat de tekst automatisch wordt getranscribeerd en weergegeven op hun video’s. Met deze functie hebben videomakers de mogelijkheid om de tekst van hun ondertiteling te bewerken zodra deze is gegenereerd.

<a href=\

Onderschriften toegevoegd aan video’s

Onderschriften die door videomakers zijn toegevoegd, maken deel uit van de video-inhoud, en als een kijker ze wil uitschakelen, kan dat door het deelvenster te openen, op de ondertitelingsknop te tikken en ondertiteling uit te schakelen.

Deze functie zal in eerste instantie beschikbaar zijn in het Engels en Japans, met aanvullende taalondersteuning in de komende maanden.

Investeren in bereikbaarheid

Automatische ondertiteling bouwt voort op een aantal functies die ze hebben ontwikkeld om TikTok voor iedereen toegankelijker te maken. Gezien de visuele aard van ons platform, hebben ze een aantal verbeteringen ontworpen, te beginnen met functies die mensen met visuele beperkingen helpen. Enkele nieuwe functies: Een geanimeerde miniatuur die geanimeerde miniaturen vervangt door statische afbeeldingen, een videomakers waarschuwing die videomakers op de hoogte stelt wanneer ze video’s maken met effecten die lichtgevoelige epilepsie kunnen veroorzaken, met een lichtgevoeligheidsfunctie kunnen gebruikers lichtgevoelige inhoud overslaan, wat schadelijk kan zijn voor mensen met epilepsie en een tekst-naar-spraak-functie die tekst naar spraak omzet.

Het doel bij TikTok is om toegankelijk te zijn voor alle mensen. Door samen te werken met organisaties zoals The Deaf Collective, willen ze het bewustzijn vergroten over het scala aan diversiteit, talent en gesprekken die in dovengemeenschappen worden gevoerd.

[foto: Solen Feyissa on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor of achter de camera.

Verder lezen over TikTok

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Wil je geld verdienen met TikTok, maar wil je niet zelf video's maken? Dat hoeft ook niet. Mogelijk komt binnenkort de TikTok Coin-app naar Nederland, waarmee je 0,36 euro kunt verdienen voor 1 uur kijken.

Social Media17.04.2024

TikTok betaalt mensen 38 cent per uur om TikTok te kijken

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

Instagram heeft zijn eigen Twitter-alternatief gelanceerd en TikTok denkt: dat kan ik ook. Het komt met TikTok Notes, wat echter geen alternatief is voor Twitter, maar voor Instagram. TikTok Notes klinkt als een app waar...

Social Media09.04.2024

​TikTok lanceert straks een Instagram-copycat: TikTok Notes

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren

Deze week staat qua viral content vooral in het teken van de aardbeving in New York en Greta Thunberg. Maar er zat ook nog vanalles tussenin. Politie-agent wordt boos op buschauffeur In Seattle gaat het deze week over e...

Social Media06.04.2024

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren

Deze week viral: vriendelijke voetballers en verwarde pup

Deze week hebben we natuurlijk heel veel 1-aprilgrappen viral zien gaan, maar daar besteden we morgen apart aandacht aan in ons 1-april-artikel. Deze week viral gaat ditmaal om andere dingen, waaronder sympathieke sporte...

Social Media31.03.2024

Deze week viral: vriendelijke voetballers en verwarde pup

​LinkedIn kopieert functie die TikTok heeft bedacht

Over het algemeen zijn de keren dat LinkedIn zich hevig liet inspireren door een ander social media maar weinig succesvol. Weet je bijvoorbeeld nog dat LinkedIn met Stories kwam? Dat heeft niet lang geduurd… Ook zijn k...

Online28.03.2024

​LinkedIn kopieert functie die TikTok heeft bedacht

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden

Je kinderen onder de 14 jaar op TikTok? In Florida kun je daarvoor worden gestraft. Er is een wet aangenomen die het strafbaar maakt voor kinderen onder de 14 om zich op social media te begeven. De wet gaat pas per 1 jan...

Social Media27.03.2024

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden