TikTok komt met videoboodschap rond overname Oracle en Walmart

TikTok komt met videoboodschap rond overname Oracle en Walmart

Vorig artikel Volgend artikel

Het blijft nog steeds een beetje koffiedik kijken hoe de deal tussen ByteDance en Oracle/Wallmarkt er echt onder de tafel uit komt zien. Duidelijk is wel dat ze in de VS blij zijn met de deal nu Oracle met de persoonlijke data van de gebruikers van TikTok aan de haal gaat.

Volgens de laatste informatie zou Oracle 12,5 procent van de aandelen overnemen en Walmart 7,5 procent. Oracle heeft een tweede deal met ByteDance en wordt tevens leverancier van alle clouddiensten voor TikTok Global. Overigens hebben volgens media in de VS Amerikaanse aandeelhouders inmiddels een minderheidsbelang in ByteDance, die dus 80% overhoudt van de aandelen TikTok. Er zijn wel speculaties over dat percentage wat richting de 40% gaat. Het betekent als je dit doorrekent er een meerderheidsbelang ontstaat in Amerika. Of daar de Chinese regering mee akkoord gaat is nog maar de vraag.

Media in Azië spreken echter nog steeds over een meerderheidsbelang van ByteDance.

- ByteDance is set to be the majority shareholder of the new American entity. Oracle will also have a stake in TikTok as a whole. Other US-based investors, which may include retail giant Walmart, would own minority stakes in the new US-based company as well. Exact details on TikTok Global’s ownership, however, are still subject to change -.

Bij ByteDance en TikTok lijkt iedereen al helemaal happy te zijn met de aankomende overname en waarschijnlijk de hoeveelheid geld die ermee gemoeid is. Er is inmiddels een officiële reactie van Interim CEO Vanessa Pappas.

We zijn verheugd dat het voorstel van TikTok, Oracle en Walmart de veiligheidszorgen van de Amerikaanse regering zal wegnemen en vragen over de toekomst van TikTok in de Verenigde Staten beantwoordt.
- TikTok Interim CEO Vanessa Pappas

"Als onderdeel van dit voorstel wordt Oracle onze vertrouwde technologieleverancier, verantwoordelijk voor het hosten van alle Amerikaanse gebruikersgegevens en het beveiligen van bijbehorende computersystemen, om er zo voor te zorgen dat volledig wordt voldaan aan de Amerikaanse nationale veiligheidsvereisten.

We werken momenteel ook samen met Walmart aan een commercieel partnerschap. Beide bedrijven zullen deelnemen aan een TikTok Global pre-IPO financieringsronde waarin ze een cumulatief belang van 20% in het bedrijf kunnen nemen. We zullen het hoofdkantoor van TikTok Global in de VS behouden en uitbreiden, terwijl we 25.000 banen in het hele land creëren.

TikTok heeft de harten veroverd van honderden miljoenen mensen over de hele wereld, waaronder 100 miljoen Amerikanen, omdat het een thuis is voor entertainment, verbinding en expressie. We zijn ontzettend blij dat de individuen die hun creativiteit op TikTok hebben omgezet in bloeiende carrières, kleine bedrijven die TikTok gebruiken om klanten te bereiken tijdens de pandemie, en de gezinnen die plezier en verbinding hebben gevonden via ons platform, nog heel veel jaren TikTok kunnen gebruiken.

Ons team werkt onvermoeibaar om een veilig en inclusief platform te bieden. We zijn verheugd dat we onze ongelofelijk diverse en creatieve gemeenschap kunnen blijven dienen".

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....